FoodPro Preloader

Kako narediti papirnate metulje z lastnimi rokami? Tri lahke poti


Metulj je simbol duše in nesmrtnosti v kristjanih. Par teh čudovitih žuželk označuje ljubezen, srečo in harmonijo v hiši. V stanovanju ni treba obdržati živih metuljev, lahko pa so izdelani iz neživega materiala. Poglejmo, kako narediti papirnate metulje z lastnimi rokami. Preproste in lepe obrti se lahko opravijo na vsaj tri načine. Preživite

Metulj je simbol duše in nesmrtnosti v kristjanih. Par teh čudovitih žuželk označuje ljubezen, srečo in harmonijo v hiši. V stanovanju ni treba obdržati živih metuljev, lahko pa so izdelani iz neživega materiala. Poglejmo, kako narediti papirnate metulje z lastnimi rokami. Preproste in lepe obrti se lahko opravijo na vsaj tri načine. Preživite nekaj minut, da dokončate izdelek, in vaši otroci bodo zadovoljni z rezultatom.

Kako narediti papirnati metulj s prtičkom

Tudi majhen otrok lahko na prtičku naredi preprosto obrišite. Vzeti mora običajni prtiček, ga zaviti diagonalno. Zdaj naredimo krila in zložimo papir z harmoniko na obeh straneh. Stisnite obdelovanec na sredino in privežite navoj. Zdaj pripravljamo drugi del plovila in ponavljamo postopek z drugim prtičkom. Zdaj povežemo dva dela s spenjalnikom ali nitko. Ljubko metulj je pripravljen. Lahko naredite več takšnih ročnih del, jih obesite na stanovanje nad stropom in bodo od vsakega vihra vetra preleteli nad glavo.

Kako narediti papirnatega metulja s slogom origami

Origami je zelo radi majhnih otrok zaradi svoje preprostosti in izvirnosti. Kakšen čudež, ko se iz navadnega papirja nenadoma pojavi pravi metulj! Za obrt je bolje vzeti barvni papir, da bo igrača bolj izrazita. Plošča naj bo prepognjena, nato pa čez. Upognite en spodnji kot, da dobite enakomeren trikotnik. Enako delajte z obrtmi iz druge polovice. Zato naredimo trikotnik s papirjem z lastnimi rokami. Nato upognite vogale. Obrnemo našega bodočega metulja in upognemo zgornji kot navzdol. Zdaj odstranite stranske zavoje in poravnajte obdelovanec. Upognite zgornji vogal obrtniškega dela tako, da preseže rezalno linijo. Ostaja, da se igrače položi in razširi krila. Plovilo je pripravljeno. Lepota je v tem, da se z rahlim pritiskom na metulja, njena krila premikajo, kot da bi hotela leteti. To bo zagotovo zadovoljilo vašega otroka!

Kako narediti papirnatega metulja v slogu quilling

Obstaja še en preprost način za izdelavo papirnate igrače metulja. Plovilo je zelo spektakularno in romantično. Za delo potrebujete poseben komplet za quilling ali neodvisno izdelane tanke dolge trakove barvnega papirja. Njihova širina ne sme biti večja od 3 milimetrov. Iz dolgih trakov je treba zviti zvitke in lepljenje vijačnice na podlago z lepilom. Rolls nadaljnji obliki v stožci. Če zlepite skupaj dva prazna, dobimo telo žuželke. Za krila tudi zvitek zvitkov, poravnajte vsako krilo, ki mu daje obliko kapljice. Ostaja, da se antene pritrdijo, tako da so iz tanjšega traku 1, 5 milimetra. Lepila podrobnosti in dobil očarljivo obrti.

Zaključek

Tako lahko v nekaj minutah s svojimi otroki pripravite svetle in barvite igrače. Za delo potrebujete le barvni papir, serviete in lepilo. Takšne papirnate metulje, katere predloge lahko ustvarite na podlagi vaše domišljije, bodo okrasile praznične kartice in bodo odličen dar za rojstni dan.

Odprta klobučasta beretka: shema in opis.  Polkrožna oprt kolesaRočno izdelane lutke: podrobna delavnica za igleFreddy Kruger rokavice - kako to storiti samiCvetna kompozicija, ustvarjena ročno: osnovna pravila sestave in koristni nasvetiKako se oblikujejo gosto kvačkani vzorci: diagrami in opisKako plesti openwork tippet z iglami?  Tehnologija trikotnega rtaPoslikane sanje ali kako narediti kolaž željaKostum za moškega z lastnimi rokami