FoodPro Preloader

Šivanje: velike slike


Obrti danes v modi. Na katere le dekleta ne upajo ustvarjati lepote! Šivajo in pletejo in šivajo. Kakršna koli ustvarjalnost ima svoje prednosti, toda od zgoraj navedenega je najbolj dragoceno v smislu rezultatov v materialnem pomenu besede križni šiv velikih slik. Priprava Opozoriti je treba, da je treba začeti z vezenjem velikih platen šele potem, ko je oseba že samozavestna v svojih sposobnostih in ve, da lahko dokonča delo. Konec k

Obrti danes v modi. Na katere le dekleta ne upajo ustvarjati lepote! Šivajo in pletejo in šivajo. Kakršna koli ustvarjalnost ima svoje prednosti, toda od zgoraj navedenega je najbolj dragoceno v smislu rezultatov v materialnem pomenu besede križni šiv velikih slik.

Priprava

Opozoriti je treba, da je treba začeti z vezenjem velikih platen šele potem, ko je oseba že samozavestna v svojih sposobnostih in ve, da lahko dokonča delo. Konec koncev je ta vrsta ustvarjalnosti precej zahtevna in traja veliko časa, zato se rezultat ne vidi kmalu. Za dokončanje dela morate trdo delati. Torej, kaj potrebujete za začetek vezenja? Platno, nit in igla, kot tudi shema, po kateri se bo delo opravljalo. Kaj morate vedeti o shemi, če morate križati? Velike slike (diagrami) se berejo tako preprosto kot majhne, ​​točka pa ni v velikosti. Vendar je bolje preučiti shemo najprej, da bi razumeli, ali je dovolj moči za obvladovanje izbranega vzorca, in določiti število niti in njihovih odtenkov, ki bodo potrebni za izvedbo. Treba je omeniti, da je mogoče vse elemente, potrebne za delo, kupiti ločeno in v kompletu. Boljša in uspešnejša bo druga možnost, če imate dokaj zajeten križni šiv. Velike slike (kompleti) so lepše in bolj harmonične, ko proizvajalec sam izbere niti. Ni vsaka obrtnica lahko izbere pravo barvno shemo.

Avtonomija

Če se odloči, da bo našla vse materiale, mora pravilno izračunati velikost platna, da bo oblikovan. Če želite to narediti, morate narediti preproste izračune z uporabo posebnega kalkulatorja. Hkrati pa je pomembno upoštevati tudi zalogo tkanine, da bi se slika lahko uredila, recimo, v okvirju, brez težav. Najmanjša predvidena meja je 5 cm na vsaki strani platna, idealna - 10 cm, prav tako je pomembno, da obdelate robove tkanine. To je mogoče storiti na različne načine - gredo skozi cik-cak ali overlock na šivalnem stroju, ročno šivanje ali lepilo (vendar, v tem primeru je treba uporabiti posebno lepilo, ki ne bo poškodovala platna). Tkanino je treba likati s parnim likalnikom, da se pred delom skrči in ne po tem, ko je vse pripravljeno. Prav tako je pomembno določiti niti, ki bodo uporabljene. Če imate velike križeve velike slike, je bolje vzeti nitko in ne akrilno (ali volneno) nit. Stvar je, da je nitka ima veliko barvno paleto, poleg tega pa praktično ne izperite in ne zbledi. Kar se tiče igle, so posebni, precej debeli, s topim koncem in velikim očesom za vezenje. Takšna igla ne more poškodovati prstov in zlahka spominja na celice platna.

Metode vezenja

Križeve velike slike lahko naredimo na različne načine. Končana dela se lahko šivajo s polnim križem, polovico, pogosto pa s tremi četrtinami ali eno četrtino križev, kot tudi šivom »nazaj«, ki daje obliko predmeta. Če je treba križati velike slike, morate slediti nekaj preprostim pravilom, da se ne le prednja stran, ampak tudi na napačni strani - to je tudi zelo pomembno. Da bi to naredili, je strogo prepovedano pletenje vozlov na vezenju. Repi niti so pritrjeni pod križi, vendar je treba barve kombinirati tudi v tem primeru. Črni rep pod belim križem ne bo videti zelo lepo. Konice navoja je treba odrezati tik pod vezenino, ne da bi jih pustili na vidiku.

Mickey Mouse kostum: korak za korakom navodilaModna nagubana krila - atribut osnovne garderobe vsake ženskeKako izdelati lesen stroj za vašega otrokaFrosty vzorec na oknu to storite samiKako narediti kostume žabe to storite samiKako šivati ​​kostum gnoma z lastnimi rokamiOsupljiv božični kostum za dekleta "Asterisk"Kako narediti čebelni kostum za otroško matinejo