FoodPro Preloader

Kako narediti vrtnice iz trakov z lastnimi rokami


Končni trakovi - popoln material za ustvarjanje čudovitih obrti. Še posebej všeč biti mojstri, da bi vrtnice s svojimi rokami iz trakovi, ki uporabljajo saten, krep in najlon trakovi iz tkanine. Obstaja veliko načinov, kako jih narediti in popolnoma drugačne. Nekateri cvetovi so zbrani iz posameznih cvetnih listov, drugi pa so sešiti iz dolgih trakov. Če žel

Končni trakovi - popoln material za ustvarjanje čudovitih obrti. Še posebej všeč biti mojstri, da bi vrtnice s svojimi rokami iz trakovi, ki uporabljajo saten, krep in najlon trakovi iz tkanine. Obstaja veliko načinov, kako jih narediti in popolnoma drugačne. Nekateri cvetovi so zbrani iz posameznih cvetnih listov, drugi pa so sešiti iz dolgih trakov. Če želite delati na majhnih delih, uporabite sveče ali žarnice. Zanimivo je opraviti nalogo zlaganja traku na določen način.

V tem članku bomo pogledali, kako ustvariti vrtnice z lastnimi rokami za začetnike. Te fotografije bodo pomagale bolje razumeti način izvajanja obrtnih del, iz katerih elementov je bilo povezano. Podrobne podrobnosti po korakih bodo omogočile samostojno in brez napak obvladovanje proizvodnje lepe rože.

Preden začnete delati na kakršnih koli vrtnicah iz trakov s svojimi rokami, pripravite material. Upoštevajte velikost plovila, na katerem se bo nahajal - na tkanini ali v obliki broška na oblačilih, stensko ploščo ali cvet na steblu za vstavitev v vazo. Odvisno od izbrane možnosti izberemo širino traku, kakovost tkanine, niti in igle, po potrebi pa potrebujemo svečo ali vžigalnik. Če bodo plovila šivana z nitmi, jih vzemite v skladu z barvo traku. Če bo cvet lepilo, je bolj primerno uporabiti lepilo za vroče taljenje. Če se odločite za izdelavo broška, ​​potem potrebujete podlago za pritrditev končnega izdelka. Običajno se za ta namen pridobijo listi klobučev dane barve in kovinski sponki. Cvet lahko okrasite tako, da na eni izmed cvetnih listov pritrdite majhno žuželko, kot je ladybug, zanimivo je lepljenje bleščečega prodnika.

Male vrtnice

Z rokami trakov lahko ustvarite majhen cvet, tako da zložite tkanino. To je preprosta naloga, ki jo lahko izvede celo študent. Spodnja fotografija ponuja mojstrski tečaj po korakih za izdelavo te vrste obrti. Trak je bil ozek. Začetek dela od sredine segmenta.

En del zavrtite pod pravim kotom, nato pa zavoje naredite na eni strani in nato izmenično na drugi strani. Ko je postavljen v kup 10 - 12 lokov, se vrtnica zbira po metodi zategovanja. V ta namen držite prste z enim robom traku in povlecite čez drugo, dokler se ne ustavi. Oba konca sta povezana z močnim vozlom. Izkazalo se je majhna vrtnica, ki ima veliko enakih listov. Z dna lahko pritrdite zelene liste in jih zašijete na glavno tkanino oblačil.

Kombinirana različica obrti

Bujne vrtnice z lastnimi rokami iz trakov se lahko zberejo z združevanjem različnih načinov izdelave v eni obrti. V našem vzorcu je cvet namenjen za dekoracijo na lasni kravati. Krog je izrezan iz rožnatega klobuka, katerega velikost mora biti manjša od cvetlice, tako da tkanina z dna ni vidna. Na njej položimo saten ali krep trak z očesci.

Lahko izrežete kratke segmente in jih pobirate z iglo z nitjo v sredini in lahko z ene strani zberete spodnje nasprotne cvetne liste. Zaželeno je, da se robovi tkanine tali, da se niti ne razcepijo. Svetleči sprednji del traku se nahaja zunaj, pri tem pazite, ko zložite zanke na podnožje.

Ta metoda črpa vse spodnje podrobnosti. Osrednji del cvetja se izvede z zlaganjem traku izmenično pod kotom. Bud navija okoli sredine vrtnice proti robu. Pod tem elementom se v središču zadržujejo šivi, tako da se obdelovanec ne razpade. Ostaja le šivanje dveh delov skupaj in priložite končni cvet na dlesni. Dodate lahko liste vrtnice zelenega satenskega traku.

Sestavljanje cvetov iz tračnih segmentov

Poglejmo, kako narediti vrtnice s trakovi iz posameznih delov. Če želite oblikovati osrednji brstiček, izrežite dolžino 10 cm, zavijte en vogal traku na nasprotno stran, kot je prikazano na sliki zgoraj. Potem ovijte preostanek tkanine v kali in zgrabite spodnje šive. Potem sledi trdo delo pri pripravi vsakega cvetnega lista. Kosi, razrezani v različne velikosti, dlje od središča vrtnice, morajo biti daljši.

Na fotografiji korak za korakom si lahko ogledate, kako postavite tkanino vsakega elementa. Latico lahko pritrdite z zatiči, vendar je varneje, če naredite nekaj šivov. Zadnja faza je združevanje vseh podrobnosti plovila. Latice so razporejene s premikom, tako da so vsi elementi jasno vidni in se ne prekrivajo.

Monotona vrtnica izgleda lepo, vendar jo lahko pobirate iz segmentov različnih odtenkov. Na koncu dodajte 2 ali 3 letake in tanek zeleni satenski trak za lepoto.

Uporabite sveče za ogenj

Naslednja različica izdelave lastnih vrtnic iz trakov se izvaja s svečo. Požar je potreben za taljenje robov vsakega cvetnega lista, prvič, ne dovoljuje, da niti padejo in pokvarijo plovilo, in drugič, doda naravnost robovom, kar ustvarja čudovite valovite krivulje.

Pred delom prerežite trak v različnih velikostnih krogih. Notranji listi so majhni, ekstremni - veliki. Vsaka vrstica je sestavljena iz elementov enake velikosti. Cvet je bodisi vroče lepilo ali igla z nitjo, izbrano v enakem odtenku kot tkanina traku. Poskrbite, da se podrobnosti, začenši s središčnim popkom, premaknejo za polovico cvetnega lista. Tako izdelana vrtnica se izkaže za nenavadno zračno in svetlobo.

Najlažja in najhitrejša možnost

Rože satenastih trakov z lastnimi rokami lahko naredite z nekaj gibi rok.

Ta hiter način je sestavljen iz treh operacij:

  1. Potrebno je, da se na dlani prevrne več plasti traku. Postavite rob na stran, tako da bo izstopal na ozadju drugih zavojev.
  2. Konec traku je vstavljen pod vse plasti in vezan je tesen vozel, ki zategne vse zavoje skupaj.
  3. Vse zanke je treba izmenično porazdeliti levo in desno ter robove traku lepo zaviti, da bi dobili cvetove vrtnic. Zadnji zavoj tkanine ostane v sredini.

Rože iz volanov

Če želite ustvariti tako občutljivo rose iz trakov z lastnimi rokami, izberite šifon ali najlon tanko tkanino. Pripravite dolg trak traku in šivajte dva šiva na eni strani na kratki razdalji drug od drugega (približno 0, 5 cm). Poleg tega mora biti tkanina rahlo vnaprej sestavljena, da se dobi volan.

Priporočljivo je, da uporabite končni rob traku za zgornji del obdelovanca, tako da ni potrebno, da se navoji tali. V tem primeru se robovi deformirajo, vrtnica pa ne bo več tako zračna kot na sliki v članku. Ostaja le, da nežno roll plovila v roll in šivati ​​spodnji rob s šivi.

Obrtna tkanina prepognjena na pol

Če imate šivalni stroj, lahko v nekaj minutah naredite originalno rose. To naredite tako, da kupite širok satenski trak in ga zložite na polovico. Robovi niso natančno poravnani, temveč s premikom več centimetrov.

Ko je celotna stran zašita, mora biti navoj privit, da se oblikujejo manjše tkanine. Ostala bo tesna, da bo trak zavila v razpoko in šivala spodnji rob s šivi. Če nimate šivalnega stroja, lahko to opravite ročno. Preživite malo več časa, vendar to ne bo vplivalo na kakovost končnega izdelka, saj bodo šivi skriti v notranjosti. Izkazalo se je, da je vrtnica z mehkimi stranicami.

Ročna obloga iz najlonskega traku

Čim širši je uporabljen trak, tem večji bo rezultat. Rože mojstrskega razreda iz trakov si lahko sami preberete kasneje v članku. Delo je sestavljeno iz dveh stopenj. Najprej morate obrniti rob traku in šivati ​​kocko ob spodnjem robu z več šivi. Preostali dolgi trak je prepognjen z zanko, ki se premakne za polovico širine.

Spodaj takoj zgrabite prepognjeni del z majhnimi šivi, potisnite iglo le naprej, tako da lahko potegnete konec niti in naredite majhen volan. Ostaja le, da ovijte trak okoli osrednjega brstičnika in ga zavarujte z iglo in nitjo.

Izvirni način

Na koncu naše zgodbe se ustavimo na še en zanimiv način izdelave vrtnic iz satenastih trakov. To delo bo trajalo veliko časa, saj je treba vsako cvetno listo najprej zložiti s trikotnikom in nato ročno šivati ​​z majhnimi šivi ob zunanjem robu. Šiv je nameščen le s premikanjem naprej, saj bo na koncu dela treba naviti navoj, da se oblikujejo gubice.

Prvi zavoj tkanine se zavije v tesen brst, nato pa se naredijo glavne zloženke traku. Za izdelavo lepe rože, ki se začne od kali, je tkanina tesno ovita okoli središča. Pritrdite plovilo z nitmi na spodnjem robu tkanine. Lahko dopolnite oblikovanje cvet z zelenimi listi ali okrepiti z žico pokrita s trakom. V tem primeru lahko postavite cvet v vazo in naredite lep šopek, da okrasite sobo ali predstavite kot darilo ljubljeni osebi.

V članku smo podrobno razpravljali o tem, kako narediti rožo iz traku. Pregled metod vam bo omogočil izbiro med različnimi možnostmi. Fotografije, predstavljene v članku, bodo po korakih pomagale obvladati nalogo, ki je veliko lažja in hitrejša za obvladovanje metod, opisanih v članku. Uspešni začetki!

Ladje z bučkami naredite sami korak za korakom.  Obrt iz bučkeObrti iz vej: najboljše ideje ecodecoraRag lutke: podroben opis proizvodnjeNodularni batik: izvedbena tehnika, mojstrski tečaj za začetnikeDekoracija in barvanje poročnih očal naredite samiTelovnik za pse: vzorec, konice za šivanje.  Oblačila za pseKako narediti škatlo z lastnimi rokami: fotografija, mojstrski razredŽenski plašč: vzorec.  Vzorec ženskega zimskega plašča