FoodPro Preloader

Kako pripraviti oči lutke? Domače lutke: mojstrski razred


Domače tekstilne lutke niso primerne kot igrače za majhne otroke. Od njih so ponavadi že precej zrele mlade dame. In ni čudno - krhke šik lutke so lahko aktivne med igro. Takšne igrače niso predmet pranja zaradi posebnih proizvodnih tehnik, ki vključujejo niansiranje, aromatiziranje in premazovanje obrazov lutke z akrilnimi barvami. Poleg

Domače tekstilne lutke niso primerne kot igrače za majhne otroke. Od njih so ponavadi že precej zrele mlade dame. In ni čudno - krhke šik lutke so lahko aktivne med igro. Takšne igrače niso predmet pranja zaradi posebnih proizvodnih tehnik, ki vključujejo niansiranje, aromatiziranje in premazovanje obrazov lutke z akrilnimi barvami.

Poleg tega so ročno izdelane tekstilne lutke vedno okrašene z mnogimi majhnimi detajli - gumbi, cvetovi in ​​druge elegantne stvari. Takšna igrača bo čudovito darilo za vsako dekle ali mlado žensko in bo služila kot notranja dekoracija.

Mnoge novice imajo idejo, da s svojimi rokami ustvarijo tekstilno lutko. Vedeti morate, da se velika raznolikost teh igrač zniža na več posebnih možnosti, od katerih vsaka zahteva lastno raven znanja. Poglejmo si najbolj priljubljene.

Domače lutke in njihove sorte

Lutko tilde je izumil norveški oblikovalec. Zagotovo vsakdo srečal s to nenavadno bitje z nesorazmerno dolgimi rokami in nogami, točkami kot peephole in majhno glavo z rožnato lica.

V stilu tilde lutke so poleg tega narejene različne živali, pa tudi dodatki, torbice in kozmetične torbe. Takšna lutka je najboljša možnost za začetnike v proizvodnji igrač. Navsezadnje je njegov vzorec precej preprost in veliko je mojstrskih tečajev.

Bučne glave

Druga različica lutk - pumpkinhead. Šivajte težje. Glavna razlika od tilde je v obliki glave, ki je sestavljena iz petih klinov in je podobna majhni bučki v svoji obliki. Izliv - oster in urejen - je spoj vseh klini in rahlo štrli naprej.

Okrogel obraz lutke pušča prostor za letenje domišljijskih žensk. Vse njegove lastnosti so narisane v tankih linijah, nato pobarvane z akrilnimi barvami, včasih pa so dodane smešne podrobnosti v obliki pramenov las ali celotnih lasul, klobukov, pegic in tako naprej. Na podlagi takega vzorca je mogoče ustvariti veliko število variant avtorskih tekstilnih lutk.

Druge vrste

Lutko za snežne kepe lahko odlikujejo velike, stabilne noge, katerih stopala so okrepljena. Oči so lahko pobarvane ali v obliki točk. Ta igrača je trdno na površini zaradi gostega pakiranja nog.

Druge ročno izdelane tekstilne lutke lahko naredimo v namerno primitivnem stilu - z dotikom neprevidnosti in nekaj starih. Ustvarja učinek, da je ta lutka dolga leta ležala v prašnem podstrešju. Ustrezno ime modela je podstrešna lutka.

Vzorci takšnih igrač imajo poenostavljeno obliko, obdelave delov ni potrebno, odrgnina se doseže s toniranjem z ustreznimi barvami. Začetni vtis malomarnega dela v naglici se izgubi ob natančnem pregledu, ko postane jasno, da je izgled videza lutke premišljen bolj kot skrbno.

Prvi koraki

Glava tekstilne lutke je najtežji del izdelka. Za izdelavo svojih kvalificiranih delavcev zaloge s tkanino ali pletene mesne barve, žice, mehko polnilo, kot tudi pomožne materiale - igle, lepilni omet, gumbi, lepilo, trepalnice šopi in, seveda, barve. Kako pripraviti oči lutke - vprašanje ni najlažje. To je dokaj težko delo, ki zahteva nekaj spretnosti, pa tudi pošteno točnost in potrpežljivost.

Vzorec glave lutke, kot tudi celoten izdelek, je danes mogoče zlahka najti v številnih revijah in na internetu. V našem članku bomo govorili o slikanju obraza takšne lutke. In natančneje, kako narediti njene oči.

Nariši ogledalo duše

Kako pripraviti izrazne oči tekstilne lutke? Pogosto so obrisi prihodnjih značilnosti igrače razporejeni s svinčnikom ali z bledenjem. Nato s pomočjo posebnih niti (lahko vzamete prozorno monofilament) in velike igle narišemo uteži.

Pravilno in uspešno poslikane oči so sposobne zajeti značilno razpoloženje igrače. Živahna podoba bo lutki dala edinstven čar in ga naredila enkratno. Če primere obravnavate nepazljivo, lahko pokvarite vtis celo najbolj natančnih obrti.

Začetniki na beležki

Preden pobarvate oči tekstilne lutke z akrilnimi barvami, se splača seznaniti s pravili upodabljanja narisanih likov pravljic (ne samo ljudi, ampak tudi smešne male živali). Večina začetnic, ki začenjajo risati to podrobnost, ima nekaj težav. Bojijo se sprejeti tako dobro delo, nimajo spretnosti takšne risbe in se pogosto bojijo pokvariti rezultate prejšnjega dela.

Zato se morate naučiti nekaj skrivnosti uspešnega dela. Pred začetkom barvanja sta obraz in telo lutke najbolje pripravljena z mešanico vode in PVA lepila v enakih razmerjih z dodatkom akrilne barve v barvi telesa.

Drugi nasveti za začetnike

Na posebnem listu papirja je vadba na sliki lutkinega obraza. Ta osnutek vam bo omogočil, da napolnite roko in služite kot nekakšna goljufija med glavnim delom. Če pokvarite celo nekaj listov, to ni pomembno. Ampak izpopolnite spretnost in končna lutka ne bo trpela.

Za vzorec lahko vzamete posebno revijo za igle ali za mlade matere z dojenčki, kjer lahko najdete mojstrski tečaj za vse vrste lutk z veliko zanimivimi kakovostnimi fotografijami.

Poskusite dodatno premazati obraz s PVC lepilom, ki ga lahko praktično ne razredčimo, nato dobro posušite. Po takem obrazu obraz izgleda porcelan in barve pade čisto v redu. Gumica umazana krtačo je dobro, da hodi okoli šivi na vratu, ki pritrdite glavo. Po tem se na vratu lutke pridobi dodatna moč.

Pri delu je potrebno odstraniti prekomerno barvo s krtačo tako, da jo potegnemo po papirju in ščetko oprati. Potopite konico v barvo, naj bo zelo plitka, dobesedno milimeter ali dva.

Kako pripraviti oči lutke: majhne tehnološke skrivnosti

Da se roka ne trese in premika z zaupanjem, mora biti komolca trdno podprta na mizi. Če po pranju krtače na papirju ostane majhen modrikast sled, uporabite to, da pod veke, nos, itd.

Bolje je izbrati sintetične barve, ki imajo povečano elastičnost v primerjavi z naravnimi. Instrument temeljito izperite, ker se akril zelo hitro suši in se na konicah oblikujejo grudice.

Pred vsakim nanosom barve naj se posuši, držite ga na papirju. Če jo potopite v akril ni suha, ampak mokra, bodo barve nejasne in zbledele. Če pa krtača sploh ne zdrsne, še vedno dodajte vodo.

Če se ugotovijo napake in prekomerne linije, se barva, medtem ko je sveža, zlahka splakne z navadno vodo z bombažno palčko. Ko je imela čas, da se posuši, boste morali uporabiti odstranjevalec laka.

Ali potrebujemo oči?

Ogledalo duše očesa se imenuje z razlogom. To je takoj razvidno tudi v zvezi z lutkami! Morda je tilde lutka s svojim edinstvenim videzom praktično brez obraza, ki označuje oči s pikami. V drugih primerih je treba barve lutke barvati. Brez tega hack ne bo pridobil duše in svoje edinstvene individualnosti.

Podoba tekstilne lutke je vedno rahlo naivna, vesela in nekoliko presenečena. Njene značilnosti - krhki nos, usta s širokim nasmehom - so običajno všijejo okoli konture vnaprej. V primeru umetnika - samo uporabite ličila.

Mojstrski razred: lutke in njihove oči

Za slikanje obraz lutke pogosto sprejmejo akrilne barve. Vnaprej je treba pripraviti paleto, v kateri bo barva razredčena, kakor tudi različno togost in debelino krtače, kot tudi zgoraj omenjeni list belega papirja za testne poteze.

Obraz lutke je v majhnih svetlih poteh napolnjen z barvo, ki je nekoliko temnejša od kože. Enakomernost dosežemo tako, da udarce obrišemo z bombažno palčko. Nato se na zašite kroge, ki označujejo oči, nanese bela barva. Ostri svinčnik označuje sredino vsakega očesa.

Iz vsakega središča nazaj navzgor nekaj milimetrov in točke se ponovno postavijo. Okoli njih so krogi velikega premera. Nato izberite nove točke za 1-2 milimetra višje, s središčem v njih narišite druge kroge - manjše.

In potem?

Poskusite, da bodo vaše oči videti enake. Velike kroge najprej pobarvamo v svetlo rjavo barvo. Ne da bi čakali, da se barva posuši, narišemo temno rjavo črto vzdolž premera vsakega velikega kroga in rahlo senčimo proti sredini. V bližini majhne skodelice je barva svetlo rjave barve.

To je šarenica očesa. Lahko je izbira mojstra in modre ali zelene barve. Ko je rjava barva popolnoma suha, mora biti zenica (majhen notranji krog) napolnjena s črno.

Na vsaki učenci se z belim črtastim vzorcem položi par belih pik - manjši in večji. In oči naše lutke takoj pridobijo živi sijaj! V očeh lahko rahlo obarvate ustnice igrače s suho barvo svetlega odtenka, koža pa je napeta z mešanico instant kave z mletim cimetom.

Začnimo z obrisi

Kako narisati oči lutke, če obrisi niso označeni vnaprej? V tem primeru se bo naš mojstrski tečaj začel z risanjem likov obrazu igrače s svinčnikom. To ne bi smelo storiti, kot bi moralo, ampak z opazovanjem določenih razsežnosti.

Predstavljajte si obraz v obliki kroga, mentalno ga razdelite na 4 sektorje enake velikosti. Vodoravna os poteka skozi točke, kjer se bodo nahajala središča vsakega izmed učencev, in notranji koti oči lutk.

Odvisno od izbrane plastike obraza lutke se lahko zunanji vogali oči spustijo ali dvignejo nad črto. V nekaterih primerih so lahko asimetrični. Na primer, če je naša lutka melanholična, je treba vogale spustiti navzdol in tudi rahlo dvigniti obrvi.

Master razred: nadaljeval

Z orisanjem učencev narišite svetle obrise funkcij lutk. Veverice so obarvane z belo barvo z uporabo čistega gibanja. V središču vsake luknje narišemo nekaj točk s svetlo modro ali modro barvo. V notranjosti, po sušenju, postavimo črn krog, ki ga postavimo tako, da se dotakne zgornje veke.

Glare, kot v prvem primeru, je postavljen v obliki belih pik. Potem na modri ali modri šarenici morate zasitijo malo suhe bele barve. In poskusite opazovati simetrijo, tako da so oči lutke enake. Suhi pastel se uporablja tudi za nanos senc. Na robovih beljakovin je modra barva, po obrisih vek - črna.

Na zadnji stopnji se izvlečejo cilije, nato pa obrisi nosu in ustnic lutke. Blush na licih se nanaša z mehko pastelno ali suho barvo. Dodate lahko pege.

Oči so resnične

Nekateri umetniki vedo, kako z barvnim učinkom barve oči lutke, niso videti vlečeni, ampak vsaj stekleni. Kako to doseči?

Ne smemo pozabiti, da je vsako oko krogla, ki se nahaja v glavi lutke. Lokacija sence ustreza geometriji te sfere. Najbolj svetloba točk bo poudarjena, obdana s svetlobo, poltrak in senco.

Za začetek dela, kot v prejšnjem primeru, narišemo osrednjo os v sredini višine obraza. Neizkušen umetnik lahko ugotovi, da bi morale biti oči postavljene malo višje, bližje lasem. Pravzaprav je ta vtis zavajajoč. Ta učinek je posledica zamašitve spodnjega dela obraza z majhnimi podrobnostmi (usta, nos, brada).

Začnemo težko nalogo

Znotraj obrisa vsakega od krogov nad in spodaj označujemo veke. Zgornji del mora nekoliko pokriti zenico. Če je pobarvana sredi očesa in se ne dotika vek, bo grda in prestrašena.

Morski lok naj bo napet. To pomeni, da je razdalja med očesom in obrvjo rahlo zatemnjena, da se dobi videz in globina.

Oči so pobarvane s svetlo barvo, vendar ne popolnoma belo. To naredite, da bi pozneje poudarili svetlo belo osvetlitev na njihovem ozadju.

Še naprej črpamo

Napolnite iris modro ali rjavo. Čiste barve niso priporočljive, bolje jih je mešati. Ne pozabite, kot v prejšnjih primerih, da spremenite globino tona, zmanjšano proti učencu.

Potem pod vekami označujemo sence. Okoli središč učencev so položili bele pike. Spodnji je vrhunec, vrhnji je odsev tega. Nato dodatno povežemo veke, pri čemer se zgornje črpajo bolj svetlo in jasno, spodnji pa svetlejši in svetlejši, z rahlim zatemnitvijo zunanjih vogalov.

Končno obarvamo veke z nosom in gobami, vizualno dodamo volumen. Čudovit učinek dobite, če na lutko držite prave trepalnice.

Kako pripraviti oči bučkaste glave lutke

Kaj je treba vzeti za delo? Sklop orodij je skoraj enak, sestavljen iz akrilnih barv, suhih pastelov, preprostega svinčnika in seveda finih ščetk za barvanje. Prazen del glave bodoče igrače je treba predhodno napolniti s PVC lepilom in akrilno barvo.

V skladu s prej opisano shemo je obris obraznih ploskev narisan s svinčnikom. Površina vsakega očesa je pobarvana z belim akrilom. Operacija se ponovi dva ali trikrat, s čimer se doseže povečana gostota plasti. Vsak od plasti je treba pred nanosom temeljito posušiti, vlago pa lahko odstranite s sušilcem za lase.

Izklop

Nato se potegne šarenica in določijo učenci. Modro akrilno barvo rahlo razredčimo z vodo. Tako iris kot tudi zenica sta v celoti pobarvana. Po sušenju so zenice označene s črno barvo, bele pikice poudarkov so na meji med njim in šarenico. Nato je treba osvetliti del (iris). Najbolje je, da to naredite, rahlo razredčite bel akril v vodi in vnesite majhno količino na vrh tanke krtače.

Ko smo čakali na sušenje, bomo vsakokrat obkrožili vsako luknjo po konturi v temno rjavo barvo, nato pa bomo z njo skrbno narisali linijo veke. Potem je potrebno prikazati senco, ki pade iz vek v oči. V ta namen vtipkamo drobno kapljico barve dveh barv - črne in modre. Zmešamo in rahlo razredčimo z vodo. Na konico tanke krtače postavite malo nastale zmesi in jo nežno nanesite pod vsako veko.

Na prostor pod vekami je postavljen črni eyeliner. Potem je treba oči za večjo ekspresivnost zasenčiti s suhimi pasteli. To bo najbolj pravilno, da ga z majhnimi potezami, nato pa z bombažno palčko nežno senci.

Tu smo naredili najbolj zamuden del dela. Ostaja malo - narišite naše igrače trepalnic in obrvi, barve usta. Ne pozabite na rož, lahko "zavijete" in pege - obraz lutke bo takoj dobil srčkan goreč izraz.

Odprta klobučasta beretka: shema in opis.  Polkrožna oprt kolesaRočno izdelane lutke: podrobna delavnica za igleFreddy Kruger rokavice - kako to storiti samiCvetna kompozicija, ustvarjena ročno: osnovna pravila sestave in koristni nasvetiKako se oblikujejo gosto kvačkani vzorci: diagrami in opisKako plesti openwork tippet z iglami?  Tehnologija trikotnega rtaPoslikane sanje ali kako narediti kolaž željaKostum za moškega z lastnimi rokami