FoodPro Preloader

Helsinki hat: fotografija, shema, kako plesti


Kape so že zdavnaj prenehale biti samo sredstvo za segrevanje v hladni sezoni. Dolgo časa so se klobuki spreminjali in spreminjali, da ne bi le izpolnili svojih funkcij za segrevanje ali zaščito pred soncem, temveč tudi, da bi postali dodatek podvržen spremenljivim načinom. Helsinški klobuk je še en preobrat v klobukih. Klobuk

Kape so že zdavnaj prenehale biti samo sredstvo za segrevanje v hladni sezoni. Dolgo časa so se klobuki spreminjali in spreminjali, da ne bi le izpolnili svojih funkcij za segrevanje ali zaščito pred soncem, temveč tudi, da bi postali dodatek podvržen spremenljivim načinom. Helsinški klobuk je še en preobrat v klobukih.

Klobuk bo povedal o tebi

Ljudje vodijo, tečejo - delo, delo, težave, otroci, denar, dom, zdravje. In želiš, da te vidijo tisti, ki tečejo, hitijo in ne vidijo ničesar in nikogar. Oblikujte nenavaden klobuk, ki vas bo takoj opazil, morda se celo obrnil, da bi se osredotočil na nenavadno pokrivalo. Tukaj je modni klobuk iz Helsinkov, ki bo omogočil, da bo posvečal pozornost svoji hosteti, ki bo poskušala držati korak s časom, morda celo ljubiti ročne obrti, ali pa aktivno spremljati modne trende. Ne opažam takega pokrivala, kot je Helsinški klobuk, preprosto nemogoče.

Kot mikroskop

Kaj je nenavadna modna klobuka Helsinki, pletena? Pravzaprav je to najpogostejši pleteni klobuk, edina stvar, ki se uporablja za prejo, je zelo debela, vsaj centimeter v premeru, bolje, seveda, debelejša. Ker je ta preja je nenavadno, pletenje igle so tudi nenavadno, in celo samo roke iglo. Ja, ja, tisti, ki radi plesti iz debelih niti, bo zagotovo rekel, da je pletenje na rokah lažje in hitreje kot na pletilke. Nenavadne niti dajejo pokrovček nenavaden videz, ki opozarja nase. Učinek povečevalnega stekla je tisto, kar naredi tako debelo prejo. Ne da bi jo gledali, lahko dobesedno pogledate vsako zanko na izdelek, narejen iz te nenavadne preje, in vilus na niti.

Navaden klobuk nenavadne niti

Vsi pletilci bodo rekli, da je debela preja nit, katere dolžina v pregibu, ki tehta 100 gramov, ne presega 140 metrov. No, in za modno pletenje, so izbrane niti in celo debelejše. Lahko so čista volna, mešana ali popolnoma sintetična. Preja za čepico iz Helsinkov je izbrana v skladu z načelom, debelejše pa bolje. Niti za takšno pletenje imajo različne barve in teksturo. In platno, ki se prilega nenavadnemu navadnemu klobuku, najpogosteje najpreprostejši - sprednji del, ki se prilega v sprednje vrste z obraznimi zankami, in v zadnjih vrstah - z žuborenjimi zankami. Čeprav je veliko modelov mogoče povezati z različnimi vzorci, ki niso zelo primerni za pokrovček, bo postala preveč obsežna, saj babico opomni na železo iz peči.

Orodja za nenavadne niti

Za pletenje pokrovček debele niti, potrebujemo debele niti in igle za pletenje niso navadne. V trgovini ni več problem, da kupite igle za pletenje s premerom od enega do pol do tri centimetre ali celo več. Na koncu lahko zahtevate, da se takšne igle naročijo iz lesa ali plastike, najpomembnejše je, da so dobro polirane, brez najmanjših brusov, sicer ne bo mogoče delati na slabih kakovostnih iglah. Pleteni klobuk Helsinki grobo pleteni na dveh ali petih iglicah. Če sta dve igli, morata biti dovolj dolgi, da se mreža popolnoma prilega na eno iglo. Nato se zašije kapica. Delo na 5 igel vam omogoča, da takoj plesti klobuk brez šiva. Ta metoda je primernejša za pletenje čepic iz Helsinkov, saj bo šiv predebel.

Kako vezati klobuk Helsinki

Torej, niti so izbrane, igle so kupljene, lahko nadaljujete s procesom ustvarjanja kape. Pletenje Helsinki kape ne traja veliko časa - na moč uro, če sledite vsem priporočilom izkušenih obrtnikov. In so. Če je izbrana preja debela 15 milimetrov, potem je na iglih narejenih 19-20 zank, če je debelina preje 25 milimetrov, potem je treba zanke le 12-14. Treba je vtipkati zanke, kot pri navadnem pletenju - v dve pletilni igli, sicer bo prva vrstica pretesna, kar bo povzročilo težave ne le pri pletenju zank, ampak tudi v samem čepu kapice - pritisnite.

Platno je pleteno s sprednjim satenskim šivom - sprednje vrstice so pletene z obraznimi zankami, žametne vrste pa so pletene z žuborenjimi zankami. Obstaja tehnika, ki uporablja v krožno pletenje in obraza in Žuborenje zanke. Pletenje gre kot v krogu, vendar z dveh strani. To ni zelo priročno, najbolje je, da se osredotočite na "rep" nit, ki ostane v zanki, ki označuje prvo zanko vrstice. Ali pa prvo zanko označite z nitjo drugačne barve in jo preskočite v pletilni zanki, da jo lahko nato odstranite. V vsakem primeru, spredaj viskozna pletene 10-12 vrstic brez sprememb. Potem je treba vsaki dve zanki plesti skupaj spredaj, s čimer se zmanjša število zank na pol. Cut nit, prenese skozi preostale zanke, izvlecite igle in zategnite nit, zategovanje zank. Z navojem navijte navzven in ga šivajte z majhnimi šivi, tako da ne motijo ​​in ne pridejo na sprednjo stran.

Najenostavnejši, recimo, klasični Helsinški čep je pripravljen. Uporaba nekaterih zapletenih vzorcev pri pletenju te vrste pokrivala ni priporočljiva, saj bodo niti videti zelo grobe in klobuk bo dobil dodaten volumen. Najbolj sprejemljiv vzorec je sprednja ali žabica in preprost elastični trak - 1 do 1 ali 2 do 2.

Kako okrasite nenavaden klobuk

Moda včasih narekuje veliko nenavadnih. Debele niti, debele igle - so pokazale kapico iz Helsinkov. Kako jo plesti? Ni težko. Toda kako jo lahko okrasite? Morate ugotoviti. Ker je platno nenavadnega pokrovčka dobimo kot pod povečevalnim steklom - velike zanke, kodrasti pletenice iz debelih niti, majhne dekoracije preprosto ne bodo ustrezale takemu klobuku, izgledale bodo zelo smešno. Za dostojno klobuk potrebujete in dostojno rezbarije. Na primer, velik, brez majhnih delov broška, ​​velike kroglice, raztresene po pokrovu. Ali pompon je tudi nenavadno.

Debela pompon

Modni klobuk iz Helsinkov pletene iz debelega, eno in pol centimetrov premera, niti. Tudi tradicionalno dekoracijo za klobuke - pompon, je treba narediti primerno - iz istih niti. Ponavadi se pomponi na kape (in ne samo) izdelajo s pomočjo dveh ravnih obročev, ki sta skupaj zloženi, na katerih se navijata niti. Nato se razrežejo med obročki, na sredini so pompon. Toda za izdelavo pomopona iz debelih niti ni takšna metoda dovolj dobra. To je treba storiti na ta način: navoje je treba prepogniti na cik-cak način, pri čemer je dolžina vsakega dela enakomerno. Nato previdno zgrabite nastali prednji del na sredini in prerežite vsako zanko. Navojna nit. Pompon je pripravljen. Če pa se zanke, ki nastanejo med zlaganjem pom-poma, ne režejo, bo pom-pom postalo še bolj zanimivo - zanko.

Da, dlje kot je navoj za pom-pom, bolj bo bolj mehak. Ne pozabite, da je več niti, težji pompon. Zato je treba tradicionalno dekoracijo za Helsinški pokrov izdelati razumnih velikosti.

Na pokrovček lahko pritrdite pompon z najpogostejšimi šivalnimi nitmi, ki ustrezajo tonu. Pompon je prišit za pas. Mimogrede, ta nit, ki je pletena zanka, lahko uporabite za zavarovanje pom-poma, če jo nežno preskočite preko pasu in jo odstranite na napačno stran, jo čvrsto privijte in pritrdite. Pomopny se lahko namesti na straneh strun, ki jih je treba tkati s sukanjem niti med njima. Navoj, ki je približno trikrat daljši od strun, je na enem koncu pritrjen z zatičem, na primer. Sama nit je zvita v katerokoli smer, dokler se neodvisno ne obrne v dvojni sveženj. Zelo primerne so vezi iz takšnega oprsnika za pompone Helsinki kape.

Kar bi lahko bil nenavaden klobuk

Velik pletenica iz Helsinkov iz debelih nitk je lahko poljubne oblike - tradicionalna kapa, z ali brez manšete, na elastičnem traku, vse pletene z elastičnim trakom, gladko in bučno. Zanimivo rešitev so predlagali modni oblikovalci - Helsinški klobuk iz debele preje z živalskimi ušesi - lisico, mačko, miško. Ta ušesa izgledajo srčkan na klobuke za otroke in mlada dekleta. In če so ušesa obrobljena s krznom, kar je najlažje umetno, potem bo to zadnje sanje mode v takšnih modelih.

Hat Helsinki je lahko primeren za vse starosti. Starejše ženske izberejo modele brez kljubovalnih elementov in pastelnih odtenkov. Za mlade modne ženske pa je Helsinški klobuk lahko večbarven in ima nenavadne dekoracije. Isti pompon je lahko krznen, v kontrastni barvi ali obarvanem prelivu, lahko ga šivamo na klobuk ali visimo na vrvici - vse, kar si lahko zamislite, bo s tako nenavadnim klobukom izgledalo zelo harmonično.

In vendar, zakaj Helsinki

Zdi se, da je vse jasno - debela preja, debele pletilne igle - dobimo nenavaden klobuk. Ime te kapice je čudno - Helsinki. Zakaj je Helsinki? Helsinki je glavno mesto severne države Finske. Vreme države in njena prestolnica, med drugim, zahteva zelo topla oblačila in nujno tople klobuke. Ali pa je klobuk tako imenovan, ker so v Helsinkih srečni ljudje, ki lahko vidijo lepoto v vsem, celo v precej smešnem klobuku iz debele preje? Nihče ne bo dal natančnega odgovora. Toda Helsinki cap, pleten iz debele preje, je priljubljen med fashionistas po vsem svetu, tudi če ni načelno zmrzali, vendar pa so slabe vremenske dni, ko želite skriti v toplino in udobje dežja in vetra. Tukaj bo reševal Helsinški čep.