FoodPro Preloader

Oblikujte aplikacije z lastnimi rokami


Če vam niso všeč zapletene vrste ročnega ali samo začetnika na področju umetniške ustvarjalnosti, boste zagotovo imeli radi občutene aplikacije. Poskrbite, da bodo preproste, in spominkov bo videti svetlo in izvirno. Ideje in možnosti Aplikacije iz klobučevine se izvajajo kot preprosti predmeti, na primer srce z dekorjem ali cvetjem, ki ga sestavlja veliko število elementov, ki sestavljajo celotne kompozicije ploskev. V tej teh

Če vam niso všeč zapletene vrste ročnega ali samo začetnika na področju umetniške ustvarjalnosti, boste zagotovo imeli radi občutene aplikacije. Poskrbite, da bodo preproste, in spominkov bo videti svetlo in izvirno.

Ideje in možnosti

Aplikacije iz klobučevine se izvajajo kot preprosti predmeti, na primer srce z dekorjem ali cvetjem, ki ga sestavlja veliko število elementov, ki sestavljajo celotne kompozicije ploskev.

V tej tehniki lahko naredite naslednje:

 • magnet;
 • broška;
 • obesek;
 • razglednica;
 • denarnica;
 • naslovnica albuma;
 • mehka igrača;
 • Vzglavnik za igrače;
 • dekorativna plošča (ploska ali prostornina).

Seznam možnosti seveda ni omejen. Vse je odvisno od vaše domišljije.

Orodja in materiali

Za ustvarjanje aplikacij za klobučevino potrebujete naslednje:

 • Tanek občutek različnih odtenkov.
 • Felt debelejši za izdelavo podlage.
 • Predloge postavk
 • Papir ali karton za vzorce (pri izvajanju kompleksnih objektov).
 • Svinčnik, Eraser.
 • Škarje
 • Lepilo (dobro uporabiti toplotno pištolo).
 • Niti z iglo, na primer z nitko (navadno kontrastna barva elementov sestave).

Obdelava filc: vzorci

Praviloma se za delo uporabljajo preproste oblike, pogosto geometrijske oblike, tako da lahko uporabite navadne pisalne šablone. Če potrebujete bolj zapletene konture, kot so naravni predmeti, uporabite natisnjene presledke.

S pomočjo takih konturnih risb lahko izdelate različne aplikacije iz klobučevine. Vzorci ne smejo vsebovati samo elementov oblike konture. Naslednja ilustracija prikazuje prazno za ribe. Splošni obris predmeta se oblikuje iz več ločenih delov in ne iz enega skupnega kot v prvem diagramu.

Podobno lahko naredite s predlogami iz prve sheme, ki delite metulja ali srce na polovice, v ovcu pa sestavljate celotno sliko iz ločenih delov.

Kot vzorec šablone je enostavno uporabiti katerokoli fotorealistično sliko (prva ilustracija v besedilu ali v naslednjem razdelku). Če se vzorec nahaja spredaj in ne vstran, je dovolj, da se slika natisne v želeni velikosti in skozi steklo ločeno zasledimo obrise vseh elementov. Prav tako je enostavno narediti z zaslona tako, da pritrdite steklo na vrh, tako da ga ne poškodujete.

Ročno izdelane aplikacije

Razmislite o tehnologiji na primeru izdelave dekorja za notranjo opremo. Vsaka sestava in preprostejša v obliki enega samega cvetja ali živali in dekor voluminozne stvari, na primer vzglavnik ali mehka igrača, se bo izvajala podobno. V slednjih dveh primerih osnova ne bo sestavljena iz enega slepega dela, temveč iz dveh enostavnih delov v obliki, ki so sešiti in napolnjeni s poliestrom ali drugimi materiali.

Za izdelavo magneta v obliki srca s cvetjem, kot je prikazano na naslednji sliki, delajte na naslednji način:

 1. Izrežite eno (če želite izdelati osnovno ploščo) ali dve v obliki srca. Izberite barvo po svoji presoji, ni nujno črna.
 2. Zložite slepo s šivom. Če želite narediti tridimenzionalno srce, morate povezati dva dela in ju šivati ​​skupaj s tem šivom, ki v prvem primeru opravlja le dekorativno vlogo. Da bi dobili volumetrično srce, je bolje, da jih šivamo po nanosu. V notranjosti (med obema deloma) boste položili poliester, tako da, če to storite takoj, bo neprijetno narediti aplikacijo na sprednji strani.
 3. Preostali deli se nanesejo v plasteh v skladu z vzorcem. Šivi, ki fiksirajo elemente, so jasno vidni na fotografiji. Po želji uporabite kroglice za dekoracijo, kot je prikazano na sliki.

Kako narediti ploščo

Za izdelavo okrasne plošče morate delati takole:

 1. Tako boste dobili lepo aplikacije iz klobučevine predloge, da ready-made delov. Natisnite svoj najljubši vzorec ali barvno sliko (spodnja fotografija).
 2. Izrežite vse potrebne elemente papirja.
 3. Izdelajte podrobnosti na listih klobučkov ustrezne barve. Obkrožite obrise, prerežite praznine.
 4. Pripravite svetlo modro klobuček za bazo (če naredite podobno pokrajino).
 5. Postavite na ozadje modrega dela neba, svetlo zeleno podlago in silhueto trave za ospredje. Vtič z zatiči in detajli vtiča.
 6. Šiv na sprednji strani po obodu pravokotnika ozadja.
 7. Z valovitim robom modrega detajla zaženite drugo črto, lok svetlo zelenega elementa in izrezljano stran trave.
 8. Enako storite z soncem in kronami, nato pa s debli dreves.
 9. Šivajte roke z roko, čeprav, če nimate stroja, lahko vse šive preprosto naredite z iglo, vendar bo veliko dlje. Cvetje v obliki krogov je enostavno izdelati iz bleščic, ki jih pritrdimo s pomočjo kroglice. Na lepilo lahko pritrdite majhne dele.
 10. Razporedite ploščo v okvir. Najlažji način je lepljenje dela na karton z kontrastno barvo (v tem primeru črno).

Torej, aplikacije iz klobučevine se izvajajo na preprosti tehnologiji, zato jih je mogoče izdelati tudi z začetkom iglavcev. Obstaja veliko različic spominkov, ki jih lahko naredimo v obliki svetlih aplikacij.