FoodPro Preloader

Kako plesti voluminozen klobuk? Volumetrične igle za pletenje: sheme, vzorci


S prihodom jeseni pa nas prebadajoči sunki vetra pomislijo na dodajanje garderobe. Ne gre samo za topla oblačila ali vrhnjo obleko. Nova kapa ali baretka - to je tisto, kar vas bo zaščitilo pred mrazom in dopolnilo jesensko-zimsko podobo. Mnogi bodo šli v trgovino, toda šivalci vedo, da so ročno izdelani izdelki bolj impresivni. Takše

S prihodom jeseni pa nas prebadajoči sunki vetra pomislijo na dodajanje garderobe. Ne gre samo za topla oblačila ali vrhnjo obleko. Nova kapa ali baretka - to je tisto, kar vas bo zaščitilo pred mrazom in dopolnilo jesensko-zimsko podobo. Mnogi bodo šli v trgovino, toda šivalci vedo, da so ročno izdelani izdelki bolj impresivni. Takšen klobuk bo v enem izvodu, kar bo v največji meri poudaril osebnost lastnika. Poleg tega bo pleteni klobuk za toplo ogrevanje in zaščito pred prehladi.

Do danes je na voljo veliko različnih slogov. Za vas lahko izberete katero koli primerno možnost. Poleg tega, če želite, lahko neodvisno plesti set z šalom in palčniki.

Prostorninski klobuki

Pleteni pleteni volumetrični klobuki so že vrsto let zelo priljubljeni. Verjetno je, da ima vsak modnik podobne klobuke v svojem arzenalu. Toda mi, kot vedno, je malo. Zato se oborožimo z delovnim orodjem (igle za pletenje), prejo in dobrim razpoloženjem. Zdaj lahko pridete na delo. Glavna stvar - izbrati primeren sistem za pletenje izdelkov. Veliko igelke vedo, da najpogosteje za izvedbo izdelka tega sloga uporabljajo preproste sheme, tako da se lahko začetnik pletilja spopade s to nalogo. Kako plesti volumetrično kapo? Najprej določimo model in vzorec.

Takšni modeli kape so še posebej priljubljeni:

  • z pompom;
  • z reverjem;
  • z pletenicami;
  • z rombo.

Pravzaprav je ta seznam neskončen. Vse je odvisno od okusa in preferenc pletilja.

Značilnosti vzorca

Vezanje elegantnega klobuka za sebe ali svojo družino je ustvarjalni proces, ki ga mnoge ženske radi počnejo. Pletenine so spet postale priljubljene, zato se vsako leto vedno bolj zanima za to hobi. Prva zanka na napere - in kvalificirani delavec že predstavlja svojo lastno osebo v novi obleki. Zato pletilec postavi svojo dušo, ljubezen in veselje v vsako pleteno stvar.

Razsuti klobuki z iglami so precej enostavno plesti. Najpogosteje se v takšnih izdelkih uporabljajo različni vzorci patentov, pletenice, pletenice, diamanti itd. Ta paritev ima dobro obliko. Shema vzorca "Spit" je predstavljena spodaj.

Platno, narejeno iz katere koli preje v različnih tkah, ima zelo reliefno obliko. Ne pozabite, ko pletenje "pletenice" vzorec, poraba preje poveča. Zato je treba pri izračunavanju zank upoštevati to funkcijo. Kako plesti volumetrično kapo?

Razmislite o nekaj primerov pletenja volumetrične kape z iglami za pletenje.

Kape s pomponom

Ne pozabite, pletenje je umetnost, in vsaka igralka sama izbere vzorec, ki je primeren za njo. V tem opisu je uporabljen preprost vzorec, pri katerem se izmenično pojavljata žuborenje in obrazne zanke. Zahvaljujoč zanimivi kombinaciji zank je pletena volumetrična kapa zanimiva oblika. In kar je najpomembneje - toplo bo.

Najprej pripravite prejo, igle za pletenje. Pletene vzorec, izračunati potrebno število zank.

Zberemo zanke in jih zapremo v krogu. Kako pravilno plesti volumetrično klobuk? Vzorčna shema:

1-7 vrstica - pletene vse žuborenje zank.

8-14 vrsta - pletene vse zanke obraz.

Zdaj izmenjujte vsakih 7 vrstic obraza in žuborenje.

Nekateri šivkarji ta vzorec imenujejo "gosenica".

Cut zank lahko pride na več načinov. Na primer razdelite skupno število zank na 4 dele. Zdaj je v vsaki drugi vrsti potrebno izrezati 4 zank skozi isto razdaljo. Ko igle ostanejo približno 10-12 zank, lahko snamete pokrovček. V ta namen je treba delovni navoj povleči skozi vse zanke in dobro priviti. Sedaj mora biti delovni nit dobro pritrjen na napačno stran.

Od preostalih niti, lahko naredite pom-pom, ki jih morate nato šivati ​​na pokrovček. Uporabite lahko tudi krznene pompone, kupljene v obrtnih prodajalnah. Pogosto se prodajajo s trakovi. Ta element dekorja pritrjujejo na napačno stran. Pri pranju ga je mogoče enostavno odstraniti.

Kapa z reverjem

Danes so najbolj priljubljene kape z reverjem, povezane z angleško elastiko. Imenujejo se klobuki-takori. Prav tako je precej lahek vzorec, ki ga lahko ročaj pletilec na začetku.

Prav tako morate izbrati igle za pletenje, prejo. Za ta model je bolje uporabiti moher, klinček moher ali angora. Pletenje poteka na krožnih iglih.

Opis vzorca za volumetrične klobuke z iglami za pletenje. Angleška guma:

1 str .: 1 spredaj, nakid, odstranite naslednjo zanko kot žuborenje. Ponavljajte do konca vrstice.

2 p .: Pokrijte, odstranite zanko kot žuborenje in pletene 2 zank. Pletena do konca.

3 str .: 2 zank pletene obraza, zavijte, odstranite zanko kot žuborenje. Pletena do konca.

Izmenjava druge in tretje vrstice, smo plesti pokrov 140-160 vrstic.

Mnoge modne ženske raje podaljšane krone v glavi. Za njegovo oblikovanje je potrebno pletiti naslednjih 4 vrst krpo z običajnim gumijastim trakom 1x1. Zdaj smo pletene vse krpo z obraza zank, s tem smo plesti en obraz, naslednji dve smo plesti skupaj. Torej nadomestite do konca serije. Zdaj smo pletene 2 vrstici.

Po vsakih 2 obraza plesti skupaj. Preostali tečaji se dobro privijejo in nežno skrijejo nit na stranski strani. Volumetrična kapa pletenje moher je pripravljen.

Kape s pletenicami

Še en moden tridimenzionalni pletenje vzorec za cap - pletenice. Ti klobuki so zelo priljubljeni. Plesti tako klobuk je tudi enostavno. Potrebno je natančno spremljati vsako pleteno ob strani in sčasoma vezati zanke. Vzorec vzorca je priložen spodaj.

Najprej morate izvesti vse izračune, izračunati število zank in pletenice v prihodnjem izdelku.

Zdaj morate plesti 7 cm gume (lahko 1x1, lahko 2x2). Ko je izdelek pleten glede na sliko. Pogosto sta med pletenicama pritrjena 2 žuborenja.

Vzorec pletene izdelka določene dolžine. Začetki so na začetku narejeni v žuborenjah enakomerno. Po izklopu obraznih zank na enaki razdalji. Preostalih 10-12 zank zategnite, pritrdite nit z napačne strani.

Zaključek

Ženska voluminozna kapa, pletena z iglami, je hit te sezone. To je enostavno plesti, izgleda privlačno.

Mickey Mouse kostum: korak za korakom navodilaModna nagubana krila - atribut osnovne garderobe vsake ženskeKako izdelati lesen stroj za vašega otrokaFrosty vzorec na oknu to storite samiKako narediti kostume žabe to storite samiKako šivati ​​kostum gnoma z lastnimi rokamiOsupljiv božični kostum za dekleta "Asterisk"Kako narediti čebelni kostum za otroško matinejo