FoodPro Preloader

Kako narediti družinski emblem z lastnimi rokami?


Iščete zanimivo in koristno dejavnost z otroki za večer ali vikend? Poskusite najti otrokov emblem svoje družine. Takšna dejavnost vam bo pomagala bolje razumeti interese otroka in vas bo razumel. Poleg tega lahko simbol družine, izdelan z lastnimi rokami, postane relikvija, ki bo ostala v vaši družini že več generacij, zato je treba proces izdelave vzeti resno. Kako nar

Iščete zanimivo in koristno dejavnost z otroki za večer ali vikend? Poskusite najti otrokov emblem svoje družine. Takšna dejavnost vam bo pomagala bolje razumeti interese otroka in vas bo razumel. Poleg tega lahko simbol družine, izdelan z lastnimi rokami, postane relikvija, ki bo ostala v vaši družini že več generacij, zato je treba proces izdelave vzeti resno.

Kako narediti grb zanimiv in svetel? Najprej se odločite, ali bo to le simbol vaše družine (2-5 oseb), ki živi na istem trgu, ali pa bo odražala interese celotne generacije? Pogosteje so tako simbolični znaki samo ene hiše, v katero so vključeni starši in otroci, poleg tega pa vam bo veliko lažje, saj veste vse o drugem, imate idejo o potrebah, željah in interesih vašega otroka. Emblem vaše družine bo otrokom pomagal bolje razumeti temeljne vrednote in prepričanja, poleg tega pa vam bodo sami ponudili, da predstavite nekaj, kar vam bo pomagalo razumeti njihove skrivne želje.

Takšni emblemi so se pojavili v dvanajstem stoletju v Evropi, pomagali so razlikovati enote srednjeveške vojske in jih upravljati. Slika je bila postavljena na ščit, ki je vojakom omogočila, da so našli svojo enoto.

Kako narediti družinski emblem?

Grb družine z lastnimi rokami je najbolje izdelan iz debelega kartona ali barvnega papirja. Osnova takšnega emblema je izrezana v obliki ščita in jo lahko razdelimo na več polj, kjer boste za vas ujeli pomembne stvari. Izberite osnovno barvo in druge odtenke, s katerimi boste narisali črte. Emblem mora biti svetel, vendar harmoničen. Nad ščitom naj se dvigne čelada: njena barva bo pomenila status vaše družine (na primer je bila na grb plemičev, srebrno manj plemenitih družin položena zlata čelada).

Na straneh simbola so upodobljene številke, ki ga držijo: lahko so levi, samorogi, orli, angeli itd.

Družinski emblem družine mora odražati glavne želje in cilje vsake osebe, ki živi z vami. Tu lahko narišete veliko število miniatur, na primer postavite obraze vseh sorodnikov v en kvadrat: tako boste pokazali, da je za vas najpomembnejše biti skupaj. Na drugi strani pa narišite športno opremo: to pomeni, da imate radi šport. V tretjem kotu lahko narišete glasbene instrumente, živali, knjige, potovanja itd. In določen kvadrat bo odražal vaše navade in želje.

Tako smo ugotovili, kako narediti družinski grb, vendar to ni vse. Za podoben simbol je zelo pomembno, da se pojavi z imenom, npr. "Klan ... (vaše priimek)" in slogan vašega grba. Geslo je lahko katerikoli stavek, ki vas bo motiviral in vas spomnil na pomen emblema. Tukaj je nekaj fraz, ki so primerne za napis: »Skupaj smo močni!«, »Šport je naše vse!«, »Če želite doseči - naredite!«, Itd.

Emblem družine, izdelan z lastnimi rokami, ni le čudno delo, ki bo zbralo prah na polici. To je lahko prava spodbuda, ki vas in vašega otroka spodbuja k spremembi in izboljšanju. Zelo pomembno je, da ga vzamete resno, da se držite pravil, ki ste jih sestavili skupaj, potem bo vaš otrok spoštoval grb kot družinsko vrednost.