FoodPro Preloader

Vzorec moških majic: izdelava osnov, modelov


Kako čudovito narediti darilo z lastnimi rokami do ljubljene osebe, človeka! In kako mu bo prijetno biti oblečen z negovanimi rokami matere, žene in ljubljene! Ta članek ponuja pregled vzorcev moških športnih majic in raglanov ter nekaj priporočil za njihovo krojenje. Sorte moških majic Vsak človek v garderobi brez izjeme ima več vrst majic, ki jih nosi glede na letni čas, dogodke (poslovno srečanje, odhod v pisarno, srečanje, počitek) in razpoloženje. Vendar pa obst

Kako čudovito narediti darilo z lastnimi rokami do ljubljene osebe, človeka! In kako mu bo prijetno biti oblečen z negovanimi rokami matere, žene in ljubljene! Ta članek ponuja pregled vzorcev moških športnih majic in raglanov ter nekaj priporočil za njihovo krojenje.

Sorte moških majic

Vsak človek v garderobi brez izjeme ima več vrst majic, ki jih nosi glede na letni čas, dogodke (poslovno srečanje, odhod v pisarno, srečanje, počitek) in razpoloženje.

Vendar pa obstaja določena nerazvrščena razvrstitev teh kategorij:

 1. Bela majica (običajno iz bombaža) se nosi ob uradnih, posebnih priložnostih ali samo za sprehod na jahti ali po mestu z vašo družino.
 2. Z V-izrezom je pogosteje izbran kot človek za počitek, hojo v bližini vode, do plaže. In tudi kot športna moška majica.
 3. "Polo" - iz bombažne tkanine, z majhnim ovratnikom in nekaj gumbi. Najljubši moški, ne glede na njihov poklic in okus.
 4. Hanley. To je tudi bombažna majica brez ovratnika, vendar z več gumbi. Lahko ga nosimo namesto "Polo".
 5. "Rugby" - najbolj priljubljena točka mnogih moških garderobe. Ima ovratnik in majhno režo v predelu vratu, vendar nima gumbov. Praviloma je prišit iz zelo trpežne tkanine, ki se sploh ne boji ponovnega pranja.

Moške majice z vzorcem

Kako šivati ​​moško majico? Naslednja bo obravnavana kot model enostavnega naravnega rezanja. S to metodo izmerite najmanjše število, kar močno olajša nalogo.

Tako je mogoče ugotoviti, da takšen rez minimalno upošteva posebnosti oblike osebe, za katero je izdelana ta majica. Vedno je bolje začeti preprosto. In že postaja bolj izkušen mojster, lahko prevzamejo bolj zapletene vrste rez, ki upoštevajo tako ramena in držo, in tako naprej.

Gradimo vzorec nazaj majico

Za izvedbo načrtovane naloge je potrebno izvesti takšne meritve:

 • polobrat vratu - SS;
 • polovični prijem prsnega koša;
 • višina izdelka - Dee;

Z gradnjo vzorca moških majic je treba po pridobljenih podatkih zgraditi pravokotnik, katerega širina (AB). Pravzaprav je to širina bodoče majice s kratkimi rokavi in ​​majhnim dodatkom za prosto prileganje telesa. Obseg dobičkov za moške majice izbranega kroja se lahko zelo razlikuje. V tem primeru je dovolj, da ostanete na 10-12 cm.

Višina pravokotne črte (AH) bo enaka merilu višine izdelka.

Zato slika prikazuje, da je AH sredina hrbtne strani majice, BH1 pa srednji del police. Zgornja črta - AB - je raven črte rame, črta, ki je spodaj, - HH1 - je linija dna.

Konstrukcija linije prsnega koša, širina hrbta in rokava

Od točke "A" odložimo za tretjino izmerjene mere polkroga prsi. Nato dodajte tej vrednosti 8 cm. To točko označite z "G". Zdaj je potrebno iz točke "G" narisati vodoravno črto, ki se bo križala s sprednjo črto. To bo točka "G1". Torej je prišla linija prsnega koša.

Na desno stran točke "G" vodoravno (črta prsnega koša) je potrebno odložiti tretjino vrednosti polkroga prsnega koša in temu kazalcu dodati 6 cm. Od njega navpično navzgor morate narisati črto, ki na presečišču z linijo ramen daje točko "P".

Sedaj je treba določiti širino izrezne ročice izdelka:

 • Desno od točke "G2" vzdolž linije prsnega koša postavite četrtino polovice prsnega koša. Dodajte 4 cm.
 • Nova točka se imenuje "G3". Razdalja (G2-G3) je širina reže.
 • Navpično navzgor od točke "G3" morate narisati črto. Točka njenega presečišča z linijo ramen je "B1".

 • Širina roke je razdeljena na polovico. Potem je na vzorcu označena točka "G4".
 • Od točke "G4" navpično navzgor črto narišemo naravnost v spodnjo črto. Točka njihovega presečišča je označena z „H2“. To je stranska linija.
 • Nadalje od točke A v desno vzdolž ramenske črte je potrebno odložiti eno tretjino vrednosti polkroga vratu, pri čemer se tej vrednosti doda še 1 cm.
 • Vrstica (A-A1) je širina kalčka.
 • Nadalje navpično navzgor od točke "A1" je narisana črta, ki bo višina kalčka. Enaka je polovici širine kalčka minus 0, 5 cm, dobljena točka pa se imenuje "A2".
 • Linija (A1-A2) je višina kalčka.
 • Zdaj je potrebno zgraditi grlni del hrbta. Za to točko "A" in "A2" morata priključiti gladko konkavno črto.
 • Od točke "P" navpično navzdol je potrebno postaviti 2 cm in označiti točko "A1". Nato držite segment od točke "A2" do "P1", rahlo segajočega za 1-1, 5 cm. Izkaže se točka "P2".

Moška majica z vzorcem brez hrbta pripravljena.

Gradimo vzorec pred majico

Naslednja faza dela na vzorcu moških majic je odsek police (spredaj):

 • Širina vratu police ustreza širini vratu hrbta (kalčka). Poleg tega je v skladu z obravnavano metodo višina prednjega dela vratu enaka njegovi širini.
 • Od "B" v levo vodoravno navzdol in navzdol navzdol, je treba odložiti število centimetrov, ki je enako liniji (AA1). Dobljene točke so označene z "B2" in "B3".
 • BB2 = BB3 = AA1.
 • Poleg tega je pomembno, da se oblikuje izrez linije police: od točke "B2" do točke "B3". To lahko naredite s kompasom.
 • Navpično navzdol od točke "B1" je potrebno odložiti 4 cm. Nova točka - "P4".
 • Zdaj iz “B2” do “P4” je potrebno narisati ramensko linijo, ki jo raztegne za 1-1, 5 cm, rezultat pa je “P5”.

Konstrukcija glavnega dela vzorca pred koncem moške majice.

Konstrukcija športnega moške majice s kratkimi rokavi

Najprej morate opraviti meritve. En ukrep - od pazduha do rame, drugi - od ramen in vzdolž roke do želene dolžine:

 • Od točke "A" do točke "B" določite središče "C".
 • Od "A" do "B" je treba držati segmente, ki so enaki eni desetini izpušnih plinov. Oblikovane so bile nove točke "E" in "E1".
 • Ko jih povežemo, je potrebno nadaljevati črte v različnih smereh za dolžino, ki je enaka AC. Nastanejo točke "F" in "F1".
 • Nadalje, segment BE1 je razdeljen na polovico in tvori novo točko "D1". In iz "E" navzgor morate odložiti polovico segmenta AE plus 1 cm in izkaže se točka "D".
 • Zdaj iz "C" narišite pravokotno črto, katere dolžina bo enaka dolžini rokava. Nova točka je označena s črko "I".
 • Iz nje v različnih smereh je potrebno odložiti FF1 za 2 cm, s čimer dobimo "L" in "L1". Sedaj jih morate povezati z "F" in "F1".
 • Tako s trdno in gladko črto, ki povezuje F, D, C, F1, D1, dobimo črto d-shirt rokavov.
 • Od »C« navzdol, postavite CF linijo 11 cm in označite dvojni premik, nato pa vzdolž linije CF1 - prav tako 11 cm in označite eno potezo. To so pomembne oznake, kjer se bo rokav zašil v roko izdelka.

Majica z roglan rokavi

Tkanina je lahko pletena in bombažna. Poleg tega boste morda potrebovali obrobo traku (za dokončano obdelavo kosov).

Kaj je srajca raglan? To je, ko so rokavi izdelka rezani skupaj z ramenskim delom spredaj in zadaj. Vrat gladko prehaja v ramena, če govorimo v preprostem jeziku. Razmislite o konstrukciji vzorčne majice Raglan.

Za začetek je nekaj splošnih priporočil:

 • Da bi bila tkanina na tistih mestih, kjer so šivi narejeni tako, da ostanejo elastični, je treba podrobnosti vzorca ozemiti z ozkim cik-cak šivom.
 • In da bi spodnji rob ostal raztegljiv, je treba rob prekrivati ​​s overlockom. Nato šivamo z dvojno iglo.
 • Enako velja za dodelavo drugih robov izdelka, pomembno pa je, da ohranijo svojo elastičnost.

Kar se tiče vzorca moške majice s kratkimi rokavi, je na nek način podoben vzorcu običajne športne majice. Številke prikazujejo konturne linije konstrukcije hrbta in spredaj ter rokavov.

Meritve se izvajajo enako kot za običajno majico: pol vrat, prsni koš, višina izdelka in dolžina rokava, šele zdaj ob upoštevanju dejstva, da bo šel iz vratu.

Raglan je zgrajen na vzorcu sprednje in zadnje polovice. Od najvišje točke rame vzdolž linije vratu, postavite 4 centimetre. In zdaj morate združiti te točke z najvišjo točko stranskega šiva. Ločite dele raglanov in jih prenesite na stranice rokavov, ki jim ustrezajo.

Ko je vse to storjeno, se prepričajte, da odstranite podrobnosti o raglanu s sprednje in zadnje strani vzorca.

Vsi predmeti morajo biti podpisani, tako da pri šivanju majic nič ne zamenjuje.

Kako narediti užitne šolske potrebščine: recepti in razkošnostiOsupljive slike, ki jih zlahka zamenjate s PhotoshopomShahl Engelna: shema in opis. Pletenje s šalom iz škarjLjudje so se odločili, da bodo ustvarili najljubše otroške fotografije, rezultat pa je bil zelo smešen.Kako sušiti pomaranče za dekor. Zanimive ideje o uporabi posušenih citrusovCrochet lekcije: jaknaSpregovorimo o tem, kako kvačkati krpico z raztegnjenimi zankamiKvačkane čevlje: shema in opis pletenja