FoodPro Preloader

Pletena pletena kapa. Za dekleta so najbolj izvirni modeli


Danes trgovine otroških oblačil ponujajo velik izbor klobukov za dekleta. Toda klobuk, ki ga mama poveže s skrbnostjo in toplino, bo vedno najlepša, udobna in edinstvena. Želite, da vaš otrok to nosi? Torej se spravite na delo. Pletene igle za pletenje za dekleta šolske starosti so zelo preproste. Pogle

Danes trgovine otroških oblačil ponujajo velik izbor klobukov za dekleta. Toda klobuk, ki ga mama poveže s skrbnostjo in toplino, bo vedno najlepša, udobna in edinstvena. Želite, da vaš otrok to nosi? Torej se spravite na delo. Pletene igle za pletenje za dekleta šolske starosti so zelo preproste. Poglejmo najbolj moden, priljubljen in hkrati enostaven model.

Pleteni klobuk z ušesi

Pletenje pokrivala v obliki gobca živali ni sploh težko. Obstaja ena dokaj preprosta in izvirna različica. Če želite to narediti, boste potrebovali pastelne odtenke preje in ostanke niti kontrastne temne barve (črna, temno rjava, temno modra). Pleteno bo mucka. Ta model je uspešen pri mlajših šolarkah, pa tudi pri odraslih fashionistah. Ta pletena kapa z iglami za dekle bo ustrezala vsem vrhnjim oblačilom, saj je narejena iz niti mirnih pastelnih tonov. In za bolj harmonično podobo lahko privezate šal in rokavice v istem slogu.

Za začetek izmerite obseg glave in dobljeno vrednost delite na pol. Zbiramo število zank na napere, ki ustrezajo polovici obsega oboda in pletene podvezice stitch s 3-4 vrstic. V naslednji vrstici povečamo količino 10 zank, enakomerno porazdeljenih po širini. Nato še naprej plesti obraza zank. Višina izdelanih delov je opredeljena na naslednji način. Izmerite razdaljo od čela do spodnje točke glave. Tej številki dodamo še 7 cm, dobljena vrednost pa bo višina. Doseganje želene višine, naredimo enotno zmanjša za 10 zank in pletene še 3-4 vrstice podvezice stitch. Po tem zaprite vse zanke. Nastali pravokotnik se zloži na polovico in opravi stranske šive. Nato z iglo označimo ušesa s sprednjo iglo, ki šivamo skozi oba vogala pokrovčka. Na sprednji strani vezenja oči, nos, usta in brki. Kitty pripravljena.

Pleteni klobuki z iglami z opisom in različnimi dekorji

Še en dokaj preprost model. Lahko ga pletite na krožnih igel ali na navadnih - ravnih. Igle za igle za pridobitev zank v količini, ki je enaka obodu glave. Naprej, pletene gumne prihodnji model. Možnosti za njegovo izvajanje so lahko drugačne, na primer 2x2, 1x1, 2x1 in tako naprej. Izberite tistega, ki vam je najbolj všeč. Širina dlesni je odvisna tudi od vaše želje.

Po končanem pletenju naredimo enakomerno povečanje po celotnem obodu. Približno eno zanko vsakih 3-4. Naprej, pletene obraza saten, dokler ne dosežemo želeno višino. Višino lahko določite z nastavkom ali jo primerjate s klobukom v omari. Poleg tega so vse zanke z napere vrgli na nit in zategnite. Druga možnost predvideva postopno zmanjševanje na štirih mestih v rednih časovnih presledkih. Ko igle ostanejo 5-6 zank, so tudi vrgli na nit z kljuko in zategnite.

Isto pleteno kapo z iglami za pletenje za dekle, izdelano po zgoraj opisani shemi, je lahko videti povsem drugačno. Vse je odvisno od vaše domišljije. Tukaj je nekaj izvirnih rešitev.

Možnosti dekorjev

Na prvi fotografiji je prikazan model, ki je tako povezan, brez dodatnega okrasja. Njegova izvirnost je posledica uporabe različnih odtenkov preje.

Druga fotografija prikazuje modele, ki so povezani na enak način, vendar so že okrašeni s cvetjem. Takšno cvetje lahko preprosto kvačkate. Tretja varianta, ki je podobna torti, je narejena iz preje dveh kontrastnih barv, na stičišču elastike in sprednje površine pa je vrstica v obliki cvetnih listov s kavljem. Vrh tega modela je okrašen z jagodami, prav tako kvačkane. Zdi se, da je ena shema, ampak koliko različnih možnosti je prišlo ven!

Kot lahko vidite, se vsaka pletena kapa z iglami za dekle opravi zelo hitro, ne zahteva posebnih veščin in veliko izkušenj.