FoodPro Preloader

Kako se naučiti plesti: za začetnike preprosta navodila


Kako lepo je obleči topel mehki pulover v hladnem obdobju in stisniti skodelico čaja v svoje roke in opazovati snežinke, ki se dvigajo izven okna. In lahko dobite dvojni užitek, če sami ustvarite ta pulover. Ampak, če ne veste, kako to storiti? Članek o tem, kako se naučiti plesti z iglami, bo zelo koristen za začetnike in bo pomagal, da bo ta proces veliko lažji. Material

Kako lepo je obleči topel mehki pulover v hladnem obdobju in stisniti skodelico čaja v svoje roke in opazovati snežinke, ki se dvigajo izven okna. In lahko dobite dvojni užitek, če sami ustvarite ta pulover. Ampak, če ne veste, kako to storiti? Članek o tem, kako se naučiti plesti z iglami, bo zelo koristen za začetnike in bo pomagal, da bo ta proces veliko lažji.

Materiali in orodja

Če se odločimo za spoznavanje tega fascinantnega hobija, potem je prva stvar, ki jo je treba vedeti, material in orodje. Če želite izvedeti, kako plesti z iglami iz nič, morate vsaj vedeti, kaj so te pletilne igle in kakšne vrste so.

Najenostavnejši so ravne igle za pletenje. Vedno se prodajajo v parih in se glede na debelino ustrezno oštevilčijo. Praviloma za vsako vrsto preje proizvajalci določajo priporočeno debelino. Na takih pletilnih igel lahko povežete skoraj vse.

Nogavice se razlikujejo od ravnih dolžin in dejstva, da so v kompletu predstavljene s petimi kosi. Namenjene so praviloma za pletenje nogavic in kape. Krožne igle združujejo prednosti prvih dveh vrst. Razlikujejo se po tem, da so povezani s posebnim "kablom".

Opozoriti je treba, da so same napere narejene iz različnih materialov: lesa, plastike, kovine, v procesu ustvarjanja pa je samica najboljša izbira.

Če misel "želim izvedeti, kako plesti" ni pustil, potem se morate seznaniti z osnovnim materialom - preje. Za začetnike bi bila najboljša možnost nakup volne, mešanice volne ali akrilne preje. Te vrste niso tako moteče pri delu kot, na primer, bombaž ali kašmir. Da bi prvi korak v lekciji »Kako se naučiti plesti pletenje« za začetnike, uspešno prestati, je par »igel za pletenje« najbolje sestavljen iz krožnih igel z oznako 3, 5 mm in pol volnene preje ustrezne debeline.

Prvi koraki

Pri obvladovanju, kako se naučiti plesti, bo za začetne igle koristno obvladati tri osnovne tehnike: niz zank, hrbtnih in obraznih zank.

Zaposlovanje je zelo preprosto. Majhen del niti je pritrjen s srednjim prstom, prstom in prstom na dlan. Navoj, ki prihaja iz čepa, zasuka kazalec od zunaj in se s palcem zažene navznoter. Po tem se vrne v središče dlani in se pritrdi skupaj z levim segmentom. Nato se dve desni naperita v desno roko in navita pod zanko okoli palec, "potopi se" v zanko na kazalcu in se spet izvleče skozi zanko na palcu. Nastala zanka se zategne z gibanjem igel "na sebi".

Takoj ko se zbere zahtevana količina, lahko začnete obvladovati obrazne zanke. Če želite to narediti, pletenje igle z zankami je treba v desno roko, in prosti - na levi. Navoj mora biti na igli. Prosta igla se na notranji strani vstavi v zankasto zanko, zapre nit in jo pripelje skozi zank, ki oblikuje novo zanko na levi igli.

Da bi obvladali torbico, morate izvesti iste akcije, samo nit mora iti od znotraj.

Kako brati diagrame?

Takoj, ko se pridobijo veščine, ki jih lahko nastavimo in pletemo, lahko začnemo ustvarjati majhne mojstrovine. To lahko storite s preučevanjem sheme. Praviloma so podane v grafični ali besedilni obliki. Zadnja možnost za začetnike igle je bolje, saj je vse na voljo.

Če pa obstaja le grafična shema, jo morate pred začetkom parjenja prebrati. In berejo jih na arabski način, to je od desne proti levi. Poleg tega morate skrbno preučiti oštevilčevanje: če vsebuje le neparne številke, to pomeni, da so v shemi prisotne samo prednje vrstice, torbice pa morajo biti povezane z ravno nasprotno. Pomembno je tudi spomniti, da so prvi koraki najbolje izvedeni v shemah, kjer so simboli, in so večinoma sestavljeni iz obraznih in hrbtnih zank.

To so preprosti nasveti, ki jih lahko daste tistim, ki jih zanima, kako se naučiti plesti. Za začetnike bodo zelo v pomoč.

Mickey Mouse kostum: korak za korakom navodilaModna nagubana krila - atribut osnovne garderobe vsake ženskeKako izdelati lesen stroj za vašega otrokaFrosty vzorec na oknu to storite samiKako narediti kostume žabe to storite samiKako šivati ​​kostum gnoma z lastnimi rokamiOsupljiv božični kostum za dekleta "Asterisk"Kako narediti čebelni kostum za otroško matinejo