FoodPro Preloader

Naučite se izvajati šiv


V današnjem svetu si je težko predstavljati šivanje proizvodnje brez opreme za šivanje, to je tisto, kjer se vse opravi ročno. Toda ko je bilo. In je bilo zelo modno okrasiti oblačila z ročno vezenje. Napredek je prinesel veliko sprememb, vendar je ročno vezenje še vedno cenjeno. Mnoge igralke z veseljem naredijo vezenje in aplikacijo na tkanini. Zato bo

V današnjem svetu si je težko predstavljati šivanje proizvodnje brez opreme za šivanje, to je tisto, kjer se vse opravi ročno. Toda ko je bilo. In je bilo zelo modno okrasiti oblačila z ročno vezenje. Napredek je prinesel veliko sprememb, vendar je ročno vezenje še vedno cenjeno. Mnoge igralke z veseljem naredijo vezenje in aplikacijo na tkanini. Zato bo zanimivo in koristno izvedeti nekaj novega o šivu in njegovi uporabi.

Ročno zanka se opravlja vedno od leve proti desni, igla mora biti vstavljena v smeri samega sebe. Pomembno je, da rob robov dobro pričvrstite, preden začnete z delom, da preprečite cvetenje. Končni šiv bo čist, če se najprej označite s pralnim svinčnikom, ki označuje črte, po katerih boste šivali. Looped šiv vključuje veliko sort, ki so primerne za raznovrstno uporabo.

Kako začeti in popraviti nit

To lahko storite na dva načina:

 1. V prvem primeru se igla vbrizga na sprednji strani, tako da ostane kratek vrh navoja. Naredite nekaj šivov, po obračanju dela na napačni strani vstavite konico leve konice za zadnjimi stenami šivov. Na enak način je navoj fiksen in na koncu dela. Ta metoda se uporablja pri vezenju fragmentov vzorca.
 2. V drugem primeru se igla vbrizga v zgornji rob šivalne linije in konica niti ostane na sprednji strani. Nato delovni nit položimo na vrh, zapremo konico niti in naredimo naslednji šiv. Po končanem zaporedju šivov, napnite nit na napačni strani in naredite 2-3 majhne šive nad zadnjim ravnim šivom, primite samo zadnji del z iglo. Enako zavarujte nit na začetku dela. Ta metoda se uporablja pri zaključevanju robov ali pri aplikacijah.

Učenje šivanja

Preden pogledamo, kako šivati ​​zamašen šiv, se najprej naučimo zlatega pravila. Leži v tem, da mora biti med šivi razdalja enaka njihovi globini. Če je globina šivov velika, jih je treba namestiti drug od drugega. Klasična globina in razdalja med šivi v šivu je 0, 5 cm.

Loop stitch - kako to narediti prav?

 1. Igla se vstavi na razdalji 0, 5 cm od roba dela in na enaki razdalji od vijaka, ki pritrjuje delovni navoj.
 2. Delovni nit se potegne v nastalo zanko okoli roba dela. Hkrati se prepričajte, da igla ostane pred navojem.
 3. Še naprej ponavljamo isto dejanje z naslednjimi šivi.

Če imate malo izkušenj in ne vse deluje prvič, vam ni treba skrbeti. Malo prakse in želje - in vse bo kot pravi mojstri!

Med delom so možne te napake:

 • Šivi so bili različnih velikosti, šiv pa je grd. Da bi to preprečili, uporabite oznako, pri čemer upoštevajte globino šivov in potrebno razdaljo med njimi.
 • Šivani rob se je zdel skrčen. To se je zgodilo zaradi dejstva, da je bila delovna nit preozka ali da so bili šivi zelo globoki. Da bi se temu izognili, ne zategnite niti in opazujte globine šivov, ne smejo presegati razdalje med njimi.

Zavezani šiv (njegovo drugo ime je robni šiv) se uporablja pri oblaganju zanke, oblakih robov izdelka ali vezenju. Njegova glavna uporaba je obdelava razpokanih robov. Prav tako ga uporabljajo pri izdelavi obrti iz klobučevine. S tem šivom so apli- kacije fiksirane, robovi so obrezani, vezenje je napolnjeno. To je prepletenih zank, in zato prejel takšno ime. Šivanje v ravnih ali ukrivljenih linijah.

Ko ste izvedeli za ta prvotni šiv, ga želite preizkusiti v svojih delih. Nato pogledamo, kako šivati ​​zankasto šiv, kakšne so njegove sorte, kjer jih je mogoče najbolje uporabiti.

Pokrivni šiv

Navadni šiv je glavni med sortami tega šiva in se najpogosteje uporablja. Nenadomestljiv je za obdelavo robov izdelka. Spodnja nit njegovih zank je lahko nameščena vzdolž reza tkanine ali vzdolž robov. Vsi šivi prepletenih zank takšnega šiva bodo enakomerno razporejeni. Če ga uporabljate v vezeninah, se lahko šivi izdelujejo na različnih ravneh, izmenično med dolgimi in kratkimi.

Polnjenje obmetochny šiv

Prav tako je pomembna v svoji podskupini, odlična za vezenje po obodu, zato je zelo priljubljena pri ljubiteljih ročnega dela.

Zaženi tako:

 1. Igla se izvleče na sprednji strani in vbrizga na spodnjo črto proti vrhu in se rahlo umakne v desno. Zdaj je igla vstavljena v bližini prvega vboda, nit pa je pod konico igle.
 2. Z raztegnjeno nitjo skozi tkanino preko delovnega navoja jo privijte tako, da se na spodnji črti oblikuje tesna zanka.
 3. Druge šive opravite na enak način, pri tem pazite, da so na isti razdalji in da so enake višine.

Polnjenje obmetochny zanko šiv lahko še vedno imenujemo tesen šiv, v njem bodo šivi vedno nahajajo blizu na medsebojni razdalji. Če želite, da je lep, sledite tej namigi: velikost šiva mora ustrezati debelini niti. Če je debela nit vezena z majhnimi šivi, bo vzorec izšel ne le preveč obsežen, ampak bo neenakomeren. Če so, nasprotno, niti izbrane tanke, šivi pa so zelo veliki, bo tak vzorec podoben pajčevini, zanke pa bodo videti brezoblične.

Zaprti šiv

 1. Ko ste naredili oznako na tkanini iz dveh vzporednih črt, začnite delati od spodnjega levega roba. Igla se vstavi iz zgornje črte in potegne na dno (šiv je nagnjen), nit pa ostane pod konico igle.
 2. Nit se nežno potegne, igla se vstavi na vrh prejšnjega šiva, šiv je nagnjen v desno. Imate trikotnik.
 3. Ko ste potegnili nit, dokončajte prvi zaprti šiv, nato pa ga držite pod konico igle. Nadaljujte s celotno vrsto, tako da ostane enaka razdalja med šivi.

Križni šiv

 1. Na tkanini označite dve vzporedni črti in začnite od spodnjega levega vogala. Vstavite iglo v zgornjo vrstico na desno in jo pripeljite na spodnjo črto, šiv pa naj bi bil nagnjen v levo, nit pa naj bo pod iglo.
 2. Zabodite iglo v zgornji vrstici desno od prejšnjega šiva in jo povlecite na spodnjo črto. Nit je pod iglo, iglo vzemite pod zgornjo točko prvega šiva.
 3. Nit se nežno potegne in dobite prvi križni šiv. Nit se drži pod konico igle. Druge šive nadaljujte na isti razdalji.

Dvojni šiv

 1. Pred začetkom dela označite 3 vzporedne črte. Začnite šivati ​​v spodnjem levem kotu. Na oznaki spodnje vrstice naredite več prekrivajočih se šivov. Med šivi naj bo majhna razdalja, ki naj bi segala rahlo čez središčnico.
 2. Nato obrnite tkanino za 180 ° in naredite drugo vrsto istih prekrivnih šivov, kot prej, pod prvo vrsto. Nahajati se morajo med vrsticami prve vrstice.

Pomembno je omeniti tudi zatesnjen šiv, ki ga lahko najdemo kot površinski vez, ali pa ima lahko vlogo glavnega šiva v takih vezenih vezih, kot je richelieu.

Loop stitch v pletenju

Odlično uporabo šiv šiv je mogoče najti v pletenju. Ni primeren za šivanje delov izdelka, vendar se lahko uporablja za lepo obdelavo robov aplikacij ali vezenin.