FoodPro Preloader

Obrt iz korenja: zabava z otroki


Starši in otroci radi ustvarjajo jesenske korenine. Zakaj imajo mnogi raje to posebno zelenjavo? Korenje je dolgo časa shranjeno in v nekaj dneh ne zbledi. Ne vsebuje preveč soka, zato ne poskuša skočiti iz rok med čiščenjem in rezanjem. Mimogrede, rezanje korenje je enostavno, čeprav je zelo težko. Obrti iz

Starši in otroci radi ustvarjajo jesenske korenine. Zakaj imajo mnogi raje to posebno zelenjavo? Korenje je dolgo časa shranjeno in v nekaj dneh ne zbledi. Ne vsebuje preveč soka, zato ne poskuša skočiti iz rok med čiščenjem in rezanjem. Mimogrede, rezanje korenje je enostavno, čeprav je zelo težko. Obrti iz korenja imajo svetlo in sočno barvo, kar je dobro za oko. Torej, kaj lahko narediš za to zabavno in poceni korenino?

Koreninski pirat

Če želite ustvariti zlovešč pirat, vzemite eno veliko korenček, balon, karton in barvni papir, debele niti (lahko vzamete koruzno svilo), barve, nož za pisalne potrebščine. Kuhinjski nož je bolje, da se ne sprejme za tako fino delo.

Previdno in temeljito očistite koren, tako da odrežete spodnji del. Ne hitite ga odvrzati, iz tega dela boste izrezali piratski nos. Izberite obliko po vaših željah: krog, trikotnik, kvadrat. Na korenček, izrežite utor za nos, v nos vstavite kratko zobotrebo in ga vstavite v utor. Zdaj vzemite nos in izrežite zobata usta. Na dnu piratovega obraza naredite vodoravno zarezo. Nato ga razdelite v veliko število navpičnih kratkih zarez. Nato izrežite eno oko (lahko vstavite igračo ali okrasno oko v utor). Prišla je na vrsto las in tradicionalni piratski pokrivala. Obrežite svetel balon in ga povlecite preko piratske glave kot bandana.

Pod kroglo pritrdite piratske lase, narejene iz debele niti ali stigme koruze. Iz črnega papirja izrežite okroglo piratsko oko. Iz črnega papirja lepimo skupaj piratsko klobuk, na katerem pobarvamo lobanjo in kosti z belo barvo. Pobarvajte piratska usta in vstavite v njih kartonski bodal. Obrti iz korenja, fotografije, ki jih vidite tukaj, so lahko zelo realistične.

Cvetovi korenja

Za ustvarjanje neverjetno lepih jesenskih barv, boste potrebovali korenje, krožnik, škarje in nož. Zelenjavo razrežite od vrha do dna približno petkrat. Ne pridite do konca korenja. Razrežite čim bolj tanko zelenjavo, tako da je v sredini prostora za druge cvetne liste. Ta postopek ponovite še nekajkrat. Imeti morate 3-4 plasti cvetnih listov. Jedro enostavno prerežite navzkrižno. Otroška korenje je lahko zelo lepa!

Korenasta žirafa

Vzemite veliko korenček in na spodnjem širokem robu vstavite štiri šibice (ali zobotrebce, skrajšane vnaprej). Odrežite ožji vrh sadja (to bo vrat žirafe). Postavili smo jo s tekmo na telo. Izrežite korenčkovo glavo, položimo na vrat. Najbolje je slepiti oči in ušesa gline in se nežno držati glave žirafe. Korenasta žirafa je čudno delo, ki bo privlačno za vsakega otroka. Od koncev tekem z glavami boste za zver delali rogove, zdaj je postalo še bolj realistično!

Korenčji zajček

Če želite ustvariti zabavno rastlinskega zajca, vzemite največjo korenček. Na njeni podlagi naredite rez (da bi bile vaše obrti od korenja stabilne in ne padle na stran). Na nasprotni strani naredite globok rez, odrežite pomarančno korenino na dva dela. Torej dajte svojim zajčkom ušesa. Iz vsakega materiala, ki je prišel v roko, lahko naredite gobca zajca, tukaj je samo pravilnik vaše domišljije.

Uporabite lahko kroglice, poper, sončnična semena, oljke in tako naprej. Ne pozabite narediti zajca frizure iz zelenja (na primer, vrhovi korenja, peteršilj ali koper). Veseli korenček je pripravljen! Velika punca mu je lahko lisica iz korenja.

Korenčkov škrat

Operite korenje in odrežite konec. Za izdelavo pokrovčka boste potrebovali zašiljen del, še dva obroča za korenček - za dlani. Odrežite tri obročke z dna sadja - to so bodoče noge in glava. Ostaja srednji del, ki bo postal trup vašega gnoma.

V spodnji del trupa vstavite dve zobotrebci - to so noge gnoma. Zobotrebci morajo biti vzporedni. Na proste konce zobotrebcev pritrdimo dva prej odrezana kroga - to so čevlji veselega gnoma. Zdaj na enak način pritrjena na korenčku zobotrebce-roke. Izrežite dlan korenčkov in ga položite na proste konce rok. Obrti iz korenja ne samo zabavajo otroke, temveč tudi razvijajo motorične sposobnosti. Iz kratke zobotrebke naredimo vrat in mu nanesemo okroglo glavo, izrezano iz oranžne zelenjave. Iz ostrega konca korenja naredimo gnomov pokrovček. Mimogrede, lahko tudi izrežete lep pokrovček iz barvnega papirja in ga položite na korenček. Odrežite telovnik iz istega barvnega papirja in ga položite na gnom. Nariši mu smešen obraz! Obrt je pripravljen.

Korenček človek

Cvet, zajček, lisica, stožec, žirafa iz korenja ... Obrt je lahko celo lažji, kot si misliš. Poskusite narediti korenčka malega človeka zelo hitro! Rezano korenje iz glave, telesa, nog in dlani osebe.

Noge ne izdelujemo iz zobotrebcev, ampak iz ploskih in okroglih korenčkov. Vsi deli so nameščeni na zobotrebci ali glini. Nato lahko naredite klobuk iz lepe in sijoče folije. Če otroku zaupate s škarjami ali nožem, še bolj pozorno opazujte njegovo delo.

Jesen je najboljši čas za ustvarjanje obrti z otroki! Narava sama nam pomaga pri našem delu, daje veliko sadja, zelenjave in sadja, jagodičevja, pisanih listov in vejic. Obrt, narejen iz korenja, bo lahko pomagal mame hraniti otroke, ki ne želijo jesti tako zdrave zelenjave!

Pletena škatla: uporaba, samoproizvodnjaRep trak: kaj je, kako se uporabljaŠablona je nepogrešljivo orodje pri notranji opremi.Sklopka za roke: mojstrski razred in vzorciSlavni fotograf Nigel Barker: kariera, osebno življenje, deloKvačkani vzorci: izvirne ideje, opis fotografije, nasvetiNajboljše igre za dve osebiPletene palčke z iglami za pletenje - ustvarjajo lepoto z vzorci ali vzorci