FoodPro Preloader

DIY obrti


Vsakdo se je moral ukvarjati z nitmi v gospodinjstvu, še posebej, če morate nekaj šivati. Ali, na primer, pri ročni izdelavi lepih pletenin ali elegantnih vezenin. Vendar ne bodo vsi mislili, da lahko z uporabo niti ustvarite izvirni izdelek brez uporabe igel, kavljev ali igel za pletenje. Kaj je narejeno iz niti? Te

Vsakdo se je moral ukvarjati z nitmi v gospodinjstvu, še posebej, če morate nekaj šivati. Ali, na primer, pri ročni izdelavi lepih pletenin ali elegantnih vezenin. Vendar ne bodo vsi mislili, da lahko z uporabo niti ustvarite izvirni izdelek brez uporabe igel, kavljev ali igel za pletenje.

Kaj je narejeno iz niti?

Težko je verjeti, vendar bo tako preprost material odlična osnova za izvirne uhane, lasnice, šal ali samo element, ki bo poudaril izvirnost notranje opreme.

Kako ustvariti originalno ostro?

Lepa spola lahko preživijo veliko časa v trgovini v iskanju lepega in ekskluzivnega nakita za lase. Med njimi so gumijasti trakovi in ​​lasnice, ki so najbolj priljubljeni dodatki. Toda potem bo zelo razočarano videti na kateri koli modni ženski popolnoma enako dekoracijo.

Da bi se izognili neprijetnim izkušnjam, je dovolj le malo truda in ustvariti izvirno obrt iz niti.

Kaj potrebujete za delo?

Preden začnete ustvarjati lasnice, morate dobiti naslednje materiale:

 • niti;
 • gumbi;
 • elastični trak;
 • Dekorativni elementi.

Korak za korakom

Korak številka 1. Niti so ovite okoli dveh prstov. Če je delovna roka prav, potem jo morate obrniti na levo, za levičarje pa vse obratno. Koliko jih je treba narediti, vsak rešuje samostojno.

2. korak. Potem, ko je potrebno število niti naviti na prste, je potrebno popraviti prihodnjo dekoracijo z drugo nitjo, ki bo prešla v sredino med prsti, zaradi česar bi morali dobiti majhen lok.

Korak številka 3. Za dekoracijo lahko uporabite gumb, veliko kroglico, bisere umetnega izvora in še veliko več. Izbrani element dekorja je pritrjen na sredini. Na zadnji stopnji, morate pritrditi lok na kravato za lase. Da bi bila dekoracija bolj izvirna, lahko niti v različnih barvah.

Izvirna obrt iz preje je pripravljena.

Kako narediti zapestnico?

V tem delu prispevka bomo razpravljali o izdelavi še ene dekoracije, ki bo uporabna za modne ustvarjalce. V prisotnosti starih zapestnic, ki so že izgubile svoj videz, ne smete hiteti, da bi se jih znebili. Stari nakit lahko vedno dobi novo življenje in je hkrati samozavesten v ekskluzivnost nastale stvari.

Kaj morate imeti pri roki?

Delo bo zahtevalo naslednje stvari:

 • večbarvne niti;
 • lepilo;
 • Dekorativni elementi.

Kako to storiti?

Za izdelavo plovila iz niti in lepila je potrebno izbrati niti želene barve, nato pa ovijte zapestnico tako, da podlaga ni vidna. Vsi konci vezave so pritrjeni z lepilom. Za dekoracijo lahko uporabite kroglice, bleščice, okrasne rože, skratka, vse, kar pride do glave rokodelke.

Božični okraski na božičnem drevesu

Da, nit se lahko uporablja za takšne obrti. Kot rezultat, bo novo leto drevo prejel izvirno dekoracijo, in vsi gostje bodo zagotovo pozorni na tako nepozabno igrača.

Opozoriti je treba, da bo ta možnost idealna plovila iz niti za otroke.

Pred začetkom dela se morate prepričati, da imate pri roki naslednje materiale:

 • kartoni;
 • večbarvne niti;
 • škarje.

Navodila za izdelavo

Škatla je razrezana z majhnimi obročki, ki bodo dodatno oviti z navojem. Pred začetkom tkanja je potrebno nit naviti na dolžino približno 25 cm.

Vzamemo eno nit, prepognemo na pol in jo pritrdimo na kartonasto obrobo, tako da repi preidejo skozi zanko. Prav tako morate storiti z vsemi drugimi niti. Vse tkanje je tesno, tako da ni bilo vidnega lepenke. Po koncu dela se preostali repi potegnejo skozi obroč na nasprotno stran, nato pa se zvežejo z nitko enake barve in narežemo na želeno dolžino. Rezultat je izvirna kapa, ki bo služila kot odlična dekoracija za božično drevo.

Kaj še lahko storiš?

Kako narediti obrt iz preje na kartonu? Prvotne slike ni težko narediti. Za delo boste potrebovali naslednje stvari:

 • škatla;
 • niti;
 • lepilo;
 • škarje.

Stopnje dela

Najprej morate na kartonu dati izbran vzorec, nato pa namesto običajnih svinčnikov ali markerjev uporabite drobno narezane niti. Na sliki se bodo držali z lepilom. Tako lahko ustvarite smešne obrti za otroško sobo ali pravo umetniško delo z uporabo niti različnih barv.

Nastalo delo bo spominjalo na vezenine satena, in sama slika je mogoče narediti izvirno darilo za ljubljeno osebo za prihajajoče praznovanje ali dal mojstrovina v mestu zaradi njega v stanovanju, kjer bo postal pravi vrhunec v notranjosti.

Druga možnost obrti iz volnene preje je ustvarjanje božičnih igrač, valentinov in drugih majhnih stvari za darila. Tukaj morate iz kartona izrezati vsak kos, ki vam je všeč, luknje vzdolž obrisa slepega lukenj prebodite s pomočjo šil, nato pa skozi njih prepeljite niti.

Kako narediti voluminozno igračo?

Volumetrična igrača bo vedno zanimiv ročno izdelan članek, nato pa bomo razpravljali o tem, kako narediti nekaj podobnega. Tukaj je najbolje dati prednost nitkam, ki imajo veliko število barv. Nič ni težko v delu, glavna stvar je, da vnaprej poskrbimo za naslednje materiale:

 • Baloni;
 • Pisarniško lepilo;
 • nit.

Dejanja po korakih

1. Napihnite žogice do take velikosti, kar je načrtovana igrače. Zaradi dejstva, da lahko v trgovinah kupite kroglice kakršne koli oblike, se odpre velika količina dodatnih idej za obrt.

2. Površina je prevlečena z lepilom, tako da je tekočina enakomerno porazdeljena po krogli. Lahko pa prebodete posodo z lepilom in povlečete navoje skozi luknjo, kjer bodo impregnirani z lepilnim sredstvom.

3. Niti so naključno navite na kroglo. Priporočljivo je, da uporabite brezbarvno lepilo, tako da, ko se posuši, ne spremeni barve niti. Preden nadaljujete igro z igračo, morate počakati, da se niti posušijo, traja približno 24 ur.

4. Na zadnji stopnji morate žogo preluknjati in jo izvleči.

Vsi zgornji koraki so potrebni za izdelavo ene ali druge velike igrače. Vse ostalo je odvisno od gospodarja. Nastale kroglice se lahko uporabijo kot dekorativni elementi.

Ampak, da bi očarljivo snežaka, je dovolj, da pritrdite 3 kroglice med seboj, narišite obraz, priložite nos. Polovica plastičnega jajca iz bolj prijaznega presenečenja je kot pokrivala primerna.

Članek je predstavil različne možnosti za vse vrste ročnih del, narejenih iz niti, med katerimi bo vsaka obrtnica zagotovo našla nekaj zanimivega za sebe.

Ladje z bučkami naredite sami korak za korakom. Obrt iz bučkeObrti iz vej: najboljše ideje ecodecoraRag lutke: podroben opis proizvodnjeNodularni batik: izvedbena tehnika, mojstrski tečaj za začetnikeDekoracija in barvanje poročnih očal naredite samiTelovnik za pse: vzorec, konice za šivanje. Oblačila za pseKako narediti škatlo z lastnimi rokami: fotografija, mojstrski razredŽenski plašč: vzorec. Vzorec ženskega zimskega plašča