FoodPro Preloader

Kvačkanje za začetnike puloverji: sheme, opis, nasveti


Kvačkani izdelki so presenetljiva lepota in milost, še posebej, če jih izdelajo roke teh kvalificiranih delavcev. Te stvari so primerljive z umetniškimi deli in, če postavite podobno mojstrovino, se lahko takoj znajdete v središču pozornosti. Za učenje tehnike kvačkanja je enostavno. Z izpopolnjevanjem svojih izkušenj in prakse si lahko ambiciozni kvalificirani delavec sčasoma postane pravi strokovnjak za ročno delo. Kako izbra

Kvačkani izdelki so presenetljiva lepota in milost, še posebej, če jih izdelajo roke teh kvalificiranih delavcev. Te stvari so primerljive z umetniškimi deli in, če postavite podobno mojstrovino, se lahko takoj znajdete v središču pozornosti. Za učenje tehnike kvačkanja je enostavno. Z izpopolnjevanjem svojih izkušenj in prakse si lahko ambiciozni kvalificirani delavec sčasoma postane pravi strokovnjak za ročno delo.

Kako izbrati pravo kvačkanje kavelj

Za začetnike, je pomembno, da takoj izvedeti osnovno pravilo: pick up kavelj mora biti pod debelino preje, in preje - po shemi izbranega vzorca. To se zgodi in obratno: modna ženska je imela rad prejo in si je za njo želela plesti edinstveno stvar. V tej izvedbi se kavelj kupi pod debelino niti in nato izberemo shemo. Kvačkanje za začetnike puloverji s kompleksnim vzorcem je lahko velika naloga in odvrnejo željo, da bi še naprej delali iglo. Vedno morate prakticirati preproste vzorce, postopoma obvladovati nove, bolj zapletene risbe. To je edini način, da dosežemo pravo obvladanje.

Kljuke imajo različne dolžine in debeline in imajo svojo lastno številko. Pogosto na etiketi preje je navedeno, kakšno število kavljev je namenjeno. V nasprotnem primeru morate sami določiti velikost. Pomembno je, da je debelina glave pletilnega orodja enaka debelini dvakrat prepognjenega navoja. Za pletenje nekaterih izdelkov to pravilo ne deluje, potem je lahko debelina kljuke in preje enaka. V procesu pletenja bo uporaba več vrst orodij pomagala bolje razumeti podrobnosti.

Izbira preje ne dopušča nečimrnosti

Neprekinjeno kvačkanje pletenin lahko prinese pravi užitek pri delu, še posebej, če vizualna podoba izdelka, na katerega se pletilec osredotoča, odraža natančno kopijo tega, kar ima v rokah.

Barva preje se lahko razlikuje od tiste, ki je omenjena v opisu. Na splošno obrtniki izberejo izdelek glede na obliko, odtenki pa izberejo videz in značilnosti svojega videza, ki ustreza njihovemu slogu.

Kakovost in edinstvenost dela je malo odvisna od barve preje. Pomembno je, da izberete pravo teksturo niti. Bolje je, da uporabite naravno prejo za pletenje predmetov, je nekoliko dražji, če pa ustvarite mojstrovino, mora ustrezati njenemu statusu v vseh pogledih. Sintetična nit se najpogosteje uporablja za pletenje igrač, dekorativnih elementov. Posebne prodajalne ponujajo izbiro preje vseh možnih barv in katere koli kakovosti.

Posebne besede in njihov pomen

Če analiziramo tekstovne opise dela, lahko za začetnika naletimo na nerazumljive besede: »zračna zanka«, »rapport«, »neenakomerno visoki stolpci«, »veriga«, »lok«. Seveda brez originalne teorije ne moremo, toda to bi bilo treba preučiti skupaj s prakso. Vse te težavno, na prvi pogled, besede so lažje zapomniti, vadili njihovo izvedbo: provyazyvaya "kite", "loki", "verige".

Da se v kratkem času in brez težav naučite kvačkanja za začetnike, puloverjev kot praktičnega modela ne smete vzeti. Lažje je trenirati na trdnem platnu, ki nima posebnega namena, ki ga lahko nato raztopimo ali shranimo kot vzorec. To ni strašno, da poskusite pletenje loki, zrak zanke ali preprost vzorec na njem, da bi razumeli, kaj je rapport. Tudi če bo usposabljanje trajalo več kot en teden, bo pletenje tkanine zagotovilo neprecenljive izkušnje.

Opis opravila za besedilo

Na kateri model plesti izdelek, tekstualno ali shematično, ni vredno ugibati - na začetku poznavanja tehnologije sta obe možnosti pomembni. Če boste pridobili nekaj izkušenj, bo včasih šivank dovolj dovolj za eno vzorčno shemo, vendar oznaka besedila ni nikoli odveč. Poleg tega odraža vse glavne številke: število zank na sliki, vrstice v ponovitvi, stičišče posameznih elementov. S to koristjo ni treba ponovno znova zapisovati zank.

Če se osredotočimo na shemo in opis besedila, se lažje naučimo kvačkanja. Jakna za dekle, ki jo lahko izberemo kot prvi samostojni izdelek, bo dober začetek za praktično izvajanje teoretične teorije. Ko je vse na dosegu roke: dva opisa dela, orodje, preja in model, za katerega izdelek plete, delo poteka hitreje. Sčasoma lahko začnete sami ustvarjati oblačila.

Kako brati shemo risanja

V procesu učenja in praktičnega razvoja pletilnih tehnik je za začetnega mojstra pomembno, da si zapomni in konsolidira vse prejete informacije o vzorcih in tehnikah dela.

Pred uvedbo pojma "rapport" v opis diagramov je lahko risba sestavljena iz več listov, v katerih je bil vsak element vzorca narisan z vsemi podrobnostmi in z dejanskim številom vrstic. To je otežilo kvačkanje za začetnike puloverji - najbolj priljubljen kos oblačil. Opis je bil predolg in mojster bi se lahko zapletel v vrstice. Zdaj je dovolj, da lahko preberete shemo rapport in jo ponovite tolikokrat, kot je potrebno.

Shema se bere od spodaj navzgor in od leve proti desni, če so označene le sprednje (celo) vrstice. Z bolj podrobno sliko, ko je opis potreben in žuborenje vrstic, se berejo od desne proti levi. Če vzorec zahteva posebno branje, je smer pletenja dodatno označena s puščicami. Težko se zdi le za začetnike. Po nekaj izkušnjah bo proces preučevanja sheme prenehal povzročati težave.

Majhen primer konsolidacije teorije

Eden od vzorcev, ki je pogosto pleten v različnih izdelkih - »školjka« - se uporablja za izdelavo šivov, šalov, posameznih kosov oblačil in tudi kot izvirno dekoracijo. To je enostavno obvladati, možno ga je uporabiti v različni izmenjavi z drugimi vzorci na tkanini: v vodoravnem, navpičnem ali šahovskem redu. "Shell" se lahko uporablja kot platno za različne stvari, še posebej pa je idealen za kvačkanje puloverjev z jarmom. Z aplikacijo je univerzalni vzorec.

Za vyvyazyvaniya "lupine" potrebujejo, da pokličete pravo količino dvigalnih zank za izdelek, ki bo ustvarjen. Poleg tega zberemo več zank za verigo. Izračunamo, koliko "lupin" bo na našem platnu, in z zankami, izbranimi po izračunih, začnemo izvajati pet stolpcev z enojnimi odejami naenkrat. Število nakidov je odvisno od preferenc igličke: če ji je všeč volumenski vzorec, bo vzela več nakidov. Število stolpcev mora biti liho, če ne želimo prestaviti vzorca na stran, ali celo, če mora biti "lupina" razporejena v vzorcu šahovnice. Po vezavi steze, je potrebno preskočiti še nekaj zank podnožja verige, nato pa v izbrani zanki plesti isto število stebrov z nakidom. To bo vzorec lupine. Ko ga obvlada, lahko prevzamete kvačkane pletene puloverje z vzorci.

Pletilne delavnice

Samostojno se naučite tehnike kvačkanja je enostavno, vendar ta proces lahko traja precej časa. Danes se lahko vse naučili iz kakovostnih ugodnosti in video programov. Samo to je malo narobe. Da bi postal pravi mojster, bi bilo še bolje, če bi delali s strokovnjakom. Učenje od nekoga je vedno bolj priročno in hitrejše. Poleg tega bo mojster usposabljanja dal študentom in njihovim lastnim razvojem, ki jih ne najdemo v priročnikih, jasno pokazale tehnike pletenja, kot pravijo, na prstih.

In če že obstajajo začetne izkušnje pri obvladovanju tehnik pletenja, je dovolj, da se udeležijo ozko osredotočenih mojstrskih tečajev, kot so na primer lekcije za kvačkanje za jakne. Če se želite naučiti plesti bolj resne stvari, se lahko z učiteljem dogovorite o zasebni lekciji.

Tako modna kot lepa

Kvačkani izdelki so unikatni in neponovljivi, čeprav so bile za njihovo izdelavo uporabljene osnove starodavnih risb , ker bo vsaka igla zagotovo prinesla nekaj posebnega v obstoječe sheme: uporablja druge povezave glavnih elementov, zamenja nekatere vozle z drugimi ali kaj drugega. Srečanje dveh popolnoma enakih stvari je skoraj nerealno. Kvačkanje za začetnike puloverji na dobro naučen vzorec se lahko ponovi z drugo prejo, z drugačno nianso kot praksa fiksiranja. Prvič, shema se bo podrobno preučila in potrebovala bo veliko manj časa za izdelavo drugega in naslednjih modelov. Drugič, ponavljanje je mati poučevanja in zato, ko je večkrat naredila eno operacijo, jo bo veliko lažje zapomniti. Tretjič, ob ustvarjanju novega izdelka bo mojster nujno želel v risbo prineseti nekaj posebnega - tako se lahko izkaže edinstvena stvar.