FoodPro Preloader

Scrapbooking: kje začeti in kako se učiti?


Ročno izdelani foto albumi, razglednice in druge malenkosti so vse v albumu. Kako začeti s takim ročnim delom? Potrebovali boste različne materiale in svojo domišljijo v velikih količinah. Tudi če na začetku ne boste imeli kaj zadržati, to ni razlog za zavrnitev novega hobija. Poskusite znova in zagotovo boste uspeli. Digital

Ročno izdelani foto albumi, razglednice in druge malenkosti so vse v albumu. Kako začeti s takim ročnim delom? Potrebovali boste različne materiale in svojo domišljijo v velikih količinah. Tudi če na začetku ne boste imeli kaj zadržati, to ni razlog za zavrnitev novega hobija. Poskusite znova in zagotovo boste uspeli.

Digitalni ali papirni albumi?

Ni vsakdo vedel, da v to vrsto ročnega dela ne spadajo le obrti iz papirja, kartona in dekorativnih elementov. Fotografije, okrašene z elektronskimi urejevalniki, pisanimi okvirji in celovitimi fotografskimi knjigami, pripravljenimi za tiskanje, so tudi scrapbooking. Kako začeti kariero? Od digitalnega oblikovanja slik ali od ustvarjanja resničnih oprijemljivih mojstrovin? To je stvar okusa, nekateri mojstri uspešno združujejo obe smeri. Prednosti digitalnega scrapbookinga so očitne - to so predvsem minimalni stroški materiala. Potrebujete samo računalniški program. Vendar se za številne uporabnike slikovni urejevalniki zdijo preveč zapleteni. Pravzaprav je dovolj, da vežbamo več, in sčasoma boste intuitivno spoznali vse razpoložljive funkcije. Da bi začeli delati z resničnimi materiali, niso potrebne posebne spretnosti in sposobnosti, saj smo se vsi naučili pripraviti in prilepiti v pripravljalne do šolske razrede.

Paper scrapbooking: kje začeti?

Ne boste uspeli, če ne boste vnaprej nabavili potrebnih materialov in orodij. V velikih mestih je mogoče najti posebne trgovine z izdelki za to vrsto ustvarjalnosti. Za izdelavo aplikacij lahko kupijo različne vrste kartona, papirja za ozadje, vzorcev in praznih kart. Toda ne bodite razburjeni, če ne najdete podobne trgovine. Fotografski album je lahko izdelan iz navadnega kartona, nalepljen s papirjem za zavijanje daril in različnimi gospodinjskimi malenkostmi. V številnih centrih uporabne umetnosti poteka scrapbooking lekcije za začetnike z uporabo odpadnega materiala. V tečaj bo šel kosov večbarvne tkanine, gumbi in kroglice, trakovi. Ne pozabite na izbor orodij in dodatkov. Potrebovali boste dvostranski trak, večnamensko lepilo in škarje različnih velikosti. Kasneje lahko kupite udarce in žige. Škarje so ne le ravne, ampak tudi kodraste, vendar najprej ne bi bilo vredno kupiti veliko različnih stvari.

Kje dobiti navdih?

Če ste pravkar začeli ustvarjati v tej tehniki, ne takoj vzemite obsežno delo. Ne pozabite, da so okvirji za eno fotografijo in dekorativne kartice tudi scrapbooking. Kje začeti je jasno takoj. Poskusite narediti majhno darilno ovojnico ali kartico. Če želite oblikovati fotografije, naredite razglednico s fotografijo ali sliko. Spremljajte kombinacijo barv in tekstur, zapomnite si in zmerno. Ne poskušajte uporabiti čim več okraskov v eni kompoziciji. Pri scrapbookingu glavna stvar ni število elementov, temveč harmoničen pogled. Ne bojte se uporabiti okraskov po meri. Posamezni elementi so lahko celo pleteni s kavljem ali tkani iz kroglic. Če se zdi, da je to delo preveč naporno, uporabite že pripravljene čipke in čipke, to pa ne prepoveduje scrapbookinga za začetnike. Foto album, ki ga krasijo trakovi ali tovarniško izdelani robovi, je včasih bolj zanimiv kot izdelek z ročno izdelanimi dekoracijami.

Odprta klobučasta beretka: shema in opis.  Polkrožna oprt kolesaRočno izdelane lutke: podrobna delavnica za igleFreddy Kruger rokavice - kako to storiti samiCvetna kompozicija, ustvarjena ročno: osnovna pravila sestave in koristni nasvetiKako se oblikujejo gosto kvačkani vzorci: diagrami in opisKako plesti openwork tippet z iglami?  Tehnologija trikotnega rtaPoslikane sanje ali kako narediti kolaž željaKostum za moškega z lastnimi rokami