FoodPro Preloader

Tople in dekorativne pletilne dokolenke: diagrami in opis


V zimskem in hladnem obdobju so zanimivi dodatki, kot so gamaše, igle za pletenje, zelo pomembni. Sheme in opis večine modelov so precej preproste, zato so dostopne celo začetnikom v pletarstvu. Vrste gamaše Odvisno od funkcij, ki jih ti izdelki izdelujejo, so lahko: Gosta ali prepletena. Dolga ali zelo kratka. Z

V zimskem in hladnem obdobju so zanimivi dodatki, kot so gamaše, igle za pletenje, zelo pomembni. Sheme in opis večine modelov so precej preproste, zato so dostopne celo začetnikom v pletarstvu.

Vrste gamaše

Odvisno od funkcij, ki jih ti izdelki izdelujejo, so lahko:

 • Gosta ali prepletena.
 • Dolga ali zelo kratka.
 • Z gladkim spodnjim robom ali zanko za stopala.

Praviloma je ogrevanje spodnjega dela nog glavna naloga, ki se nanaša na pletene gamaše z iglami za pletenje. Vzorci in opisi gostih ali odprtih vzorcev so prav tako primerni, saj bo platno, ki je pleteno iz tople niti z visoko vsebnostjo volne, vseeno toplo.

Vendar pa obstajajo modeli za dekorativno uporabo. Na primer, dolge gamaše iz bombaža ali lana. Nosijo se z zaprtimi čevlji ali kratkimi čevlji, ko je temperatura zraka že znatno višja od nič. Seveda, morate uporabiti le odprtine vzorcev, da bi plesti takšne gamaše z iglami (bolje je, da izberete sheme in opis z majhnimi luknjami odprtine).

Dolge gamaše za ples

Takšen model se je izkazal za najbolj povpraševanja med obrtniki, katerih otroci se ukvarjajo s plesnimi skupinami. Ti dodatki prilegajo zelo preprosto: sposobnost za opravljanje samo obraza in žuborenje zanke vam bo omogočilo, da dobite lepe in funkcionalne gamaše z iglami za pletenje. Sheme in opisi za dekleta so navedeni spodaj.

Izdelava dolžine gamaša 42 cm

Delo bo zahtevalo 150 gramov mešane preje z debelino 250 m / 100 gramov (30-50% volne, ostalo je akril ali bombaž) in igel za pletenje št. 3-4. Gostota pletenja bo 22 zank na 10 cm.

Na ravnih ali krožnih iglicah kličite 68 zank. Pletenje poteka na naslednji način:

 • Dva sprednja zanka, dve roglji za vsako vrsto kroga.
 • Pri delu z ravnimi iglami za pletenje je zaporedje za vsako vrstico obraza podobno. V žuborenju so vse zanke pletene po vzorcu.

Torej, 2x2 gumijastega traku je treba plesti 7 cm blaga, potem morate iti na sprednjo površino in opravlja na ta način še 28 cm.

Sedem centimetrov gumijastega pletenja. Na zadnji stopnji so vse zanke prosto zaprte, dokončane pletene gamaše se sperejo in posušijo z iglami za pletenje. Sheme in opisi nekaterih odprtih vzorcev so prikazani na naslednjih fotografijah. Uporabljajo se lahko namesto območja, ki je povezano s sprednjo površino.

Vzorec "zvonci" - eden od vrst openwork pletenje.

Vzorec "listi" je naslednji.

Izvaja se po spodnji shemi.

Dekodiranje znakov

 • Prazna kletka - spredaj.
 • Krog - žuborenje.
 • Arc - nakid.
 • Piramida - pletene tri zanke skupaj, tako da je sredina zunaj.
 • Piramida na desni - tri zanke, vezane skupaj z naklonom na desno.
 • Piramida levo - isti element, vendar z naklonom na levo.
 • Trikotnik na desni je zank skupaj z naklonom v ustrezni smeri.
 • Trikotnik na levi je isti element, vendar je nagnjen v levo.

Grelniki za noge z nožno zanko

Ta model je zasnovan tako, da prepreči zdrs gamaša med čevlji. Treba je opozoriti, da je izjemno udoben, vendar se zdi, da je videz nekoliko grob.

Spodnja fotografija prikazuje dolge obarvane pajkice z iglami za pletenje, diagrami in opis za njihovo izdelavo pa so skoraj enaki kot pri prejšnjem modelu.

Izjema je izvedba reže za peto:

 • Na višini 5 cm od začetka dela razdelite število zank na pol in označite z oznakami.
 • Tisti del vrstice, ki je namenjen za luknjo, mora biti pleten s kontrastno nitko. Preostanek tkanine plesti po vzorcu glavne niti.
 • Na koncu dela se uvedena barvna nit nežno izvleče, hkrati pa se zanka prenese na dve napere.
 • Nastale zanke so zaprte na kakršenkoli prikladen način (pletenje ali kvačkanje).

Takšne gamaše so videti tudi v oblikovalski shemi.

Pletilni grelniki nog: diagrami in opis za začetnike

Najbolj razburljivo se lahko imenuje pletenje kratkih manšet, ki so namenjene za uporabo s čevlji za visoke čevlje. Najpogosteje se taki dodatki nosijo z gumijastimi škornji. Te gamaše učinkovito ogrevajo noge, ne da bi vlaga prodrla skozi širok zgornji rob čevljev.

Kratke gamaše lahko povežete v samo nekaj urah, zaradi česar so tudi odlična ideja za predstavitev.

Preja se tukaj uporablja izključno iz volne (ali z visoko vsebnostjo toplih naravnih vlaken).

Pletenje je mogoče opraviti na naslednji način:

 • Dial na napere od 15 do 20 zank (odvisno od debeline niti).
 • V najširšem mestu pletite vzorec traku, ki je enak obsegu stopala.
 • Šivanje končnega tkanine, pletenega šiva.

Prav tako je možno izdelati manšeto v krožnih vrstah. V tem primeru bi morali opis pletenja dolgega gama zmanjšati na želeno število vrstic (približno 15 cm).

Ladje z bučkami naredite sami korak za korakom. Obrt iz bučkeObrti iz vej: najboljše ideje ecodecoraRag lutke: podroben opis proizvodnjeNodularni batik: izvedbena tehnika, mojstrski tečaj za začetnikeDekoracija in barvanje poročnih očal naredite samiTelovnik za pse: vzorec, konice za šivanje. Oblačila za pseKako narediti škatlo z lastnimi rokami: fotografija, mojstrski razredŽenski plašč: vzorec. Vzorec ženskega zimskega plašča