FoodPro Preloader

Zanimivosti o origamiju. Papirni čoln


Origami - figurice iz papirja, pridobljene s tehnikami zlaganja. Zgodovina te umetnosti je zakoreninjena v izumu papirja v starodavni Kitajski. Kitajci so več stoletij hranili skrivnost njene izdelave in šele v VII. Stoletju je en menih, nekoč na Japonskem, razkril skrivnost. V japonskih samostanih se je tehnika zlaganja papirja imenovala origami (uradni izraz se je pojavil leta 1880). Z

Origami - figurice iz papirja, pridobljene s tehnikami zlaganja. Zgodovina te umetnosti je zakoreninjena v izumu papirja v starodavni Kitajski. Kitajci so več stoletij hranili skrivnost njene izdelave in šele v VII. Stoletju je en menih, nekoč na Japonskem, razkril skrivnost. V japonskih samostanih se je tehnika zlaganja papirja imenovala origami (uradni izraz se je pojavil leta 1880).

Z razvojem papirne industrije se je vse več ljudi začelo ukvarjati s to umetnostjo. Zdaj papir številke okrašena ne le stene templja, ampak tudi navadne hiše. Šteje se posebna manifestacija pozornosti, da pošljete pismo okrašeno z origami svoji ljubljeni dami. Med praznikom so mize okrasile papirnato ladjo, cvet ali letalo.

Širjenje origamija po svetu

Sredina XX. Stoletja je zaznamovala sprostitev univerzalnega »abecede origami«. To je omogočilo, da je umetnost vstopila v množice in prekinila jezikovno oviro. Knjiga je bila na voljo širokemu krogu bralcev, simbolov in risb, ki razlagajo proces izdelave številk.

Danes je origami zabavna lekcija za najmlajše in odrasle. Otroci izdelujejo prve papirne obrti tudi v vrtcu, na primer iz papirja. Navodila po korakih bodo otroku pomagala pokazati vse stopnje nastanka origamija. Za otroka je to resnična čarovnija, ko se iz običajnega lista dobijo zanimive volumetrične figure.

Origami razvija fine motorične sposobnosti rok, prostorsko razmišljanje, logiko in ustvarjalni začetek osebe.

Tipi Origami

Origami je preprosta in modularna. Enostavno primerna za otroke ali začetnike. Ustvari obrt dovolj hitro in takoj lahko vidite rezultate njihovega dela. Rezultat je žerjav, letalo in druge čudovite stvari, za ustvarjanje katerih potrebujete en list in shemo. Papirni čoln je najljubši kos aktivnih otrok, ki s pomocjo pomladi prave dirke.

Modularni origami je tridimenzionalna slika, sestavljena iz več listov papirja, prepognjenih na poseben način (moduli). Takšne obrti so v zadnjem času zelo pogoste. In to ni presenetljivo, saj se na ta način pridobijo prave mojstrovine, s katerimi lahko ne le okrasite svoje sobe, ampak tudi naredite odlično darilo.

Potrebna dodatna oprema za izdelavo papirnih obrti

Ladja, letalo in drugi preprosti origami so narejeni brez lepila. Še bolj zapleteni modeli modularnega origamija so po možnosti izdelani samo s papirjem. Lahko je katera koli, vendar dovolj gosta, da se dobro upogne. Včasih boste morda potrebovali škarje. Na internetu je veliko delavnic o ustvarjanju takšnih obrti. Slika prikazuje najpreprostejšo shemo - ladjo iz papirja.

Vodnik po korakih za zlaganje ladje

Program „papirnate ladje“ je eden prvih origami, ki se ga otroci hitro učijo. Za to potrebujete list A4.

Walkthrough.

  1. List prepognite na pol, kot je prikazano. V tem primeru mora biti upognjen rob na vrhu.

  2. Mentalno razdelite nastali pravokotnik z navpično črto na polovico. Obrnite zgornje vogale vzdolž te linije.

  3. Preostale trakove papirja zložite z različnih strani in zavijte vogale.

  4. Razširite trikotnik, kot je prikazano na sliki, da naredite diamant.

  5. Zavijte spodnje vogale na vrh. Rezultat je trikotnik.

  6. Nežno razgrnite sliko, kot je prikazano na sliki.

  7. Pripravljena je ladja Origami iz papirja. Lahko ga zaženete, da plavate v kopeli ali v najbližji luži na ulici.

Kusudama

Različna modularna tehnika origami, v kateri deli niso le povezani, ampak sešiti ali zlepljeni, da dobijo sferične oblike. Rezultat je neverjetna kompozicija, saj je težko verjeti, da so narejeni iz papirja. Tradicionalno so te kroglice vsebovale aromatične mešanice, suhe cvetne liste. Do danes so postali predmet dekor, je - izvirno darilo.

Cvetje kusudama lahko celo začetnika. Če želite to narediti, morate zaloge z veliko število kvadratnih kosov papirja (listi so primerni za evidence) in lepilo. Kot pri klasičnem modularnem origamiju, je vredno biti potrpežljiv, vendar bo rezultat presegel vsa pričakovanja.

Zanimiva dejstva

Največja origami ladja je narejena iz papirja, čigar shema so ustvarili moskovski mojstri za razstavo pisarne. Ima težo več ljudi. Njegova velikost je 3 x 1, 5 m.

Najmanjši origami je žerjav visok 2 mm. Postal je najpogostejši papirni podatek zaradi znane zgodbe o deklici Sadako Sasaki, ki je preživela atomsko eksplozijo v Hirošimi. Ker je bila precej oddaljena od bombe, ni dobila modric ali prask. Ampak čez nekaj časa je zbolela za rakom krvi. Dekleta je verjela, da če se bo imela čas, da naredi 1000 žerjavov iz papirja, se bo uresničila njena želja, da se okreva, bolezen bi se umaknila. Ampak dekle je umrlo. Po eni različici je naredila samo 644 žerjavov, njeni prijatelji pa so po njeni smrti končali ostalo. Od takrat so nastali filmi in anime, knjige in glasba so bili napisani na to temo. V spomin na Sadako in grozno bombo so na Japonskem in v ZDA zgradili spomenik v obliki dekleta z žerjavom v rokah.

Origami je odličen hobi in način izražanja za tiste, ki ljubijo trdo delo in cenijo lepo. V članku predstavljena shema „papirnate ladje“ je klasična. Vendar se ne ustavite na tako enostavnih številkah. Ko ste obvladali modularni origami, vzemite povsem nov pogled na vse papirje okoli sebe.

Pletena škatla: uporaba, samoproizvodnjaRep trak: kaj je, kako se uporabljaŠablona je nepogrešljivo orodje pri notranji opremi.Sklopka za roke: mojstrski razred in vzorciSlavni fotograf Nigel Barker: kariera, osebno življenje, deloKvačkani vzorci: izvirne ideje, opis fotografije, nasvetiNajboljše igre za dve osebiPletene palčke z iglami za pletenje - ustvarjajo lepoto z vzorci ali vzorci