FoodPro Preloader

Obrti iz trakov si to naredite sami


Ženske v svojem delu vsakič iščejo nove načine izražanja. Rokodelstvo trakov, predstavljenih v članku, bo pripomoglo k diverzifikaciji ustvarjalnih idej in razvoju novih veščin pri delu z različnimi materiali. Trakovi v delu se lahko uporabljajo kot saten in saten, tanki in gosti, ozki in široki. Vse preds

Ženske v svojem delu vsakič iščejo nove načine izražanja. Rokodelstvo trakov, predstavljenih v članku, bo pripomoglo k diverzifikaciji ustvarjalnih idej in razvoju novih veščin pri delu z različnimi materiali. Trakovi v delu se lahko uporabljajo kot saten in saten, tanki in gosti, ozki in široki.

Vse predstavljene obrti so lahko izdelane iz trakov, ki jih izvajajo mojstri začetniki, šolski otroci. Pomembno je, da natančno preberete navodila korak za korakom in razmislite o fotografijah dela, opravljenega v članku. Za delo boste potrebovali barvne enobarvne trakove, škarje, igle, lepilno pištolo ali prozorno lepilo "Crystal" in druge sorodne elemente izdelka (kroglice, okrasne, prodnate in druge malenkosti).

Enostavno božično drevo

Takšno preprosto obrtni trakovi s svojimi rokami za začetne mojstre lahko ponudimo otrokom pred novoletnimi prazniki. Potrebovali boste debelo trak katere koli barve, lahko vzamete zelene, velike kroglice enake ali različnih barv, ribiško vrvico ali trajno najlonsko nit. Vrh naše obrti iz trakov, si lahko zamislite vse, vendar je tradicionalna še vedno božična zvezda.

Najprej navijemo iglo in povežemo velik vozel, nato jo položimo na prvo mesto in jo potegnemo na začetek traku. Bolje je, da ga obrežemo takoj, da se niti med delom ne razpadejo. Na zadnjem zavoju ponovimo postopek za zadnji rob traku.

Nato iglo postopoma preidemo skozi zanko traku, katerega vsak obrat je manjši od prejšnjega. Potrebno je zagotoviti, da so tečaji na levi in ​​desni strani enake velikosti, tako da je božično drevo simetrično. Po vsakem nanosu igle morate položiti tudi kroglico. Lahko jih zamenjate v barvah, kot na sliki zgoraj.

Ko je na vrhu zanke dosežena minimalna velikost, lahko povežete vozel, pri čemer ostanejo robovi nitke dolžine 10 cm, nadaljnje delo pa se nadaljuje pri pritrjevanju vrha. Zvezdico lahko izdelamo iz kartona ali debelega barvnega papirja ustrezne barve. Lahko ga pokrijemo s plastjo PVA lepila in potresemo z iskricami. Potem morate zvezdo pripeti na nit. To se naredi na dva načina. Najprej lahko preprosto zlepite navoj na eni strani, in drugič, lahko naredite dve zvezdici in, ko ju lepite s hrbtno stranjo, vstavite nit v sredino. Na vrhu zgornjega nosilca morate narediti luknjo za zanko, na okno pa lahko obesite trak.

Bulk tree

Naslednje božično drevo bo voluminozno, lahko ga položite na počitniško mizo ali na polico nad kaminom, če jo imate. Potrebovali boste stožec pene ali gosto peno. To bo osnova za obrtne trakove. Opis dela po korakih, preberite naprej. Ampak najprej morate pripraviti potrebne materiale: tanke trakove dveh barv, zatiči z glavo noge, veličasten prstan zlatega traku na vrh.

Delo se začne na dnu stožca. Najprej morate rezati trak na enake dolžine 8 cm zelene in rdeče. Bolj primerno je razstaviti segmente po barvi. Nato se zložijo z zanko in se na peno pritrdijo z iglami z robom na koncih. Naslednja zanka se nahaja blizu prve zanke. Ko je prvi krog popolnoma okrašen, se pomaknemo nazaj za 3 cm in začnemo oblikovati naslednjo, a iz segmentov drugačne barve.

Spreminjanje barv trakov vzdolž vrstic, dosežemo vrh, ki je okrašen s priloženim bujnim lokom zlatega traku. Da bi izdelali obrt iz satenastih trakov, izdelanih z lastnimi rokami, ne da bi padli, lahko dno stožca zalepite na kvadratni del debelega kartona.

Elegantna zapestnica

Ponudite lahko za začetnike obrt s trakovi z lastnimi rokami v obliki občutljive ženske zapestnice. Za delo boste potrebovali biserne kroglice, ribiško vrvico ali močno najlonsko nit, temno modro gosto trak. Umaknemo 10 cm od konca tkanine in zvežemo vozel. To je začetek zapestnice. Nato temno modre barve se potegne skozi vozel, tako da je njegov vozel skrit v tkanini in ni viden.

Nato se vsadi prva kapljica. Tkanina traku je ukrivljena v zanki in prebodena z iglo, sledi ji druga kapljica. Torej morate narediti, dokler se velikost zapestnice ne ujema z dolžino traku z biseri. Lahko se pritrdite na roko in poskusite na dolžino. Na koncu je na traku privezan tesen vozel, v njem pa je v navoju skrit vozel. Navoj je narezan na enaki razdalji kot na začetku dela, to je 10 cm, robove pa je treba zvariti, tako da se niti ne sesuvajo. Po namestitvi roke je zapestnica povezana z lepim lokom.

Tulipani na tkanini

Kot preprosto obrti iz satenastih trakov, lahko ponudite, da bi stenske plošče "Tulipani". Najprej morate najti pravi material za ozadje slike. Zaželeno je, da je bilo temno, nato pa bo cvetje videti bolj svetlo. Ne sme biti pretesna, igla s trakovi naj bi prosto potekala med nitmi na tkanini.

Pripraviti morate tudi satenske trakove širine 2 cm, zelene trakove pa listje in cvetne stebla ter barvne barve za popke. Za šivanje potrebujete iglo z zelo širokim očesom, tako da se trak udobno prilega. Na tkanini iz krede lahko narišete obrise tulipanov, tako da je bolj primerno, da izvedete elemente kompozicije.

S hrbtne strani vstavijo iglo in se vrnejo nazaj po velikosti cvetja, da jo pritrdijo na sprednjo stran. Za vsak tulipan se to dejanje izvaja trikrat, cvetni listi pa so lahko različnih velikosti. Stebla so narejena s sukanjem traku in s šivanjem. Nato se naredijo listi cvetja. Metoda je podobna cvetnim lističem, samo trak ne zategne preveč, tako da listi izgledajo naravno, brez napetosti.

Praznine sestave se lahko napolnijo z manjšimi detajli iz tankih satenastih trakov. Slika je nato pritrjena na okvir in obešena na kavelj na steni. Dolgo vas bo navdušila.

Pletena blazina

Z metodo vezave lahko izdelate zanimivo blazino iz večbarvnih satenskih trakov. To je skrbna zadeva, ki zahteva pozornost in vztrajnost. Zadnja stran blazine je iz materiala, le sprednja stran je protja. Začne delo na izdelavi obrti iz trakov s svojimi rokami iz zgornjega levega vogala. Na zgornjo stran blazine so prišite različne vertikalne črte. Potem so vsi horizontalni trakovi zašiti pod istim kotom.

Nato začne šivanje pri menjavi trakov. Najprej se zgornji pas razporedi na tkanino in sešiti na dno. Po vseh položenih horizontalnih. Druga navpična črta poteka skozi eno vodoravno črto. To se nadaljuje izmenično do konca izdelka. Robovi trakov so sešiti, začenši od zgornjega desnega kota in postopoma nižje navzdol. Da ne vidite šivov na straneh blazine, je obložena po obodu s pisanimi robovi, ki ustrezajo glavni barvi tkanine.

Vrbovit okvir za sliko

Z zgoraj opisanim načinom tkanja lahko uredite obrt iz trakov za začetnike v obliki okvirja za sliko ali fotografijo. Kot je prikazano na spodnji fotografiji, se tkanje izvaja le na levi in ​​desni strani okvira. Zgoraj in spodaj so preproste črte, v katerih se izmenjujejo trakovi različnih barv.

Rezani robovi tkanih satenastih trakov so prilepljeni na zadnji del okvirja. Lahko jih skrijete tako, da na vrh namestite plast blaga ali lepenke.

Trak za glavo

Če vam je všeč način tkanja iz trakov, si lahko sami uredite lep pleten obroč na glavi. Osnova tkanine ali preproste plastike je mogoče kupiti v trgovini, kot tudi trakovi treh barv. Bolje je, da ne vzamete satena, temveč preprosto tkanino.

Tkanje se začne pod kotom na eni strani obroča. Začetek vseh trakov je pritrjen s pištolo za lepilo na rob. Prepletanje poteka tesno, tako da baza ne pokuka. Na koncu so tudi robovi trakov prilepljeni na podnožje, vsi zaključki so skriti pod notranjimi trakovi.

Nagni se na "zvezdo"

Pred začetkom izdelave lepega in bujnega loka v skladu s shemo fotografij, morate iz debelega kartona izrezati sliko, ki spominja na zvezdo, le da ima več kotov - 7 kosov. Če želite narediti večplasten in bolj veličasten lok, lahko naredite nekaj kosov različnih barv po shemi in jih šivate skupaj.

Središče loka mora biti okrašeno z nečim zanimivim, da se skrijejo šivi in ​​vozlišča pritrdilnih podrobnosti. Lahko vzamete pol kroglice, kamenčke ali majhen gumb z lepim vrhom.

Naklonite se iz vogalov

Ta kompleksen lok je sestavljen iz treh različnih kakovostnih trakov. Spodnji sloj je temno modri širok trak, ki je narezan na enake dolžine, ki so sešiti skupaj, tako da dobimo pravi kot. Ko so ustvarili 4 vogale, so pritrjeni v obliki križa. Še ena podobna postavka je prišita čez prvo s premikom.

Naslednja barva traku je svetlo modre barve. Ta trak je prav tako razrezan v majhne segmente, ki so zloženi z zgibom v sredini okoli prejšnjih plasti. Na koncu se vzame trak lahke čipke, pritrdi in všije v središče. Sredina je okrašena z biseri ali drugimi originalnimi dodatki.

Članek vsebuje le nekaj najpreprostejših možnosti za izdelavo ročnih del iz preprostih in satenskih trakov. Začni majhno in ti bo uspelo!