FoodPro Preloader

Crafts iz kroglic iz niti - lepa in cenovno dostopna


Če imate idejo, da svojo hišo okrasite za počitnice, vendar nimate dovolj denarja za to, potem vam bodo obrti, narejene iz krogelnih nitk, omogočili, da to storite, ne da bi poškodovali družinski proračun. Ti okraski so zelo preprosti. Tudi otrok se bo spopadel s takšnim delom, rezultati njihovega dela pa bodo otroku prinesli veselje. V tem

Če imate idejo, da svojo hišo okrasite za počitnice, vendar nimate dovolj denarja za to, potem vam bodo obrti, narejene iz krogelnih nitk, omogočili, da to storite, ne da bi poškodovali družinski proračun. Ti okraski so zelo preprosti. Tudi otrok se bo spopadel s takšnim delom, rezultati njihovega dela pa bodo otroku prinesli veselje. V tem članku se bomo naučili, kako narediti kroglico doma in uporabiti obrti v notranjosti.

Potrebni materiali in orodja

 • Baloni (če balon potrebuje majhno obliko, so prsti, kupljeni v lekarni, idealni za to).
 • Niti (vse, kar vam je všeč - za pletenje, šivanje, vezenje itd.).
 • Škarje
 • Igla.
 • Glina PVA ali klerikalna.
 • Vazelin (če ne, potem vse maščobne kreme in celo rastlinsko olje).

Izdelava kroglic niti z lastnimi rokami: navodila

Prvi korak bo napihovanje žoge do zahtevane velikosti. Zvežite konico niti, pazite, da bo rep daljši. To je potrebno, da bi imeli nekaj, na kar bi lahko obešali podlago naših prihodnjih obrti, od kroglic niti do suhega. Nato podmažite kroglo po celotni površini kreme ali vazelina. Če se to ne zgodi, se bodo navoji zelo težko odstranili. Izbrane nitke nasičimo z lepilom. Mimogrede, ko uporabljate večbarvne kroglice, bodo tke zelo lepe. S pomočjo lepilnega ometa ali traku pritrdimo konico niti, ki je prepojena z lepilom, na balon in začnemo oviti celotno površino krogle s poljubnimi gibi. To počnemo, kot da zavijamo žogo. Pogostost zavojev je odvisna od debeline navoja: če je tanka, je gostota navijanja večja, če je debela (za pletenje) manjša.

Med delovanjem je potrebno zagotoviti, da je nit dobro impregnirana z lepilom. Hranite ga med navijanjem balona ne sme biti pretesno.

Ko je postopek navijanja konca končan, pustite drugo dolgo vrvico in jo pripnite na rep krogle. Zdaj prihaja na vrsti za sušenje prihodnjih obrti iz krogle niti. Ponavadi se pojavi v 24 do 48 urah. Potrebno je, da je kokon precej trden. Za pospešitev procesa sušenja ni treba obešati gredic preko ogrevalnih naprav. Guma, iz katere so izdelane kroglice, lahko izbruhne iz vročega zraka, nato pa bodo vsa vaša prizadevanja zaman. Priporočamo, da jih obesite na sušilni stroj, ki jih pritrdite z oblačilnimi oblačili. Ko postane lepilo trdno, se kroglice odstranijo. In kako to storiti pravilno, tako da kroglice niti, ustvarjene z lastnimi rokami, ne izgubijo svoje oblike, in se naučite, kako uporabiti lepilo, boste izvedeli z branjem članka naprej.

Možnosti za impregniranje niti z lepilom

 • Če morate delati s PVA lepilom, ga morate razredčiti z vodo v razmerju 1: 1. Lepilo vlijte v primerno posodo in navlažite v njem približno 10 minut. Izogibajte se zapletanju.
 • Kroglo ovijte s suho nitko in nato s krtačo ali gobo previdno namočite obdelovanec z lepilom.
 • Z vročo iglo preluknjajte cevko lepila tako, da so luknje nasproti druge. Iglo vstavite in potegnite skozi nastale luknje. Tako bo impregniran z lepilom. Če imate v velikem vsebniku lepilo, ga lahko zlijete v plastično skodelico za enkratno uporabo.

Kako odstraniti kroglo iz obdelovanca?

 • Odvijte kroglo in jo počasi spustite, nato jo nežno odstranite.
 • Drugi način: s preprostim svinčnikom, na koncu katerega je radirka, odlepite kroglo iz okvirja niti in jo na več mestih preluknjajte z ostrim predmetom. Izvlecite.

Zdaj veste vse o tem, kako narediti kroglo niti, in lahko začnete okrasiti naše obrti. Čeprav sama po sebi izgleda izvirno in lahko postane samostojna dekoracija hiše.

Zračne fantazije

Snežak iz niti in žogica se odlično prilega notranjosti novega leta in postane zelo preprost. Trije presledki bele niti, izdelani po našem opisu, so med seboj povezani z lepilom. Lepilo oči, pripravljene ali narejene iz papirja, žleb. Lahko je izdelan tudi iz rdečih niti, samo za to ne zavijamo kroglic, ampak papir, ki je zavit s stožcem. Ko se posuši, ga odstranite in obrežite na želeno dolžino. Šivaj. Če naredimo zanko na vrhu glave, lahko našega snežaka visi, na primer, na božičnem drevesu, če je njegova velikost majhna.

Izkazalo se je, da lahko elegantne in izvirne božične okraske izdelate sami, ne da bi za to porabili ogromne količine denarja. Božični žogice za nit bodo ekskluzivni dekor gozdne lepote. Ker smo izdelali majhne kroglice za nit, jih po svoji presoji okrasimo: z biseri, različnimi trakovi, bleščicami, kroglicami, perjem - ne zadržujte si domišljije, uporabno je vse, kar je v hiši, tudi znana zdrob. Da, da, če navlažite žogo z lepilom in jo potopite v ta pesek, boste dobili učinek zmrzali.

Majhni triki

Želel sem izdelovati obrt iz kroglic niti, vendar v hiši ni bilo lepila? Ne obupajte in ne odlašajte z željo po drugem dnevu! Lahko ga zamenjamo s pasto ali sladkornim sirupom. Pasteur je narejen takole: škrob (4 žličke) se premeša v kozarcu hladne vode in zavre.

Potrebujete rdečo žogo in samo belo nit? Prav tako ni strašljivo: vzamemo barvo in jo prebarvamo, to storimo šele, preden žogico odpihnemo in odstranimo iz baze.

Da bi vašemu ustvarjanju dali teksturo, jo prekrijemo z lepilom in jo zavijemo, na primer v proseno ali žitno kavo.

Ladje z bučkami naredite sami korak za korakom. Obrt iz bučkeObrti iz vej: najboljše ideje ecodecoraRag lutke: podroben opis proizvodnjeNodularni batik: izvedbena tehnika, mojstrski tečaj za začetnikeDekoracija in barvanje poročnih očal naredite samiTelovnik za pse: vzorec, konice za šivanje. Oblačila za pseKako narediti škatlo z lastnimi rokami: fotografija, mojstrski razredŽenski plašč: vzorec. Vzorec ženskega zimskega plašča