FoodPro Preloader

Dekoracija steklenice kot hobi in umetnost


Tako se je zgodilo, da če stari prijatelj pride iz oddaljenih potepanj, bo zagotovo prinesel s seboj kakšno eksotično pijačo, da bi jo okusil v prijetnem druženju, ki bo govoril o svojih čudnih dogodivščinah. Če je zgodba zanimiva, in večer je dolg, potem je vse, kar je v steklenici, angleškem ginu, mehiški tekili, škotskem viskiju ali javanskem rumu, običajno prazno. No, ne mečit

Tako se je zgodilo, da če stari prijatelj pride iz oddaljenih potepanj, bo zagotovo prinesel s seboj kakšno eksotično pijačo, da bi jo okusil v prijetnem druženju, ki bo govoril o svojih čudnih dogodivščinah. Če je zgodba zanimiva, in večer je dolg, potem je vse, kar je v steklenici, angleškem ginu, mehiški tekili, škotskem viskiju ali javanskem rumu, običajno prazno. No, ne mečite enake lepote! In spomin spet ...

Obstaja misel - da shranite in okrasite ta čezmorski čudež za nadaljnjo uporabo. Obstaja veliko uporab za ta predmet - svetilka, vaza cvetja ali spominek, ki ga lahko podarite istemu prijatelju ob naslednjem obisku. Vedite naše, lahko naredimo nekaj! Vsaj takšna stvar bo zlahka zamenjala karafe za takšne domače pijače.

To je posebna oblika umetnosti - dekoracija steklenic. V mojstrskem razredu bo potrebno nekaj časa, potem pa čista ustvarjalnost in vaša domišljija v kombinaciji z umetniškim okusom.

Kje začeti? Obstajata dva glavna pristopa - zunanji in notranji. Okrasitev steklenice kot kuhinjskega dodatka omogoča preprosto polnjenje z različnimi lepimi predmeti, ki se vdrejo v vrat - s semeni, kroglicami ali še kaj svetlega in kontrastnega. Toda ta metoda popolnoma odpravlja možnost funkcionalne uporabe tega predmeta, ostaja le povsem dekorativni namen.

Da bi izvedli zunanjo dekoracijo steklenice, boste potrebovali eno od dveh stvari, ali barvo za barvanje stekla, ali lepilo, ki lahko vsebuje različne elemente. Tukaj, na primer, prijatelj - mornar. V tem primeru bi morala biti primer predstavitve povratka ustrezna in povzročila povezave s tropskimi nevihtami, ekvatorialnimi arhipelagi, lagunami, pristanišči z eksotičnimi imeni, ki zvenijo kot niz kitare ukulele. Na stekleno površino lahko narišete svetilko in na dekoracijo steklenice dodate verigo s sidrom, če je seveda ena. No, če ne - ne.

Vrvi iz konoplje spominjajo na morje in tropske kraje. Zelo poenostavljena in tehnološka dekoracija steklenice - površino namažite s steklenim lepilom in na njeni celotni višini nanesite juto vrv. Ne samo, da se bo oblika ohranila, zdaj pa je ne bo lahko zlomiti. In v vročih dneh se lahko porozna površina navlaži, pijača pa se ohladi dlje.

Dekoriranje steklenice je možno z mozaično metodo. Ponovno potrebujete lepilo, na katerem lahko pritrdite večbarvne keramične plošče ali koščke ogledala. Glavna zahteva je, da je takšen spominek varen, saj lahko obrnjeni elementi imajo ostre robove. Da bi to dosegli, je preprosto, samo robove obrišite na brusilnem papirju ali izostritvi.

Ustvarjanje steklenic z rokami včasih odnaša toliko, da postane način prijetnega in koristnega razvedrila. Izboljšuje se mojstrstvo, učijo se novi načini, uporabljajo se različni materiali, pojavlja se njihov lasten slog. Pomembno je le zagotoviti, da praznjenje stekla ni navada.