FoodPro Preloader

Traperice, opis delovnega mesta. Vrečke vzorcev starih kavbojk


Znano je, da lahko vsaka stara stvar zlahka podari nov svež videz. Na primer, originalno torbico lahko izdelate iz starih kavbojk z lastnimi rokami. Vzorci - to je edina ovira, s katero se lahko srečamo v njegovem ustvarjalnem prizadevanju. Toda v našem svetu, kjer je mogoče najti vse potrebne informacije v nekaj sekundah, so kakršne koli težave na rami. Pomo

Znano je, da lahko vsaka stara stvar zlahka podari nov svež videz. Na primer, originalno torbico lahko izdelate iz starih kavbojk z lastnimi rokami. Vzorci - to je edina ovira, s katero se lahko srečamo v njegovem ustvarjalnem prizadevanju.

Toda v našem svetu, kjer je mogoče najti vse potrebne informacije v nekaj sekundah, so kakršne koli težave na rami. Pomočnik pri preoblikovanju vaše garderobe in ta članek bo. Vzorec jeans in torbe - glavna tema tega dela. Zato se lotimo tega, da ga preučimo.

Kaj je vzorec?

Vzorec je vzorec za rezanje tkanine. Z drugimi besedami, vzorec je prazen izdelek prihodnje tkanine. Od svoje kakovosti in natančnosti je odvisna od videza sešite stvari. Ko ste naredili le nekaj napak pri izračunih in meritvah, lahko ne samo pokvarite nabranega materiala, ampak tudi izgubite željo po delu s šivalnim strojem.

Vzorec jeans - najlažji način, da se naučijo oblikovanja obrti. Zato je treba začetnik začeti z njo, in malo kasneje lahko začnete model kompleksne, vendar neverjetno lepe bluze, obleke in obleke. Še posebej za poskusne lekcije potrebujete samo šivalni stroj in levji delež navdušenja. Eden od oddelkov tega članka bo »Vzorci vrečk iz starih kavbojk«, in zagotovo bodo tiho zbirali prah v globinah vaše omare.

Tehnike razvoja vzorca

Obstajajo štirje načini za razvoj vzorca kakovosti. To pomeni, da lahko vsakdo izbere zase najprimernejši način gradnje. Načini za razvoj vzorcev vključujejo:

 • oblikovanje sheme s posebnimi formulami;
 • razvoj vzorca po modelu modeliranja;
 • ustvarjanje predloge z modelom;
 • računalniška simulacija.

Konstrukcija sheme s pomočjo posebnih formul omogoča visoko natančnost izračuna vseh potrebnih parametrov obdelovanca. Izdelki, zašiti na osnovi natančnih vzorcev, se ob upoštevanju vseh uveljavljenih standardov odlično prilegajo modelu, urejenemu in urejenemu videzu.

Druga metoda, in sicer metoda modeliranja modelov, temelji na uporabi osnovnega vzorca. To je ravno dovolj, da odprete izdelek, da dobite nov vzorec starih kavbojk. Pomanjkljivost te metode je, da pristanek v tem primeru ne bo tako natančen kot pri uporabi posebnih formul in izračunov.

Konstrukcija sheme s pomočjo modela je razvoj vzorca na standardni lutki. Ta metoda je značilna za profesionalni studio in oblikovanje hiš.

Najnovejša metoda iz sveta visokih tehnologij je računalniška simulacija. Posebej izdelan program lahko samodejno izvede vse potrebne izračune na podlagi uporabniškega vnosa. Vendar ne gradite napačnih pričakovanj. Ta program lahko pokaže impresiven rezultat le, ko ga je uporabnik popolnoma obvladal.

Vzorec jeans: merjenje

Prvi korak pri oblikovanju vzorcev bo merjenje. Bolj natančno bodo meritve opravljene, boljše bo prileganje. Za šivanje kavbojk z rokami mora vzorec temeljiti na osmih standardnih dimenzijah. Tu je ime meritve in njen simbol:

 • pol struk (znoj);
 • pol hip (Pob);
 • višina sedeža (sonce);
 • višina linije kolka (WB);
 • globina pasu 2 (Gt2);
 • dolžina kolenske črte (DK);
 • izboklina trebuha (Vzh);
 • dolžina hlač (dbr);

Na primer, standardni vzorec jeans 46 velikosti ima naslednje parametre: pot - 38 cm, Po - 52 cm, Sonce - 28 cm, Wb - 20 cm, GT2 - 3 cm, Dk - 60 cm, Vzh - 1 cm, Dbr - 100 cm Toda standardne meritve je treba uporabljati previdno, saj so vsi parametri telesa strogo individualni.

Opis delovnega mesta

Ko se meritve izvedejo, lahko začnete sami graditi vzorec. Vzorec jeans temelji na vzorcu standardnih hlač, edina razlika je v modelu. Na primer, zelo konične kavbojke bodo krajše od klasičnih.

Konstrukcija predloge se lahko naredi tako na tkanini kot na papirju. Če na primer ne naredite natančnih izračunov, lahko uporabite standardne predloge, natisnjene na domačem tiskalniku, in jih nato prenesete na tkanino. Če ste odločeni zgraditi svoj vzorec, uporabite nekaj priporočil izkušenih strokovnjakov:

 • opravi vse potrebne izračune in šele nato nadaljuje z delom;
 • poskrbite, da boste na vzorcu označili;
 • uporabite kos;
 • po izgradnji vzorca ga pomesti in preizkusite.

Obstaja tudi tretji način, kako narediti vzorec doma - vzorec starih kavbojk z lastnimi rokami. Vzorci, narejeni iz starih stvari, nič slabši od tiskanega iz računalniškega programa. Edini neprijeten trenutek pri ustvarjanju vzorca iz starih hlač ali kavbojk je šivanje. To je precej težaven in dolgotrajen proces, vendar bo trajalo veliko manj časa kot izdelava vzorca z lastnimi rokami. Kot lahko vidite, so možnosti dovolj, da izberete nekaj, kar vam je všeč. Na koncu se bo vaš trud vsekakor poplačal, saj je veliko bolj prijetno nositi kavbojke, ki so sešle s svojimi rokami, kot jih je prinesel iz trgovine.

Torbice iz starih kavbojk

Ko ste naredili vzorec starih kavbojk, ne hitite, da bi ga vrgli. Konec koncev lahko tkanina dobi lepo torbico. Zakaj se potapljati v iskanju prvotne stvari, če je mogoče izdelati neodvisno od odpadnega materiala?

Do danes je veliko ustvarjalnih in elegantnih vzorcev vrečk, ostaja samo, da jih šivamo. Tukaj bomo obravnavali dve različici klasičnih vsakdanjih pripomočkov, ki jih zlahka naredite z lastnimi rokami.

Potrebni materiali

Klasična različica vsakodnevne torbe je najlažje za začetnika. Za šivanje vrečk boste potrebovali:

 • stare kavbojke vseh stilov;
 • tkanine za podloge;
 • niti;
 • strele;
 • Škarje;
 • šivalni stroj.

Komplet materialov je precej preprost, tako da, če je nekaj v vaši hiši zamujeno, ga lahko enostavno kupite v trgovini s tekstilom in dodatki.

Vzorci vrečk iz starih kavbojk: klasična različica

Naslednje je neposredno delo na ustvarjanju vrečke. Vključuje več faz:

 1. Stare kavbojke je treba razrezati na tri kose. Najprej odrežite velik del tako, da so kavbojke kratke. Rez v preostalem delu bo v območju kolena. Za šivanje vrečk potrebujete prvi (zgornji) in tretji (spodnji) del. Drugi se lahko uporabi za dokončanje izdelka.
 2. V tretjem delu morate kredo narisati na dnu vreče, po merjenju širine in dolžine prvega dela. Nato ga razrežite in ga najprej ročno šivajte v sredini, nato pa vzdolž robov.
 3. Dno vrečke popolnoma šivajte. Najprej navaden šiv, nato cikcak sloj.
 4. Za oblogo izrežite dva pravokotna kosa tkanine, ki temelji na dolžini in širini vrečke.
 5. Iz kosov tkanine morate narediti "vrečko" in jo zašiti v vrečo. Na vrhu potrebo po odhodu, saj bo skrival strele.
 6. Sew preostale dele: zadrgo, pas, dodatki.

Športna torba

Če iščete še nekaj, kar lahko šivate iz starih kavbojk, je vzorec športne torbe ena najboljših možnosti. Za torbico v športnem stilu boste potrebovali enake materiale kot za klasični slog. Pojdite na navodila po korakih:

 1. Odrežite eno nogo iz kavbojk in jo odrežite na območju notranjega šiva.
 2. Odrežite spodnji šiv. Zložimo kos tkanine na pol in iz nje izrežemo ravno pravokotnik.
 3. Upognite in poravnajte zgornji del dveh polovic.
 4. Na dnu vrečke. Spajamo dno, zložimo robove v trikotnike, postavimo štiri centimetre in ga zašijemo.
 5. Podloga je narejena na enak način, le da bi morala biti dva centimetra večja od "okvirja" vrečke, da bi šivala zadrgo.
 6. Ko so vsi deli pripravljeni, jih je treba speti skupaj. In to je vse, vreča je pripravljena.

Torej, v nekaj preprostih korakih lahko naredite originalno stvar avtorja tako, da ji dodate svoje dodatke. Sčasoma lahko izboljšate svoje sposobnosti z uporabo različnih vzorcev vzorcev. Edina stvar, ki omejuje vašo ustvarjalnost, je vaša domišljija.