FoodPro Preloader

Izdelujemo vezenje. Okvir za vezenje z biseri in naredite sami križ: mojstrski razred


Slika, izvezena z lastnimi rokami, je pogosto postavljena v okvir. Kupite ga lahko v specializirani trgovini, ki jo vodijo vaše želje ali pa jo poskusite narediti sami. Poleg tega, da okrasite vezene slike, lahko vzamete preprost okvir za fotografije in ga okrasite po svojem okusu, z uporabo razpoložljivih orodij (kroglice, prodniki, školjke, steklo itd.).

Slika, izvezena z lastnimi rokami, je pogosto postavljena v okvir. Kupite ga lahko v specializirani trgovini, ki jo vodijo vaše želje ali pa jo poskusite narediti sami. Poleg tega, da okrasite vezene slike, lahko vzamete preprost okvir za fotografije in ga okrasite po svojem okusu, z uporabo razpoložljivih orodij (kroglice, prodniki, školjke, steklo itd.). Torej se ta pregled osredotoča na to, kako narediti okvir za vezenje in kaj morate razmisliti, da bi vse potekalo kvalitativno.

Nekatere značilnosti vezenja v okvirju

Seveda lahko v delavnicah vedno zaprosite za pomoč. Tam bodo lahko kvalitetno opravili vse, delo pa bo opravljeno v najkrajšem možnem času. Da, in vaš čas se lahko porabi za kakšen drug poklic, ne pa za ustvarjanje lepega dizajna. Vse, kar potrebujete od osebe, je, da izberete slog, ki bo prikazan na okvirjih za vezenje. Vendar pa samozaposlene narediti bolj zanimivo. Poleg tega, ko ustvarjate izdelek z lastnimi rokami, lahko v celoti razkrijete svoje okusne nastavitve in naredite vse, da izdelek izgleda popolno v določeni obliki.

Za okvir je služil kot odlična dekoracija, ko boste ustvarili, bo treba voditi celoten slog stanovanj. In lahko samo, da njen stil sovpada s slogom vezenja. Poleg tega morate paziti na nekaj priporočil, ki ne bodo odveč.

Prvič, pri izdelavi vezenin je treba upoštevati njegovo tematsko usmerjenost. Na primer, zgodbe, živali in tihožitje bodo videti v lesenem okvirju. Če vezenine prikazujejo morske prostore, potem uporabite plastični okvir, ki bo dodatno okrašen, na primer z lupinami. Otroške risbe bodo odlično izgledale v kartonu. Če povzamemo zgoraj navedeno, lahko rečemo, da okvir za vezenje ne sme ustrezati le posebnostim vzorca, temveč jih tudi poudariti.

Drugič, ne pozabite na obliko okvirja. Prav tako bo odvisno predvsem od vezenja. Treba je poudariti, da bi morala silhueta popolnoma ponoviti obrise, ki jih ima vezena z lastnimi rokami. Zato lahko uporabite ovalni, pravokotni, kvadratni ali okrogli okvir za vezenje.

Tretjič, morate izbrati pravo velikost. Majhne skladbe bodo v tej vrsti okvirja preprosto čudovito izgledale, od koder je izrezek iz vezenin, ki presega dva centimetra. Poleg tega želite ustvariti okvir, ki se ne bo dotaknil robov slike.

Četrtič, barva okvirja naj bo izbrana v barvnem obsegu, ki prevladuje v vezeni kompoziciji, ali, nasprotno, v tonu, ki se redko nahaja v kompoziciji.

Prvi način za ustvarjanje passe

Preden razporedite vezenje v okvir, ga boste morali priviti na podlogo. Ko ga ustvarite, lahko uporabite karton, ki bo rezan v obliki, ki je značilna za sestavo. Če želite to narediti, morate vezenje postaviti na ravno podlago navzdol. V sredini platna je treba postaviti podlago iz kartona. Po tem morate robove vezenine upogniti in jih pomesti, da se material raztegne. Po tem je sestava postavljena v okvir, prekrita z listom vezanega lesa in pritrjena z majhnimi čepi. Vse mora biti pazljivo in previdno, da prednji del nastalega izdelka ni poškodovan.

Drugi način za ustvarjanje passe

Podloga je lahko izdelana tako, da je karton viden in igra vlogo ozadja celotne kompozicije. Da bi to dosegli, je potrebno na sredini podnožja kartona odrezati silhueto velikosti same slike. Nato nastali model postavimo na vrh vezenine. Nastali produkt je na hrbtni strani prekrit z drugim listom kartona in pritrjen z nageljni. Takšno podlogo lahko vstavimo v ločeno izdelan okvir ali pa jo pustimo tako, kot je. Rezultat bo okvir za vezenje iz kartona.

Ustvarjanje slike po ustvarjanju okvira

Pri postavljanju vezene slike v okvir je treba paziti na tiste vizualne lastnosti, ki so značilne za osebo. Vezenine je treba namestiti v okvir, tako da je slika v sredini. Z drugimi besedami, treba je narediti, da vezenje ni premaknjeno na en rob.

Vredno je razmisliti o oblikovanju prednjega dela vezenine za steklo. Če se sestava nahaja pod njo, potem ne morete skrbeti, da bo pokrit s prahom in izgubil prvotno nasičenost. Da bi preprečili popačenje slike, mora biti med steklom in vezenimi trakovi majhna razdalja.

Kako lahko zlepim okvir iz lesa?

Veliko ljudi ima pogosto vprašanje, kako je mogoče izdelati okvir za vezenje z lastnimi rokami, kako zlepliti lesene elemente med seboj kakovostno in pravilno. V tem primeru morajo biti zaviti profili v "brki". Z drugimi besedami, robove delov je treba posneti pod kotom 45 stopinj. Da bi se okvir za vezenje izkazal za zelo kakovostnega, brez vrzeli na vezanih mestih, boste morali uporabiti posebne posnetke, ki se iz dneva v dan izboljšujejo.

Obstaja več načinov lepljenja lesenih okvirjev. Prva je uporaba kotnih sponk. Toda ta metoda ima določene neprijetnosti. Za izdelavo majhnih okvirjev ni mogoče uporabiti vseh objemk.

Druga možnost ni bila precej razširjena. Leži v tem, da se zlepljeni deli lepijo z gumo, ki je vezana skupaj v obliki zanke. Če želite uporabiti to metodo, morate imeti nekaj veščin. Poleg tega boste morali zelo natančno izrezati konce pod določenim kotom. Obe metodi je treba podrobneje barvati.

Prva različica veznega okvirja

Da bi izdelali okvir za vezenje z lastnimi rokami, je potrebno oblikovati ravno kvadratno ploščad z uporabo iverke ali debele vezane plošče. Ob robovih je potrebno pritrditi podporne palice s samoreznimi vijaki. Bodite pozorni na dejstvo, da morajo biti palice nameščene pod kotom 90 stopinj glede na druge. Če želite narediti vse natančno, morate uporabiti kvadrat iz kovine.

Po tem, morate vzeti predkuhane dele iz lesa, katerih konci so že odrezani, in nanje nanesite lepilno raztopino. Nato morate vzeti dve dolgi sponki in ju dovolj dobro priviti. Med kompresijo je treba spremljati vogale ogrodja, tako da niso le tesne, temveč tudi brez gibanja.

Okvir okvirja z gumijastim trakom ali vrvjo

Zdaj pa se pogovorimo o možnosti, ko je okvir za vezenje iz lesa ustvarjen z zategovanjem z gumijastimi trakovi. Če želite to narediti, morate narediti bazo s štirimi odpornimi palicami, in ne z dvema, kot je bila v prejšnjem primeru. Vogali okvirja bodo priviti z notranje strani s trakom iz gume, vrvi ali kabla. V klasični izvedbi morajo biti vsi koti zategnjeni z enim vijakom, potisni koti pa morajo biti nameščeni na 4 letev, ki se nahajajo diagonalno.

Celotna kompleksnost te metode je v ustvarjanju same strukture za zategovanje. Ko ga ustvarite, ga lahko uporabite za izdelavo drugih okvirjev.

Ustvarjanje okvirja s stropnega podnožja

Da bi dobili lep okvir za vezenje, vam ni treba izvajati maksimalnih prizadevanj in iskati nekaj dragih materialov. Vse je narejeno iz preprostega podnožja. Za to potrebujete naslednje materiale in orodja:

  1. Oblazinjena pena ali polistiren.
  2. Raztopina za lepljenje, s katero lahko trdno zlepite vse podrobnosti. Odlična možnost bi lahko bilo lepilo, ki se uporablja pri namestitvi stropne ploščice. Ampak res odlična rešitev bi bila uporaba pištole za lepilo.
  3. Pisarniški nož.
  4. Stouslo.
  5. Barvanje.
  6. Ravnilo z oznako.

Če nenadoma dvomite, da ta okvir ne bo imel visoke trdnosti, potem se spomnite o namenu vezenja - obesil bo na steno in vas prosimo s svojim lepim videzom. Zato indikator, kot je moč, pri tem nima pomembne vloge. Kjer sta lahkotnost in trajnost bolj pomembni. In ti kazalci na ploščici so na visoki ravni.

Kaj je treba storiti, da bi dobili lep okvir?

Najprej morate skrbno izmeriti vezenje, tako da se okvir popolnoma prilega. Nato se vse velikosti nanesejo na ploščo z ravnilom in markerjem. Telo je potrebno za obrezovanje koncev pod kotom 45 stopinj z visoko kakovostjo in gladkostjo. Preden začnete lepiti dele, ki ste jih dobili kot rezultat zgornjih del, jih boste morali združiti. To je treba storiti, da se zagotovi, da se vse strani strinjajo. Ko se opravijo vsi pregledi, je treba na koncih delov od podnožja nanesti raztopino lepila. Deli se nato nalepijo drug na drugega, dokler se lepilo ne posuši. Za to ni potrebno uporabljati posebne naprave. Podrobnosti podstavka se zlahka stisnejo med seboj s svojimi rokami.

Končni okvir

Po prejemu okvirja za vezenje iz podnožja je potrebno barvo. Barvna shema je izbrana za specifične okusne preference, pa tudi v celoti v skladu z vezeno kompozicijo. Kot rezultat, bo rezultat bo videti zelo lepo in elegantno. Vezenje se lahko prilepi na okvir z isto raztopino lepila. Steklo je neobvezno.

Obstaja veliko možnosti

Razumeti je treba, da obstaja veliko možnosti za ustvarjanje okvirja. Ne končajo se z zgoraj opisanimi. Kot material za okvir lahko uporabite testo, školjke, papir ali časopis. Lep okvir za vezenje, okrašen z biseri, je lahko zelo elegantna rešitev.

Prikazuje malo domišljije in izvirnosti, lahko vsaka rokodelka obvladuje nalogo in oblikuje svojo hišo s pomočjo lepe in izvirne kompozicije.