FoodPro Preloader

Kako narediti elegantno zapestnico iz niti z lastnimi rokami


Včasih hočete toliko oblačil za novo obleko, ki ga nihče drug nima in nikoli ne bo. In potem je ročno delo prišlo v pomoč takim željam, ki omogočajo, da naredite zapestnico iz vrvice z lastnimi rokami. Morda ni skrivnost za vsakogar, ko so rokodelstvo zelo cenjene in videti lepe, in imajo edinstveno obliko ali obliko. In seve

Včasih hočete toliko oblačil za novo obleko, ki ga nihče drug nima in nikoli ne bo. In potem je ročno delo prišlo v pomoč takim željam, ki omogočajo, da naredite zapestnico iz vrvice z lastnimi rokami. Morda ni skrivnost za vsakogar, ko so rokodelstvo zelo cenjene in videti lepe, in imajo edinstveno obliko ali obliko. In seveda, če nekdo ne mara pletenih zapestnic, potem jih popolnoma nadomestijo predmeti, kot so ročno izdelane zapestnice. Za izdelavo takšnih zapestnic lahko kar najbolj izkoristite ustvarjalnost in domišljijo. S svojo domišljijo lahko izberete najbolj material, ki vam bo všeč, in bo harmonično izgledal z oblačili, čevlji ali dodatki. Ustvarjanje zapestnice z lastnimi rokami je zelo enostavno. Potrebno je samo pozorno spremljati prikazani mojstrski razred in poskušati natančno izvesti vse, kar je opisano in posneto na fotografijah. Seveda, material, ki ga izberete, je tisto, kar vam je všeč, in tukaj boste našli zapestnico iz niti, ustvarjeno z lastnimi rokami, v temno rdečih tonih. Pozorno preglejte materiale, potrebne za to delo, in se prepričajte, da so vam dostopni. Za prihodnjo zapestnico poberite določene barve niti in kroglic, za ustvarjalno in vznemirljivo delo!

Če ste se odločili za material in ste pripravljeni narediti zapestnico iz niti z lastnimi rokami, potem boste potrebovali:

  • nitne niti za vezenje 5 izbranih tonov;
  • Škarje;
  • tračni ukrep;
  • kroglice z veliko luknjo, v količini od 1 do 3 (neobvezno).

Zdaj morate vzeti niti vsakega odtenka in narezati 30 cm, konce vseh segmentov prepognite in zaviti v vozel, pri čemer 3 cm za robove, nato pritrdite vozel, v katerega so navoji povezani z leseno površino z gumbom ali lepilnim trakom.

Prvi korak je narediti prvo vozlišče. Vzamemo skrajni navoj in naredimo zanko, ki ga upognemo skozi sosednjo nit, kot je prikazano na slikah 3 in 4. Nežno in rahlo privijte ta vozel na vrh zapestnice. Zelo pomembno je, da je vozlišče prosto in obsežno. Zdaj morate storiti enako z drugo nitjo. In tako naprej z vsemi drugimi nitmi. To bo prva vrstica.

V vseh naslednjih vrsticah zvežemo dva vozla, začenši od levega konca leve strani, nadaljujemo z vezmi do sredine vrstice. Podobno povežemo dva vozla na eni sosednji niti, začenši z desne strani in tako naprej - na sredini vrstice. Da bi bolje razumeli, kako je to storjeno, si lahko ogledate sliki 5 in 6. Tkanje je potrebno, da se smeve vozlov premikajo v nasprotnih smereh in tvorijo nekakšen klin.

Sredina vrstice je povezana z dvema pramenoma desne in leve strani vrstice (kot je prikazano na sliki 7). Uporabljajo se isti dvojni vozli. Ne pozabite, da se vozlišča ne smejo tesno zategniti.

Ko se velikost zapestnice ujema z velikostjo zapestja, morate vse niti povezati v en velik vozel za fiksiranje, kot je bilo na začetku. Nato preskočite preostale konice skozi veliko luknjo pripravljene kroglice ali kroglice, nato pa konce niti v posameznih vozlih fiksirajte na vsaki strani (kot lahko vidite na slikah 8 in 9).

Tukaj je vaša zapestnica iz niti, tkana z lastnimi rokami, pripravljena! Če želite, lahko popijete malo resic, ker daje celoten videz zapestnice zapiske etničnega sloga.

Ta zapestnica se lahko uspešno kombinira z drugimi zapestnicami, izdelanimi iz majhnih kroglic, usnjenih vrvic ali kroglic, tkanih iz kroglic. Tako boste na svojem zapestju dobili zabavno in svetlo zasedbo. In če boste dodali tudi niz biserov, potem bo na splošno sliko zelo uspešno dodala ekskluzivnost, ki bo vedno ostala nesporni dokaz dobrega okusa lastnika.