FoodPro Preloader

Vzorec koz. Kako šivati ​​igračo z lastnimi rokami. Mojstrski razred


Otroški psihologi pravijo, da ima vsak otrok vsekakor mehke igrače. Njihovo ustvarjanje je zanimivo in zanimivo delo. Z nakupom tkanine in potrebnimi orodji za šivanje v specializirani trgovini boste lahko vse svoje zamisli udejanjili brez pomoči nikogar, ki sledi navodilom. Naš izdelek ponuja vzorec koz in navodila za šivanje. Prip

Otroški psihologi pravijo, da ima vsak otrok vsekakor mehke igrače. Njihovo ustvarjanje je zanimivo in zanimivo delo. Z nakupom tkanine in potrebnimi orodji za šivanje v specializirani trgovini boste lahko vse svoje zamisli udejanjili brez pomoči nikogar, ki sledi navodilom. Naš izdelek ponuja vzorec koz in navodila za šivanje.

Priprava za šivanje

Malo verjetno je, da je na svetu vsaj ena oseba, ki bi bila brezbrižna do igrač. Lepa mehka bitja pritegnejo pozornost tako malčkov kot starejših otrok. Povzročajo vzklik nežnosti, veselja in veselega nasmeha. Še posebej ljubezen so igrače, ki so sešiti samostojno. Majhne ovce, koze, šivane z rokami matere - to je najboljše darilo za otroka, saj v njej vtisne vso toplino svoje duše.

Članek predstavlja vzorec igrače koze, s katero lahko šivate zelo lepo lyubbitsu za vašega otroka. Ustvarjanje lastne mehke igrače, se morate odločiti, kakšna velikost bi morala biti. Poleg tega lahko koza premika svoje noge, stoji ali samo sedi. Vzorec koze, ki ste ga ustvarili sami, in igračka, izdelana z njo, ima veliko prednosti:

 • delo z otroki zbližuje družinske člane;
 • stare zaloge odpadkov so zmanjšane;
 • Šivana mehka igrača je odlično darilo za bližnje ljudi.

Privabljanje za delo otrok, ne pozabite na varnost. Igle se najbolje hranijo v škatli z magnetom in preračunajo, v vsakem je zaželeno, da se nit. Ne zaupajte fantom vse naprave, še posebej škarje. Bolje je dati igračo, ki ima topi konec, in hraniti vroče železo stran.

Kaj pripraviti?

Za šivanje igrač potrebujete naslednje:

 • primerna imitacijska tkanina iz mehke volne;
 • material za izdelavo ušes, gobcev in nog;
 • polnilo - sintetični olje;
 • niti, ki se ujemajo s tkanino;
 • zatiči;
 • gumbi za luknjice;
 • konci za nitke za obraze za vezenje;
 • preprost svinčnik ali marker za označevanje;
 • papir za vzorce;
 • škarje za tkanine.

Na list papirja natisnite silhuete vseh potrebnih komponent želene oblike (vzorec koze je prikazan v članku) in ga povečajte na velikost, ki vam ustreza. Previdno izrežite vse podrobnosti, nato pa dobljene dele položite na tkanino, ki se razteza z napačno stranjo navzgor, in obkrožite obris. Nato iz materiala izrežemo podrobnosti bodočega koze, ki odhajajo iz ustvarjene silhuete za 0, 5-1 cm (rob za šiv). Velikost dodatka je odvisna od količine sestavnih delov igrače, ki se ustvarja. Vzorec za kozo se lahko nameni za naslednjo igračo.

Sew head

Preden zberete kozo, šivanje na mesto, kjer bo gobec, oči, poudarite usta, nos, obrvi in ​​trepalnic. Nato šivamo sestavne dele ušes, zložimo dele na napačne strani. Po šivu naredite škarje, tako da zunaj ni grdih sklopov. Nato obrnite ušesa navzven. Šivi morajo biti iz notranjosti poravnani z ozko iglo ali svinčnikom. Zunanji rezi povežite drug z drugim in pritrdite ušesa s kropljivimi zatiči na vrh glave s privlačnim obrazom, šivajte okoli roba, nato zavrtite del glave navzven in gladite šive. Pogosto vzorec igrače koze na tej stopnji pomeni zmerno polnjenje glave s poliestrom obloge na dnu vratu. Odprt rez se šiva.

Torzo in noge

Deli teleta poravnajo notranjo stran navzven in se šivajo med seboj. Pustite luknjo, tako da lahko enostavno zapolnite igračo. Obračajte trup skozi nezaščiteni del in ga napolnite z poliestrom. Šivajte razpoko s skritim šivom. Zložite v parih po 8 kosov, iz katerih dobite 4 noge. Pustimo luknjo, zavrtimo in stisnemo. Šivajte rez, pritrdite noge z zatiči na telo, določite lokacijo. Povežite okončine z majhnim telesom s tajnim šivom. S repom delujejo podobno. Ostaja, da šivamo glavo na telo - in koza je pripravljena.

Razlike med vzorci

Opazili ste že, da je vzorec koze, ovca lahko drugačna. Razmislili smo o šivanju igrač iz več delov. Toda lahko šivate izdelek iz enega ali dveh delov - glava je sešiti ločeno, telo z nogami je en del. Rep je ustvarjen po volji.

Če je vzorec koze, poslikan z lastnimi rokami, sestavljen iz štirih delov, potem šivajte en del trebuha z zunanjo stranjo, in tudi druge dele z drugo stranjo navzven. Nato morate povezati že sestavljena dela, šivati ​​vzdolž obrisa, puščati luknjo samo na trebuhu. Iztaknite nastali del in potisnite kozje telo s polnilom skozi spodnjo luknjo. Ostaja, da zašijemo zarezo v trebuh in šivamo glavo na trup, ki se ustvari na enak način, kot je opisano zgoraj.

Igrače za božično drevo

Zdaj je modno okrasiti božično drevo z ročnimi igračami. Tematski izdelki, ki simbolizirajo simbol novega leta, so zelo priljubljeni. V letu koze lahko preprosto šivate ljubko majhno igračo. Prvotno izgleda kot majhna koza iz klobučevine. Vzorec takšne dekoracije božičnega drevesa je v izvedbi precej preprost in igračka se zelo hitro zašije. Večinoma uporabljamo en, dva ali tri dele. Telo je delno in ohlapno napolnjeno s sintetično oblogo, včasih pa se sploh ne uporablja polnilo. Poravnajte dele vsakega kosa v parih, položite dekorativni šiv na zunanji rob. Podrobnosti ni treba izpeljati. Previdno jih prekrivajte in šivajte. Imeli boste zelo srčkan in izviren koz, čigar vzorec je podan v našem članku.

Kako narediti užitne šolske potrebščine: recepti in razkošnostiOsupljive slike, ki jih zlahka zamenjate s PhotoshopomShahl Engelna: shema in opis. Pletenje s šalom iz škarjLjudje so se odločili, da bodo ustvarili najljubše otroške fotografije, rezultat pa je bil zelo smešen.Kako sušiti pomaranče za dekor. Zanimive ideje o uporabi posušenih citrusovCrochet lekcije: jaknaSpregovorimo o tem, kako kvačkati krpico z raztegnjenimi zankamiKvačkane čevlje: shema in opis pletenja