FoodPro Preloader

Kako tkati zapestnice iz nitnih nitk? Tkanje vzorcev in lekcije


Ljubezen, da bi različne nakit z lastnimi rokami? Slog ročno izdelan je zdaj priljubljen v vseh možnih panogah, kjer se uporablja ustvarjalnost. Preberite, kako tkati zapestnice. Naučili se boste veliko zanimivih stvari. Koristni nasveti in nasveti vam bodo omogočili, da hitro obvladate tehniko, tudi če tega še niste storili. Kaj j

Ljubezen, da bi različne nakit z lastnimi rokami? Slog ročno izdelan je zdaj priljubljen v vseh možnih panogah, kjer se uporablja ustvarjalnost. Preberite, kako tkati zapestnice. Naučili se boste veliko zanimivih stvari. Koristni nasveti in nasveti vam bodo omogočili, da hitro obvladate tehniko, tudi če tega še niste storili.

Kaj je potrebno?

Če se odločite, da boste učili vezati zapestnice iz nitnih nitk, je vredno vnaprej pripraviti praktično delo. Imeti morate naslednje:

  • niti različnih odtenkov;
  • Škarje;
  • pin ali drugo pritrdilno sponko.

Barve niti združujejo najrazličnejše. Najmanjše število tonov je dva. Iz ene odtenke ni zelo zanimivo vezati zapestnico, saj je njena glavna lepota prav v vzorcu, ki ga tvorijo vozli. Uporabite lahko ne samo nitko, ampak tudi druge vrste, kot je preja za pletenje. Zobna nitka se najpogosteje uporablja za tkanje, saj so skeini zelo svetli, barvna shema pa omogoča izbiro različnih odtenkov. Poleg tega so niti tanke, zato so vozli čedni. Zelo učinkovita je tudi zapestnica na vilicah iz gumijastih trakov. Ko obvladate tehnologijo ustvarjanja baubles iz niti in preje, bo precej enostavno preiti na sodobnejši material.

Načrtovanje in metode tkanja

Preden se boste naučili naučiti vezati zapestnice iz nitnih nitk, se morate seznaniti z možnostmi te vrste ustvarjalne dejavnosti. Ta nakit iz niti se imenuje tudi prijateljstvo zapestnice, saj je bilo prvotno odločili, da jih prijateljem. Zato so morali proizvodi nositi določene informacije o lastniku, darovalcu ali njihovem odnosu. Sedaj je svetost stvari v veliki meri izgubljena in mnogi jih naredijo kot nakit zase. Vendar pa se vzorci, ki so narejeni na zapestnicah, imenovanih tudi baubles, običajno izberejo naključno. Deloma so določeni z izkušnjo uporabnice igle in razpoložljivih barv ali vzorcev niti.

Obstajata dva načina tkanja:

  1. Oblique.
  2. Neposredno.

Prva metoda je enostavnejša in jo večina uporablja. Okraski so običajno narejeni iz vozlišč, ki sledijo drug drugemu diagonalno v različnih smereh. Pogosto izbrani motivi so diamanti, trakovi in ​​jelke.

Neposredno tkanje je bolj zapleteno, vendar vam omogoča ustvarjanje originalnih okraskov, vključno s pisanjem posebnega besedila v zapestnici. Zaradi te funkcije je priljubljeno neposredno tkanje. Ponavadi prepletajo imena, začetnice ali fraze, ki pričajo o ljubezni, prijateljstvu.

V tem primeru najpogosteje obstaja nit, ki tvori ozadje. To bi moralo biti veliko dlje. Niti slike ali besedila so tkane okoli glavnega tona.

Možnosti pritrditve navojev

Da bi razumeli, kako narediti zapestnico iz lastnih niti hitro in pravilno, morate obvladati glavne vrste vozlov. In tudi naredite delo čim bolj priročno. Da bi to naredili, je pomembno, da jih pred tkanjem zaščitite. To lahko storite na naslednje načine:

  • na čepu;
  • posnetek;
  • lepilni trak;
  • na posebni tableti.

Prvič, lahko vezate vse niti v vozlu, tako da se ne raztopijo, nato pa z iglo pritrdite na tkanino na trdo površino, kot je prt. V primeru sponke ali traku je dovolj, da se konci niti fiksirajo tudi brez vozla. Potrebno jih je enakomerno porazdeliti na primerno razdaljo in lepilni trak na mizo ali na plastično folijo. Posnetek je primeren za pritrditev na knjigo. Ko uporabljate tableto za ročno delo, je pri delu primerno narediti potrebne oznake. Način fiksiranja delovnih niti, izberite tistega, za katerega menite, da je najbolj primeren.

Kot je za pritrditev niti po koncu tkanja, je dovolj, da na primer naredimo kite ali dve, nato pa zvežemo vozel ali pa ga takoj pripnemo brez pletenic, pri čemer pusti element podoben čopiču. Na obeh straneh je možno izdelati enake elemente zapestnice ali zagotoviti pritrdilni element.

Simboli na diagramih

Če se prvič odločite, da boste poskusili ročno izdelavo nakita, lahko začnete z najenostavnejšim načinom, kjer ne boste potrebovali predlog. Zapestnico je enostavno vezati v obliki navadnega kobilice, kot ste nekoč naredili lutko. Vzemite tri niti različnih odtenkov ali šest, ki jih povežete v parih, in tkate navadno pletenico. Malo težje, a tudi brez večjih težav lahko naredite element iz štirih niti.

Da bi razumeli, kako narediti zapestnico iz lastnih niti z uporabo vozlov in pridobiti lepe vzorce, se morate naučiti osnovnih načinov ustvarjanja teh vozlov, kot tudi se naučiti brati vzorce nakita. Vse predloge uporabljajo enoten zapis. Oznaka je prikazana na naslednji fotografiji.

Za vozel pod vsako številko lahko uporabite enega od dveh simbolov. Bolj običajna možnost s puščicami. Če se spomnite teh simbolov, lahko zlahka razumete vsako predlogo.

Kako izbrati število niti in njihovo dolžino

Če ste vzeli sheme zapestnic, s katerimi boste delali, in razumeli, kako bo izdelek izveden, lahko nadaljujete z vadbo. Najprej preštejte, koliko niti potrebujete. Vzorci najdemo tako s parno kot s parno številko. Obstajajo tudi možnosti, ki so oblikovane za parne ali liho število. Torej, če vam širina zapestnice na predlogi ne ustreza, da jo povečate, boste morali dodati število niti v parih levo in desno enega za drugim.

Glede dolžine niti ni vedno mogoče natančno določiti. To je odvisno od velikosti zapestnice, tj. Od debeline zapestja in širine roke, če dekoracija nima pritrdilne sponke. Če uporabljate diagrame za poševno tkanje in se bodo vse niti uporabljale enakomerno, se začetna dolžina običajno določi z izračunom dolžine končnega izdelka, pomnoženega s štirimi. Na splošno je bolje takoj odrezati z rezervo, tako da lahko na koncu dela privežete čeden vozel in kot zaključek vezate kljukico.

Če vam med delom ali zlomom zmanjka niti, ne bodite neprijetni. Vzemite novo enako barvo in nadaljujte z delom na pravem mestu, tako da bo začetek niti napačen. Ko naredimo nekaj vozlov, zapestnico obrnemo navzven in začnemo novo nit do konca prvega. Extra cut. Posledično bo povezovalni vozel neviden.

Kje začeti

Preden obvladate kompleksne vzorce zapestnic, morate prakticirati ustvarjanje nodul različnih vrst. Iz tabele z legendami lahko ustvarite preprosto zapestnico, ki temelji na vozlu 1 ali št. 2. V tem primeru ne boste imeli določenega vzorca, temveč dobite izmenične nagnjene trakove različnih barv, usmerjene z leve proti desni ali obratno.

Za preprosto zapestnico, katere površina že izgleda kot risba, uporabite spodnjo ilustracijo. Tkanje se vedno začne s skrajno levo nitjo. V simetrični glede na sredino vzorca se leva nit uporablja točno do sredine, nato pa se delo začne kot ogledalo z najbolj desno. Niti, ki so postale osrednje, so med seboj povezane z navadnim vozlom, delo pa se začne ponoviti simetrično, vodeno po vzorcu.

Kako tkati zapestnico iz niti za začetnike

Tukaj je zaporedje dela pri izvedbi okrasov z ribjo kostjo. Ukrepi bodo naslednji:

1. Izrežite želeno celo število niti približno enake dolžine in več odtenkov seznanjenih barv. Elemente zvežite v vozel in jih pritrdite na zatič, tako da bodo niti simetrično porazdeljene glede na sredino odtenkov, to je na pare ekstremnega, drugega in tako naprej na sredini.

2. Začnite s skrajno levo nitjo. Postavite ga v obliki štirih na drugo levo in zavezujte vozel. Izvajate lahko dva vozlišča. Enako ponovite na desni strani ogledala z dvema ekstremnima navojema.

3. Na obeh straneh simetrično postavite tudi vozle navojnega in navzgor do središča.

4. Enako naredite z osrednjimi navoji. Posledično so tisti elementi, ki so bili sprva ekstremni, postali povprečni.

5. Zvežite niti, ki so sedaj na sredini, z običajnim vozlom. Prvi element "božičnega drevesa" je pripravljen.

6. Ponovite vse zgornje zaporedje tkanja samo z uporabo niti, ki so postale ekstremne (sprva so bile druge).

7. Ponovite vsa dejanja z vsemi preostalimi pari niti, dokler zadnji tisti, ki so bili v teh krajih, spet ne postanejo ekstremni.

8. Na enak način nadaljujte s tkanjem do želene dolžine. Zavarujte niti in dekoracija je pripravljena. Te preproste zapestnice lahko izdelate iz niti z lastnimi rokami.

Ko ste na ta način obvladali tehniko tkanja, lahko sami ustvarite preproste vzorce. Dovolj je, da uporabite različno število niti, različne kombinacije parov, na primer ne štiri različne barve, ampak samo dve, to je na robovih prejšnjega vzorca, uredite modre, kot so, druge so rožnate, nato pa ponovite zaporedje teh barv v isti kombinaciji. . Pridobi še eno sliko. Zgoraj omenjena "ribja kost" je lahko modra na levi, roza na desni, itd. Samo z različnimi barvnimi kombinacijami je z eno tehnologijo enostavno dobiti zelo veliko vzorcev.

Kako vezati zapestnice iz niti: sheme

Če se odločite, da naredite nekaj bolj zapletenega, uporabite spodnje predloge. V prvi izvedbi se uporablja samo štiri niti. Če ste pozabili na legendo, si oglejte nalepko ustreznega poglavja.

Drugi vzorec vam omogoča vezanje dekoracije morskih tem. To bo že dovolj široko, saj je sestavljeno iz trinajstih niti.

Ko so zaključeni vsi osemnajst vrstic vzorca, določite, kolikokrat morate še vedno ponoviti elemente vzorca na želeno dolžino.

Uporabite navadno prejo

Če nimate roke z roko in razmišljate o tem, kako za pletenje vezati pletilne zapestnice, je odgovor preprost - enako. Uporabite iste vzorce, upoštevajte samo debelino preje.

Na primer, za vzorec rombov, ki je prikazan tik zgoraj, je povsem mogoče uporabiti debele niti, ker so potrebne le štiri.

Ideje za dodatno dekoracijo

Mimogrede, zapestnice, narejene iz volnenih niti ali nitk, se ne smejo samo tkati z uporabo teh tehnologij, temveč tudi bistveno diverzificirati izdelke s tkanjem kroglic, kroglic, verižnih vezi in drugih podrobnosti, ki se prilegajo vozličkom. Na že izdelano zapestnico je enostavno dodati elemente, npr. Prilepiti trak s kamenčki.

Tkanje zapestnic iz dlesni

Drug zelo priljubljen material za tkanje so gumijasti trakovi. Prodajajo se v enobarvni embalaži, kot tudi v velikih sklopih različnih odtenkov. Za tkanje potrebujete poseben stroj, vendar je enostavno narediti takšno zapestnico na vilici. Zaradi svetlih barv izvornega materiala in enostavnosti izdelave bodo takšni izdelki odlična ideja za dajanje daril dekletom za vsak dopust.

Torej si se naučil tkati zapestnice. Kot lahko vidite, je to enostavno. In če tak material ni bil pri roki, lahko uporabite obstoječo - navadno prejo za pletenje ali kvačkanje. V vseh primerih lahko dobite lep in originalen nakit.