FoodPro Preloader

Dnevnik popotnika do-it-yourself: ideje, pravila, možnosti


Po vrnitvi s potovanja se turist z njim izkaže, da je veliko vtisov, veliko knjižic, celo kup vizitk in vstopnic, in seveda nešteto čudovitih nepozabnih fotografij o potovanju. In tudi spominki, stožci s peskom, školjkami, prodniki iz plaže in še veliko drugih prijetnih stvari. Po vrnitvi pa nenadoma izgubijo svoj pomen in v najboljšem primeru ležijo v ločeni škatli. Vendar pa

Po vrnitvi s potovanja se turist z njim izkaže, da je veliko vtisov, veliko knjižic, celo kup vizitk in vstopnic, in seveda nešteto čudovitih nepozabnih fotografij o potovanju. In tudi spominki, stožci s peskom, školjkami, prodniki iz plaže in še veliko drugih prijetnih stvari. Po vrnitvi pa nenadoma izgubijo svoj pomen in v najboljšem primeru ležijo v ločeni škatli. Vendar pa lahko vse te spomine sistematiziramo tako, da naredimo potovalni dnevnik z lastnimi rokami. To je vznemirljiva dejavnost, ki bo ponovno oživila prijetne spomine. Kasneje se lahko prikaže prijateljem in sorodnikom.

Osnova

Preden naredite dnevnik potnika z lastnimi rokami, morate določiti podlago. Lahko kupite že pripravljen zvezek v trdem papirju. Zaželeno je, da so bile strani zapečatene z vzmetjo ali trakom. To vam bo omogočilo, da uredite liste, brez strahu pred deformiranjem veziva. Beležnica ne sme biti velika. Format A5 je v redu.

Če ne najdete primernega zvezka, ga lahko naredite sami. V ta namen pritrdite kup debelih papirnih lisic (papir za risanje, tanek karton ali kraft papir). Najpreprostejša možnost je prebiti bloke z luknjami in vstaviti trak. Ne pozabite na pokrov, ki mora biti iz bolj gostega materiala.

Obloga kritja

Če v končnem zvezku, ki bo služil kot dnevnik potnika, pokrov ustreza temi, potem lahko pustite vse, kar je. In to lahko naredite sami - natisnite natis z napisom, ki bo odražal bistvo potovanja.

Pomembni in dekorativni elementi, ki dopolnjujejo pokrov in mu dajejo osebnost. Taki elementi so izbrani glede na celoten slog dnevnika.

Skice in skice

Preden začnete izdelovati potovalni dnevnik z lastnimi rokami, morate razmisliti o vsebini vsake strani. Potrebno je izbrati ozadje: če želite to narediti, lahko barvo položite s pisali ali barvami ali lepilom v lep papir, ki bo podpiral splošno idejo. Plošče lahko pustite bele in jih okrasite z dekorativnimi žigi, oblikovanimi kroji, kontrastnimi podlagami pod slikami ali narišete okvirje s svinčniki / flomastri. Registracija je polet fantazije, ki je ni treba omejiti.

Najprej morate pripravljene materiale razčleniti v časovnem zaporedju ali v krajih bivanja. Razvrsti fotografije in nepozabne podrobnosti. Na vsaki strani lahko naredite skico ali razdelite vse na list. Šele ko bo vse padlo na svoje mesto, se lahko začnete zavedati. Za papir je bolje uporabiti lepilno palico - ne deformira niti tankih listov.

Postavitev strani

Vsaka ročno izdelana potniška stran je zapis posamezne faze potovanja. Če je bilo med potovanjem več točk, je primerno priložiti ali prilepiti zemljevid z označenimi mesti in mesti. Na njem lahko označite vzorec gibanja in druge podrobnosti.

Najbolje je, da se strani uredijo v časovnem zaporedju. Potovanje bo tako zaznano bolj celostno in podrobno. Na prvem listu lahko vpišete vstopnice ali napišete datum začetka in konca potovanja.

V dnevniku popotnika lahko prilepite vizitke iz hotelov, v katerih ste živeli med potovanjem, ovitke iz lokalnih jedi, vstopnice za oglede živalskih vrtov, kinodvoran, gledališč, muzejev in razstav. Pod fotografijami in nepozabnimi vložki lahko naredite napise, pod fotografijo z mejnikom - napišite kratko pomoč in opišite svoja čustva.

Album bo dodal fotografije z novimi prijatelji. Vsakega od njih lahko zaprosite, da napiše majhen avtogram za spomin in ga prilepi pod fotografijo.

Funkcionalna vsebina

Priporočljivo je, da na strani postavite majhne ovojnice iz papirja ali plastike, kjer lahko uvoženi pesek odložite z plaže, posušene rože ali druge krhke predmete, ki vas bodo spominjali na počitnice. V tej obliki so bolje ohranjene. V dnevniku lahko priložite tudi priložene knjižice, ki so razdeljene v muzeje.

Kupite lahko zvezek pred potovanjem, naredite načrt potovanja z navedbo krajev, ki jih nameravate obiskati. Med ogledom naredite beležke in zapiske ter po vrnitvi končate oblikovanje.

Kako narediti popotniški dnevnik z lastnimi rokami, je odvisno od vaših sposobnosti in želja. Lahko je izdelan v obliki ladijskega dnevnika ali knjige s stripom. Ali pa bo morda star album. Pomembno je, da odraža duh potovanja in prinaša veselje pri ogledu.

Ladje z bučkami naredite sami korak za korakom.  Obrt iz bučkeObrti iz vej: najboljše ideje ecodecoraRag lutke: podroben opis proizvodnjeNodularni batik: izvedbena tehnika, mojstrski tečaj za začetnikeDekoracija in barvanje poročnih očal naredite samiTelovnik za pse: vzorec, konice za šivanje.  Oblačila za pseKako narediti škatlo z lastnimi rokami: fotografija, mojstrski razredŽenski plašč: vzorec.  Vzorec ženskega zimskega plašča