FoodPro Preloader

Kako narediti jelen narediti sami: zanimive ideje in mojstrski tečaji


Reindeer - eden od simbolov zimskih počitnic. Podoba te živali je vidna na božičnih kartah in v notranjosti božičnih kompozicij. Kako narediti jelena z lastnimi rokami? Najboljše ideje božičnih obrti, da ustvarite praznično razpoloženje posebej za vas - v našem članku. Preproste obrti za otroke Vsi otroci radi obrt. Torej, zaka

Reindeer - eden od simbolov zimskih počitnic. Podoba te živali je vidna na božičnih kartah in v notranjosti božičnih kompozicij. Kako narediti jelena z lastnimi rokami? Najboljše ideje božičnih obrti, da ustvarite praznično razpoloženje posebej za vas - v našem članku.

Preproste obrti za otroke

Vsi otroci radi obrt. Torej, zakaj ne pokažete svojemu otroku, kako v predvečer novoletnih praznikov narediti jelena z lastnimi rokami? Zanimive stvari lahko naredite tako, da si v kreativni tehniki narišete asistenta Deda Mraza. Otroka naj zapusti odtise svojih dlan, ki so predhodno prevlečeni z rjavo barvo, na ozadju list papirja. Naj bodo odtisi peresa razporejeni tako, da so spodnji deli dlani čim bliže drug drugemu. Strinjam se, da se je izkazalo, da je zelo podoben rogovom jelena. Ostaja samo, da končate obraz in telo živali po volji.

Končno sliko lahko obesite na steno, da ustvarite praznično razpoloženje ali uporabite kot voščilnico. V podobni tehniki lahko naredite aplikacijo tako, da izrežete obdane dlane rjavega papirja.

Še ena zanimiva ideja za otroško ustvarjalnost je jelen iz rokavice toaletnega papirja. Vzemite kartonski valj (če je potrebno, lahko ga naredite sami) za telo. Izrežite karton, barvni papir ali dele za krpo za gobec, ušesa in rogove. Obarvajte rjavo barvo trupa in počakajte, da se posuši. Po želji lahko kartonski valj zlepite z barvnim papirjem ali krpo. Lepljenje na prazno vse elemente gobca, rogovi in ​​ušes. Vaše obrti so pripravljene. Zdaj veste, kako narediti jelena iz zvitka toaletnega papirja.

Ravne oblike in silhuete jelenov

Še ena preprosta ideja za ustvarjanje božičnih obrti in notranje dekoracije so ravne aplikacije in risbe. Kako narediti novoletne jelene v teh tehnikah? Vse je zelo preprosto - narišite skico bodočih obrti ali natisnite ustrezno risbo (lahko uporabite predlogo iz našega članka). Ravne figure srnjadi lahko izrežemo iz papirja ali kartona in uporabimo za notranjo dekoracijo, ustvarjamo razglednice in praznične panoje.

Zanimiva ideja je izdelati šablono tako, da iz listov papirja odrežete želeno sliko. Na površino, na katero želite uporabiti sliko, pritrdite šablono. Obarvajte silhueto in previdno odstranite vzorec papirja. Aplikacije in risbe jelenov lahko okrasite po vašem okusu.

Bulk wire jeleni

Odlična rešitev za okraševanje hiše in ulice je volumetrična številka. Stroški tega dekorja so precej visoki. Kako narediti samega jelena? Zalogajte z dovolj žice, ki jo je enostavno obdelati. Ne pozabite, potrebujete material, ki ima obliko. Iz okvirja žice oblikujte okvir prihodnjega jelena. Številka mora biti stabilna in mora imeti jasen pregled.

Naslednja faza dela je zanimiva - potrebno je kipi dati volumen. Uporabite za to peno, sintepon ali plastelin. Če ste izbrali mehko polnilo, ga fiksirajte na okvir z navojem ali lepilnim trakom. Plastelin se preprosto drži okoli žice. Po želji lahko jeleni uporabimo maso za papier-máché (razrezan papir s PVA lepilom, razredčen z vodo). Ko pokrijemo okvir z materialom, ki ustvarja volumen, lahko začnemo oblikovati sliko.

Kako narediti jelena iz žice res novo leto? Vse je precej preprosto: kip skličite z barvami, dodajte iskrice, naredite oči in nos in ne pozabite na lepilo zalepiti svetlega traku ali drugega okrasja na vratu.

Jeleni iz pokrovčka za steklenice

Ljubke miniaturne figure jelenov lahko izdelamo iz zamaškov iz steklenic vina. Za opravljanje te obrti, poleg osnovnega materiala, boste potrebovali zobotrebce ali šibice in tanke razvejane veje dreves za rogove. Vzemite en zamašek in ga vstavite v štiri zobotrebce / šibice, ki predstavljajo noge. Izdelek mora trdno stati na podporah na ravni površini. Drugo plutovino izrežemo na pol in jo z drugo tekmo pritrdimo na telo. Sirene so tanke, majhne vejice ali žice. Pritrdite jih na glavo živali. Vaš ročno izdelan izdelek je pripravljen, če želite, ga lahko pobarvate z barvo, ovijete z nitmi ali pa ga okrasite z drugo tehniko.

Kako narediti jelena z lastnimi rokami: eksperimentirajte z materiali in teksturami!

V pričakovanju novoletnih praznikov, lahko naredite ne enega jelena, ampak več. Seveda v različnih tehnikah. Otroka povabite, da postane pravljični junak plastelina ali solnega testa. Poleti in jeseni mnogi otroci zbirajo naravne materiale. Če imate zaloge stožcev in želodov, lahko poskusite iz njih narediti jelena. Najboljše je, da je naravni material kombiniran z glino in drugimi masami za modeliranje. Vzemite izboklino za živalsko telo in matico za glavo. Noge, vrat in rogovi se lahko oblikujejo iz gline.

Jeleni rogovi: zanimive proizvodne ideje

Rogovi so eden najbolj presenetljivih podrobnosti podobe severnih jelenov. Kako narediti ta artikel za obrt sami? Najlažji način za rezanje rogov ustrezne oblike in velikosti kartona. Če potrebujete bolj obsežno in realistično možnost - upognite potrebne elemente žice.

Nekateri obrtniki izdelujejo jelene rogovje iz lesa. Doma, ki ni mojster, je najlažji način, da uporabite ustrezno obliko vej ali korenin. Kako narediti rogovje jelenov bolj zanimivo in praznično? Zavijte jih z bleščicami, potresite z iskricami ali umetnim snegom.

Ladje z bučkami naredite sami korak za korakom.  Obrt iz bučkeObrti iz vej: najboljše ideje ecodecoraRag lutke: podroben opis proizvodnjeNodularni batik: izvedbena tehnika, mojstrski tečaj za začetnikeDekoracija in barvanje poročnih očal naredite samiTelovnik za pse: vzorec, konice za šivanje.  Oblačila za pseKako narediti škatlo z lastnimi rokami: fotografija, mojstrski razredŽenski plašč: vzorec.  Vzorec ženskega zimskega plašča