FoodPro Preloader

Kako narediti lupino topiary


Priljubljenost ročno izdelanih spominkov in notranjih dekoracij nenehno narašča. Nekatere stvari, narejene v stilu ročno izdelane, so tako edinstvene in čudovito lepe, da ne izgledajo le tako dobro kot kupljene, ampak tudi včasih bolj spektakularne. Eden od teh objektov je topiary lupine. Združuje lepoto natančne geometrije žoge in neskončne raznolikosti naravnih oblik - harmonije morij in oceanov. Lupinarj

Priljubljenost ročno izdelanih spominkov in notranjih dekoracij nenehno narašča. Nekatere stvari, narejene v stilu ročno izdelane, so tako edinstvene in čudovito lepe, da ne izgledajo le tako dobro kot kupljene, ampak tudi včasih bolj spektakularne. Eden od teh objektov je topiary lupine. Združuje lepoto natančne geometrije žoge in neskončne raznolikosti naravnih oblik - harmonije morij in oceanov.

Lupinarji: Kaj je to?

Če ste začetna igralka, in ne veste, kako je videti takšen spominek, in tehnologija za to je še toliko bolj neznana, da bodo vsi nasveti, ki ste jih dobili tukaj, zelo koristni. Po priporočilih boste lahko v bližnji prihodnosti ustvarili čudovito notranjo opremo.

Torej, topiary je miniaturno drevo, katerega krona je odrezana v obliki krogle. Naravna življenjska dekoracija zahteva skrb in pozornost, zato ni našel nič manj lepe zamenjave - izdelek, izdelan iz dekorativnih materialov, ki ponavlja obliko in videz njegovega naravnega nasprotnika. Zanimiva in stožčasta konfiguracija, ki spominja na božično drevo. Takšne možnosti so primerne za novoletno darilo.

Topiary iz kavna zrna, sladkarije, stožci, kroglice, cvetje iz tkanine, papir. Nič manj lepe možnosti vam omogočajo izdelavo lupin. Gre za topiary o njih, o katerih bomo razpravljali.

Orodja in materiali

Za izdelavo lepega lupine morate imeti naslednje:

 • pena ali katera koli druga lahka krogla ali votla krogla ustrezne velikosti;
 • palica za izdelavo stebla;
 • lonček, vaza;
 • mavec in voda v pravem razmerju;
 • mešalne posode iz mavca in mešalne palice;
 • školjke primernih velikosti, oblik in odtenkov;
 • Lepilo ali toplotna pištola;
 • dodatni dekor (satenski trakovi, kroglice, organza, floristična mreža in trak, krep papir).

Če se ukvarjate z iglo, potem je to verjetno že na voljo. Nakup manjkajočih predmetov ni težko.

Možnosti lokacije lupin na krogli

Topiary lupine je lahko drugačen. Zanimive učinke lahko enostavno dosežete z združevanjem elementov različnih oblik in kombiniranjem v vseh smereh. Nekateri uporabljajo ploske lupine in prekrivajo celotno površino krogle. Izvirna različica je prikazana na naslednji fotografiji. Če uporabljate tanke lupine, postane topijar kot jež.

Ravne lupine so lahko položene v obliki cvetov in z njimi že prekrivajo površino žoge. Vse je odvisno od vaše domišljije in materiala, ki je na voljo.

Proizvodna tehnologija

Če želite narediti okrogel topiar s školjkami (slika spodaj), morate delati takole:

 1. Vzemite penasto kroglo in jo zavarujte znotraj ali na površini palice, ki bo delovala kot steblo.
 2. V pripravljeni lonec vlijemo omet, zmešamo z vodo do debele kisle smetane.
 3. Držalo držite, dokler se sadra ne strdi, tako da se ne premakne.
 4. Povlecite površino krogle z lupinami s pomočjo termoguna.
 5. Steblo ovijte z satenastim trakom ali ga pobarvajte (neobvezno).
 6. Okrasite lonec (stranska površina in zgornja ravnina).
 7. Izpolnite školjke s kroglicami, trakovi, cvetličnim sisalom.

Če se vam zdi bolj primerno, da uporabite začetno možnost dekoracije in nato pritrdite palico v odlitku, lahko sledite korakom v tem zaporedju.

Školjka in organza topiary

Poleg zgornjih dekorativnih materialov se obrtniki pogosto poslužujejo organze. To je prosojen material, ki se uporablja za dekoriranje florističnih kompozicij, kot tudi za notranjo opremo. Če kupite modro obarvano organzo, potem boste v kombinaciji s školjkami dobili odličen topiary na temo morja. Površina lonca bi bilo lepo okrasiti z rečno-morskim peskom in majhnimi lupinami. Druga možnost je že ideja o plaži.

Kako ustvariti tako spominek, kot na sliki zgoraj? Algoritem dejanj bo podoben prejšnji različici (glede na faze proizvodnje okvirja). Dekoracija podlage se izvaja na naslednji način:

 1. Modro organo razrežemo na kvadrate s stranico približno 5 cm (odvisno od premera kroglice). Billets potrebuje veliko.
 2. Vzemite dva kvadrata in diagonalno postavite enega na drugega.
 3. Element dvakrat prepognite in vstavite v kotu s spenjalnikom. Ta podrobnost se imenuje funtikom.
 4. Če ste pripravili peno, priložite vse filete na zobotrebce.
 5. Enakomerno razporedite organza na površini krogle, tako, da zobje držijo navznoter. Če žogica ni polistirenska pena, je dovolj, da površino z lepilom z lepilom zlepimo z uporabo toplotnega pištole, brez uporabe zobotrebcev.
 6. Zlepi se na površino krogle med majhnimi lupinami lupine.
 7. Okrasite vrh lonca.
 8. Dopolnite topijar z biserno podobnimi kroglicami.

Kot lahko vidite, je izdelava topijarja iz lupine s svojimi rokami enostavna. Izberite vzorec, ki vam je všeč, in na podlagi tega ustvarite svojo edinstveno mojstrovino. Uspehi!

Kako narediti užitne šolske potrebščine: recepti in razkošnostiOsupljive slike, ki jih zlahka zamenjate s PhotoshopomShahl Engelna: shema in opis. Pletenje s šalom iz škarjLjudje so se odločili, da bodo ustvarili najljubše otroške fotografije, rezultat pa je bil zelo smešen.Kako sušiti pomaranče za dekor. Zanimive ideje o uporabi posušenih citrusovCrochet lekcije: jaknaSpregovorimo o tem, kako kvačkati krpico z raztegnjenimi zankamiKvačkane čevlje: shema in opis pletenja