FoodPro Preloader

Vprašanje z izkušnjami: kakšno je ime kega s številko 90 v ruskem lotu. Pravila loto


Danes v nobeni od civiliziranih držav ni osebe, ki nima pojma o lotu. In seveda se lahko vsak izmed nas zbudi, da reče, kaj ima boben s številko 90. Zgodovinska domovina igre je Evropa. Rusko ime "lotto" je prišlo iz Francije - "Loto" in iz Italije - "Lotto". V državah, kjer angleško govoreče prebivalstvo določa žogo, se loto imenuje "Bingo", kar pomeni "zmaga", "je", v državah CIS pa se imenuje "ruski loto", pridobljen v času vladanja kraljev v Rusiji. "Rus

Danes v nobeni od civiliziranih držav ni osebe, ki nima pojma o lotu. In seveda se lahko vsak izmed nas zbudi, da reče, kaj ima boben s številko 90. Zgodovinska domovina igre je Evropa. Rusko ime "lotto" je prišlo iz Francije - "Loto" in iz Italije - "Lotto". V državah, kjer angleško govoreče prebivalstvo določa žogo, se loto imenuje "Bingo", kar pomeni "zmaga", "je", v državah CIS pa se imenuje "ruski loto", pridobljen v času vladanja kraljev v Rusiji.

"Russian Lotto" - univerzalna igra

Najbolj razširjena loto na ozemlju Rusije je bila sprejeta v času Sovjetske zveze. To je čas, ko so vsi, mladi in stari, vedeli, kako ime ima boben s številko 90.

Sovjetske družine so raje preživljale prosti čas in ga namenile igri loto. Spomnimo se samo, kako je bila v 90. letih loto igra v mnogih družinah uspešna alternativa televiziji, ki je bila posvečena celim večerom. Možnost vključitve vseh družinskih članov v splošni prosti čas, ne glede na starost in raven izobraženosti, je bil glavni razlog za povpraševanje po igri.

Kaj je odlična igra?

Danes igra loto ni le zanimiva, razburljiva zabava, ampak tudi priložnost za pridobitev dragocene nagrade. Mnogi od nas cenijo upanje, da bodo v loteriji dobili želeno, vendar praktično nedosegljivo, ločeno stanovanje ali motorni promet. Pred nekaj leti, z začetkom delovanja takšnih množičnih loterij, kot so »Superloto« in »Vaš loto«, je rusko loto dobilo priložnost za novo življenje, in vsak rusko govoreči gledalec, tudi tisti, ki tega še niso vedeli, se je spomnil, kaj ima boben s številko 90 in njegovimi 89 prijatelji.

Imena sodov. Izvor

Imena sodov v ruskem lotu odražajo vse bogastvo stoletne ruske fantazije. Tukaj je nekaj od njih:

 • „Dedek“ (90), „babica“ (80);
 • Pereci (88);
 • "Ax" (7), "sekirica" ​​(77);
 • »Naprej in nazaj« (69);
 • Pol stoletja (50);
 • »Prosimo polovico« (48);
 • "Curly" (33);
 • Jedem enega (41);
 • Labod (2), gosi-labodi (22);
 • „Točka“ (21);
 • „Palice“ (11);
 • »Za tri« (3);
 • »Štetje« (1).

Vsako od zgornjih imen za kege v bingu ima določeno logično razlago. Na primer, »dedek« (90) je »najstarejši« med sodi, njegovo ime pa v celoti odseva to, »labod« (2) - število »dva« je podobno labodu z dolgim ​​vratom, »gosi-labodi« (22). kaj pomeni gos in labod (gos ima tudi dolg obokan vrat); "Ax" (7) je grafična predstavitev števila "sedem", kot so sekiro, "sekire" (77) pa sta dve sedmici, tj. Dve sekiro in tako naprej.

Igra loto ni le navdušenje in adrenalin, temveč tudi nekakšen pregled za pozornost. Zaželeno je odvračanje in manjka samo ena imenovana številka, saj zmaga lahko dobesedno »odplavi« iz rok.

Pravila igre

Spletka se ohranja od prvega do zadnjega trenutka igre. Hkrati lahko zmagata ena oseba in več udeležencev.

Število igralcev je neomejeno in se nagiba k neskončnosti. Eden od igralcev vodi. Ponavadi je to človek, ki se natančno spominja izvirnih imen sodov v ruskem lotu. Vodja lahko sodeluje v igri tudi kot polnopravni igralec z igralnimi karticami. Svinec je slovesno podelil vrečo sodov z oznako od ene do devetdeset. Obvezen trenutek priprave na igro je proces reprodukcije v spomin igralcev, kakšno je ime sodčka s številko 90 in njenimi kolegi. Pred začetkom igre so sodi v vrečki temeljito premešani.

Vsak igralec prejme na roke (po starih carinah) eno do tri karte. Na karticah so tri vrste številk. V vsaki vrsti 9 celic, od katerih jih je 5 zasedenih s številkami, z njimi in za igranje.

Vrstni red igre

Vodja, ne da bi gledal, potegne en sodček iz vreče, ga pokliče na glas in ga izklopi, igralci v tem času preverijo, če je na kartici takšna številka, če jo imajo, jo uničijo.

Ne smemo pozabiti, da je isto številko mogoče ponoviti v več obstoječih karticah, zato jo morate prečrtati.

Običajno je zmagovalec igralec, ki je prečrtal vse številke v eni od kartic. Vendar pa obstajajo tudi druge različice igre, kot je navedeno zgoraj, ko je lahko več zmagovalcev. V različici igre "Short Lotto" je zmagovalec tisti, ki je prečrtal vse številke ene od vrstic katere koli kartice v roki. Če se igra igra v načinu "tri na tri", bo zmagovalec tisti, ki najprej zapre spodnjo vrstico katere od obstoječih kart. Ko eden od igralcev zapre zgornjo vrstico, vse razen tiste, ki zapre, podvoji svoje stave. Ko zaprete srednjo linijo, igralec vzame tretjino postavljenih predmetov.