FoodPro Preloader

Kako narediti majhne igrače iz čutil z lastnimi rokami: opis, ideje ustvarjanja in fotografije


Mojstri igle so že dolgo izbrani za preprosto uporabo. To je mehka in topla tkanina, ki se prodaja v majhnih listih različnih barv in odtenkov. Klobučevina je odlično rezana s škarjami, zašita in celo zlepljena s pištolo za lepilo, zato se uporablja za različne obrti. To so čari in broške, loki in elegantne sponke za lase, obeski na torbi in torbici, mehke igrače in venci na glavi. Na oblači

Mojstri igle so že dolgo izbrani za preprosto uporabo. To je mehka in topla tkanina, ki se prodaja v majhnih listih različnih barv in odtenkov. Klobučevina je odlično rezana s škarjami, zašita in celo zlepljena s pištolo za lepilo, zato se uporablja za različne obrti. To so čari in broške, loki in elegantne sponke za lase, obeski na torbi in torbici, mehke igrače in venci na glavi. Na oblačilih izdelajte obrt v obliki slike ali aplikače, nalepite ga na obroč za glavo in ga zašite na pas.

Članek bo obravnaval, kako narediti majhne igrače za otroka. Takšne majhne obrti lahko postavite v žep, vzamete s seboj v vrtec ali šolo, igrate se na cesti. Če zašijete srce, ga lahko podarite ljubljeni osebi na Valentinovo. In snežinke, jelke, snežaki bodo okrasili veje novoletnega drevesa.

Lahko maštate o kateri koli temi. Tako lahko majhne igrače s klobučevino prikazujejo živali in ribe, žuželke in starodavne dinozavre, volumetrične ali ravne cvetove, srca ali avtomobile za fante. Kot najljubši otroški lik. Pred izdelavo obrti morate narisati vzorec risbe na kosu kartona, z vsakim kosom igrače se izrežemo ločeno, nato pa sešiti v izbrano mesto.

Kako narisati vzorec

Z lahkoto izrežemo majhne igrače iz filca s predhodno poslikane risbe. Oglejmo si, kako to narediti na vzorcu spodaj znanega popularnega risanke "Snoopy". Največji del obrti je glava s telesom in nogami. To je trdna slika, na kateri so šape ločene s šivom. Gumbi so sešiti namesto oči, zato jih ni treba ločeno narisati. Prednje luknje so izrezane v dvojniku. Na vrhu ušesa je prišit oval črne barve. Premik lahko naredimo posamično, kot na vzorcu v članku, in lahko izrežemo zanke, in izkaže se, da je obsežen. Preostali sta dva dela za rep in nos.

Preden odrežete tkanino, se prepričajte, da ste odrezali kartonske dele in jih preizkusili na osrednji sliki igrače. Če je vse pravilno narisano in se popolnoma prilega izbranim mestom, potem lahko izrežete elemente za šivanje malih klobučevinastih igrač z lastnimi rokami vzdolž kontur. Razmislite vnaprej, kakšne barve bodo podrobnosti vzorca, da ne bi kupili dodatne tkanine. Klobučevina je draga, zato izračunajte vse pred šivanjem. Na črni in rdeči strani narežite majhne dele od roba, da prihranite material. Potreboval bo druge obrti.

Šivanje majhnih igrač s klobučevino je razburljivo doživetje, zato je malo verjetno, da se boste ustavili po prvi plovbi. Želijo narediti več in več. Zato je treba rezanje tkanine približati modro in ne zavreči preostalih ostankov, ker lahko vedno šivate nos, usta ali naredite lok z majhnim kosom tkanine.

Finger Theatre

Lahko naredite domače gledališče s prstom iz majhnih klobučevin, torej majhne figurice pravljicnih likov, ki so položene na prste. To je koristna in zanimiva igra, v kateri se izrazito razvija otroški povezan govor, njegova emocionalnost in sposobnost izgovarjanja besedila vloge. Z obstoječimi junaki lahko sami fantazirate in izmišljate pravljice in smešne življenjske situacije. Otrok se lahko igra s prijatelji in starši. Igra ne zavzema veliko prostora, samo majhna škatla je dovolj, da se vsi znaki v omari.

Kako šivati ​​majhne igrače iz klobučevine, preberite v članku. Takšne številke, kot na fotografiji v članku, bodo lahko naredile tudi tiste mojstre, ki ne morejo risati. Obkrožite obrise prsta, da ugotovite širino in dolžino plovila. V tak primer dodajte ušesa, oči, nos in usta znaka. Dodate lahko roke, rep in na primer očala, na splošno okrasite v skladu s sliko. Nato izrežite na vzorec in šivanje po obrisih preprostih niti, izbranih v barvi tkanine. Zadnja stran ni narejena na noben način, rep je prišit na stran tako, da ga lahko vidimo s sprednje strani.

Pošasti

Če ne veste, katere majhne igrače lahko šivate iz klobučevine, vam lahko svetujemo, da naredite nekaj smešnih pošasti iz risanke. To so preproste obrti, ki so večinoma izrezane iz enega kosa. Na list kartona potegnite obrise telesa pošasti, prepognite tkanino na pol in izrežite dva identična elementa naenkrat. Preostali majhni deli so narejeni iz druge tkanine in sešiti na vrh sprednjega dela. Usta so najlažje šivati ​​šive. V ta namen uporabite niti za nitke. So debele in svetle, tako da bodo jasno vidne na listu klobučevine.

Če naredite trikotni rob, kot dinozaver, potem na svojem vzorcu ne pozabite pustiti dna traku tkanine, da se poveže s telesom. Ko je celotna sprednja stran šivana, je kos poliestra obložen 0, 5 cm manj na vseh straneh in položen na hrbtni strani sprednjega dela. Nato vstavite hrbet in šivajte šive na robovih ob straneh. Pick nitke, da se ujemajo s tkanino, tako da ne izstopajo iz množice. Oči se lahko prilepijo z vročim lepilom, čutila se popolnoma obdržijo z njo in igrače se lahko celo sperejo.

Circus slon

Naslednja igračka je tudi zelo preprosta za izdelavo začetnih obrtnikov. Telo slona je narejeno po enem vzorcu. Če ne morete risati živali, ni pomembno, lahko vedno uporabite skice iz interneta, jih natisnete na tiskalnik. Ušesa in srca se lahko enostavno narišejo, lok pa je sestavljen iz dveh delov - osrednjega elementa s tankimi črtami na straneh in v sredini ter zgoščevanja za očesce, pa tudi skakalca (majhen trak, ki obrne nagubani lok na polovico).

Ušesa so dvojna detajla, šivana na sprednji in zadnji strani. Pršut je pritrjen na zgornji šiv na samem koncu dela, kakor tudi srca, s katerimi cirkusni umetnik žonglira. Funkcijo očesa opravljajo gumbi črne barve, po možnosti okrogle oblike z očesci na hrbtu. Ličenje obrazov z rdečico s čopičem. Prostornina igrače daje notranjosti polnila. To je lahko sintetični olje ali penasta guma, umetna volna ali majhne kroglice za razvoj finih motoričnih sposobnosti rok in prstov. Za tako polnjenje uporabite suhi grah, ajdo ali riž, lečo ali fižol.

Dinosaur

Razmislite o drugem lahkem plovilu iz temno zelenega filca. Oblike dinozavra so prevedene v tkanino, prepognjene na pol in rezane s škarjami. Zgornji del telesa je obdan z kredo na svetlo zeleni klobučevini, tako da je šivanje delov natančno.

Narišite polkrožne rasti nad črto, pod njo pa trak za šivanje (približno 0, 5 cm). Ta izdelek je takoj prišit na enega od vzorcev telesa na vrhu. Pripravite polnilo in povežite vse dele. Ušesa in oči so lahko narejena iz klobučevine drugih barv z nanosom, vendar je na našem vzorcu mojster te podrobnosti preprosto zašil s šivi.

Trislojna zvezda

Dobro izkažejo majhne novoletne igrače iz klobučevine. Lahko so voluminozne tako, da se notranjost napolni s poliestersko ali bombažno blazinico ali kartonom. Če je plovilo šivano samo iz tkanine, potem bo mehka in se bo sčasoma zvila v grdem loku, izgubila obliko. Toda za triplastno zvezdo, kot imamo na vzorcu, to ni potrebno. Več plasti naredijo igračo gosto. Za take obrti bodo potrebovali tri liste klobučevine - zelene, rdeče in oranžne barve.

Glede na vzorec izrežite vse elemente, je zaželeno, da ponovite vzorec na zadnji strani, ker se lahko igračka na veji vrti na nitki, grda zadnja stran pa bo videti grda. Zato se rdeča zvezda in oranžni krog posekata v dvojniku. Majhen vzorec, izvezen z nitko. Primerna nitka ali svetleča svila. Ne pozabite šivati ​​zanke tankega satenskega traku ali vrvi v zgornjem kotu zvezde, tako da lahko obesite igračo na vejico novoletnega drevesa.

Vesel gnome

Za takšno igračo je en vzorec sestavljen iz različnih barv klobučevine. Spodnja roza podrobnost se poveže s temno zeleno. Šiv je skrit pod belim trakom s trikotnimi vogali na vrhu.

Lahko se prilepi po vezenju s cvetjem. Ločeno odrežite ušesa in jih pritrdite na stranice glave. Okrasite obrt z gumbi, očmi, pompom, napolnjenim z bombažem, in okrasjem za klobuk z gumbom in listi dveh barv.

Počutil snežinko

Če želite ustvariti takšno snežinko, potrebujete lepilno pištolo, prosojne kroglice, kamenčke, ki pokrivajo sklepe v središču in niti z iglo za vezenje na vsakem kosu papirja. Vzorec črpa 6 enakih delov, ki so podobni hrastovim listom.

Nato z belimi nitmi, ki na vseh elementih vezijo isti ornament. Pritrdite kroglice na zgornje konce vseh vrstic. Na palice v sredino položimo kapljico lepila in ga prepognemo na pol. Na enem mestu ostane povezati vse stebla z vročim taljenjem in pritrditi velik kamenček.

Težko kramp

Kako narediti majhno igračo iz klobučevine, ki jo že razumete. Poglejmo zdaj, kako šivati ​​figuro enogorja iz več delov. Najprej so trup in ušesa konja izrezani iz belega klobučevine.

Potem iz roza tkanine, obrezane po obrisih šiška, griva, repa in kopit. Rog in robovi na nogah so zlati. Okrasite obrti s cvetjem s kanzashi tehniko in trak kroglic z lepilno pištolo.

Poskusite narediti takšne igrače doma! Vso srečo!