FoodPro Preloader

Šal "Clematis": shema in opis dela


Šal "Clematis", katerega shema in opis izdelave bo predstavljen v našem članku, je pleten izdelek neverjetne lepote polkrožne oblike. V središču njenega ustvarjanja je prtiček Herberta Nieblinga. Bila je zelo lepa in je bila narejena v obliki kroga ali polkroga. V povprečju je velikost šala širine 120 cm in višine 55, vendar jih je mogoče sami spreminjati. Pletenje t

Šal "Clematis", katerega shema in opis izdelave bo predstavljen v našem članku, je pleten izdelek neverjetne lepote polkrožne oblike. V središču njenega ustvarjanja je prtiček Herberta Nieblinga. Bila je zelo lepa in je bila narejena v obliki kroga ali polkroga. V povprečju je velikost šala širine 120 cm in višine 55, vendar jih je mogoče sami spreminjati. Pletenje tega šala je precej zapleteno in mučno delo, vendar je rezultat vreden.

Priprava na delo

Torej že vemo, da je šal, ki ga bomo obravnavali v tem članku, v obliki polkroga. Če standardne dimenzije (1, 2 m za 0, 55 m) ne ustrezajo, jih lahko spremenite. Ampak to je pod močjo izkušenih pletilja.

Da bi plesti to stvar, perilo, bombaž, bambus ali volna preje je koristno. Zelo pomembno je, da niti vsebujejo naravna vlakna (približno 500 metrov na 100 gramov). Poraba preje med delovanjem bo približno sto gramov.

Še vedno so v uporabi igle, uporaben je kavelj in dvajset označevalcev.

Pravilno smo brali

Šal iz srobnice je običajno pleten z iglami za pletenje, začenši od središča zgornjega vratnega izreza in se premika proti spodnji meji.

Zgornji rob šala je trak več zank - 2, 3 ali 4 (kot kdo, ki vam je všeč - na izbiro). Privezane morajo biti spredaj in zadaj, le sprednje zanke. Če želite ustvariti trak, odstranite prvi rob brez pletenja, nato vstavite iglo od desne proti levi (kot pri pletenju šiva), nit mora biti na vrhu dela; druge zanke plesti obraza, in, tako v obraza in v Žuborenje vrstic. Zadnjo robno zanko traku je treba zapeti na sprednji strani zadnje stene.

To je način za začetek dela, da boste na koncu dobili lep šal "Clematis". Njegovo shemo (ali bolje, vse sheme) je treba brati z desne na levo in navzgor. V teh diagramih so prikazane samo vrstice obraza. In v žuborenju morajo biti vse zanke pletene v žuborenju, razen če je med njimi ločena določba (to je treba videti v legendi). Prazne celice ne predstavljajo ničesar.

Kako "cut" rapport

Glede na to, da je bila prvotna zasnova zasnovana za pletenje okroglega prtiča za delo na šalu, so na shemah rumene črte označene kot »razrez«. Da bi lahko plesti platno z zavoji v različnih smereh - spredaj in Žuborenje.

To je način pletenja šalovca. Shema in opis, predstavljen v tem članku, ponazarjata vse.

Zaponka, ki je na obeh straneh označena z rumeno oznako, bo prva v vrstici za trakom na desni in zadnji - pred trakom na levi.

Posledično se zdi, da se zdi, da je izrezan rapport, leva stran pa je pletena na začetku vrstice (vse se začne z zanko, ki je označena z rumeno črto), desna pa na koncu vrstice in se konča na enak način - z zanko označeno. rumeni marker.

Med temi polovico rapporta bi morali vezati nekaj popolnih poročil - 4, 5, 6 ali 7. Zato bo šal po zaključnih delih izgledal kot pokrovček. Ta delovni načrt je zasnovan za pet poročil.

Prva shema

Prva faza dela vključuje pletenje, v katerem se uporablja shema št. 1. Na začetku je treba na napere narediti tri ali štiri zanke. Potem je potrebno pletiti dvajset vrstic na podlagi šala (to bo začetek traku). Navsezadnje je ob robu dolge strani traku treba zbrati deset zank, po katerih naj se na desni pletilni igli dvignejo tri ali štiri zank. Na igli mora biti skupaj oblikovanih šestnajst ali osemnajst ušesc (tukaj je celotna odvisnost od širine traku tri ali štiri zanke).

Tako začnejo plesti šal "Clematis". Shema in opis (pleten je bolj pleten kot kvačkanje) pojasnjuje, da je to zelo zamudno delo.

Pletilni šali se nadalje pojavljajo na podlagi prve sheme od samega začetka, to je od prve vrste. Po sedemnajsti vrstici naj bi obrtnik večkrat obrnila rapport - pet (med trakove).

V devetnajsti vrsti med trakovi je potrebno narediti nakid, pet rapports, nakid.

V enaindvajsetem redu je trak, ena sprednja zanka, pokrovček, nato pa vse rapport levo do konca, štiri celotno rapport, cap, en obraz zanke, trak. V enaindvajsetem vrstnem redu - trak, dve sprednji zanki, nakid, celotno poročilo do konca, štiri cel rapport, dve obrazni zanki, trak.

Podobno, pletene še na podlagi vzorca.

Druga in tretja shema

Zelo previdno, tudi izkušena rokodelka, je treba plesti šal "Clematis". Shema ali sheme, povezane z njo, vendar morate biti zelo previdni.

Delo z drugo shemo ni težko. Tukaj boste morali plesti pred koncem več shem, in tako narediti petkrat. Serija se konča, brez katere je nemogoče privezati šal za robčke (opis je podrobno podan) z gumbnico v rumenem stolpcu.

Zdaj pa naslednja, tretja faza. Pletenje tukaj je strogo v skladu s shemo 3. Od 150 do 108 vrstic - vse sprednje površine. Takšen trak se lahko pojavi na sprednji strani šal "Clematis" z zankami obraza ali hrbta (vse je odvisno od tega, kaj so želje obrtnika).

Kaemochka se začne iz 109. vrstice. V tem primeru mora biti rapport desetkrat pleten v vseh vrstah.

Pozor: eno od desetih poročil je treba razdeliti na polovico. Levi del je pleten na samem začetku vrstice, za trakom (začne se z zanko, ki je označena z rumeno črto). Desna bo na koncu vrstice pred trakom. Konča se tudi z zankami, ki so označene z rumeno črto.

Pozor pri delu ne boli

Treba je paziti na dejstvo, da v 109. vrstici med trakovi mora biti 321 zank (to je pet poročil).

Pri pletenju 124. vrstice naj bi obrtnice označevale nakid z oznakami (pred njimi so bile kljukice). Te nakide v žuborenju so pletene z dvema zankama (to je narejeno tako, da jih lahko ločimo od navadnega nakida, ki je pleten s preprostimi zankami).

Potem mora biti rokodelka izredno pozorna: 130. vrstica - žametne zanke se ne prilegajo, prejšnja - 129., bo zadnja. Treba je plesti po shemi, popolnoma brez nakidov. V tem primeru se ta 129. vrsta prosto opravi.

Zanke zadnje vrstice morajo biti zaprte.

In v zaključku

Tako je pleten šal s kremo. Shema in opis (zanke tukaj morajo biti zaprte zanke zadnje vrstice) omogočajo jasno razumevanje, kaj in kako. V skladu s shemo, je treba plesti s toliko zank s pero brez nakid, kot so navedeni (to je na mestu, kjer se združijo kodrasti oklepajih); med stebri morate povezati osem zračnih lokov.

Zdaj ne bo težko razumeti, kako se ujema s šalom "Clematis". Shema in opis vsega dela od začetka do konca bo obrtniku omogočila, da stori kar se da natančno in kasneje uživa v rezultatih svojega dela.

Kako kravato preprosto kvačkati šal?  Sheme bodo novicam pomagale, da bodo delo lažje in preprostejše.Brioche (pletenje): opis tehnike, značilnosti in pregledovOsredotočite se s karticami.  Najpreprostejši način za presenečenjeCrafts iz časopisnih cevi storite samiKako narediti nož z lastnimi rokami doma?Smešne lutke iz nogavicKako vtkati tatoo choker desno?Crafts iz cevi soka z lastnimi rokami.  Obrti za novo leto