FoodPro Preloader

Ptice selivke


Ptice selivke in prezimovalke so toplokrvna bitja s povprečno telesno temperaturo okoli 41 ° C. V jesenski sezoni lahko opazite, kako so nekatere ptice združene v jate, zapustijo svoje domove in letijo na robove s toplo klimo. Predstavniki, ki letno selijo iz gnezdišč na območja zimovanja in se vedno vrnejo, so ptice selivke. Sest

Ptice selivke in prezimovalke so toplokrvna bitja s povprečno telesno temperaturo okoli 41 ° C.

V jesenski sezoni lahko opazite, kako so nekatere ptice združene v jate, zapustijo svoje domove in letijo na robove s toplo klimo. Predstavniki, ki letno selijo iz gnezdišč na območja zimovanja in se vedno vrnejo, so ptice selivke. Sestavljajo tretji del vseh pernatih planetov.

Ptice selivke v Rusiji predstavlja velika skupina močvirskih in vodnih vrst.

Oddelki in vrste

Ta skupina ptic vključuje sedem vrst, vključno z več kot sto vrstami:

  • lunje;
  • toadstools;
  • ciconiiformes;
  • Anseriformes;
  • pastirji;
  • Žerjavi;
  • sandpipers

Nekatere ptice selivke so uvrščene v rdečo knjigo in lov za njih v Rusiji je prepovedan. Ta seznam je precej velik: črno-belo in belo-dolg top, nekatere vrste čapljev, gosi, žerjavi.

Kaj naredi ptice selitve?

Vsako pomlad napolni naše gozdove, polja in ribnike s pticami. Te ptice selivke iz Rusije se vrnejo na svoja gnezdišča.

Ptice letijo preko morja in kopnega že od antičnih časov, veliko pred pojavom ljudi na Zemlji. Milijoni let selitvenega obdobja so prispevali k temu, da so fiziološki in biološki procesi v mnogih vrstah uravnoteženi z ekološkimi razmerami na različnih geografskih območjih.

Veliko vprašanj se nanaša na ptice selivke. Kako se dan in noč orientirajo in premagujejo tisoče kilometrov? Kako je mogoče pojasniti njihovo prilogo določenim gnezdiščem? Zakaj piščanci premagujejo velike razdalje z letenjem do tropskih območij za prezimovanje in kako se lahko vrnejo tja, kjer so se spomladi rodili?

Na vprašanje, kako ptice selivke določajo trajanje leta, ni odgovora.

Leti so odgovor na podnebne spremembe in druge okoljske dejavnike, zaradi katerih so ptice, veliko lažje kot drugi vretenčarji, lahko razširile svoj življenjski prostor. Vsako pomlad za več tednov selitvene ptice natančno ponavljajo pot, ki so jo njihovi predniki premostili tisočletja med postopnim naseljevanjem in širjenjem območja.

Ptice nenehno iščejo najbolj optimalen habitat. Uporabljajo fizično mobilnost, da bi bolje spoznali biološko željo vsake vrste pri proizvodnji potomcev ali preživeli. Ptice, ki se gnezdijo na Arktiki, lahko hranijo piščance celo uro, zahvaljujoč temu, da se v tem času pojavi polarni dan, kar jim omogoča uspešno vzrejo potomcev.

Da bi ugotovili dejstvo, da se vodne ptice nenehno vračajo na določeno gnezdišče, je omogočeno množično zvonjenje ptic, ki se zdaj sistematično izvaja na vseh celinah. Ti podatki se uporabljajo za presojo nespremenljivosti populacij gnezdilk na določenem kraju, pa tudi pri preselitvi in ​​migraciji piščancev.

Vendar se lahko pod vplivom različnih dejavnikov, ki vplivajo na stanje okolja na poti njihovega gibanja, njihova lokacija in število močno razlikujejo. Na primer, zaradi poslabšanja ekološke situacije v spodnjem toku reke Ob v Tyumenu zaradi razvoja nafte in uničenja habitatov ptic se postopoma preusmerijo na jug.

Glavne sezonske migracijske poti povezujejo Afriko in Evrazijo, jugovzhodno Azijo in Evrazijo, Avstralijo ter Južno in Severno Ameriko. Najpogosteje ptice letijo na najkrajši razdalji, včasih pa ta pot meandrira. Na primer, žerjavi odstopajo od najkrajše razdalje, da se ustavijo. Ptice selivke se lahko letijo dan in noč. Hitro leteči predstavniki (lastovke in swifti) se včasih prehranjujejo in letijo podnevi.

Rezanci, kukavice in druge ptice, ki so podnevi podnevi, se počivajo in jedo in ponoči letijo.

Vodne ptice in bližnje vodne ptice potujejo ob katerem koli času dneva.

Male ptice v eni uri premagajo največ 50 km. Hitrost jastrebov doseže 50–60 km / h, race - skoraj 95 km / h.

Ptice letijo od 30 do 300 km v 24 urah.

Čez dan jih vodijo elementi pokrajine in sonca ali magnetno polje v oblačnem vremenu.

Ponoči lahko ptice določijo smer svojega letenja z zvezdami.

Odprta klobučasta beretka: shema in opis.  Polkrožna oprt kolesaRočno izdelane lutke: podrobna delavnica za igleFreddy Kruger rokavice - kako to storiti samiCvetna kompozicija, ustvarjena ročno: osnovna pravila sestave in koristni nasvetiKako se oblikujejo gosto kvačkani vzorci: diagrami in opisKako plesti openwork tippet z iglami?  Tehnologija trikotnega rtaPoslikane sanje ali kako narediti kolaž željaKostum za moškega z lastnimi rokami