FoodPro Preloader

Kako kravato šal ovratnik pletenje igle: navodila za začetnike, diagrami in opisi


Pred časom, ko smo govorili o šalu, smo mislili na dolg kos tkanine, ovite okoli vratu, da ne bi prehladili mraz in ga ohranjali toplo. Vendar pa je zdaj moda skrbno "upoštevala" ta kos oblačil. Zato so se običajne šale odnesle v oddaljeni načrt, zamenjale pa so jih elegantne ščetke, snood, šal, pončo in mnoge druge vrste šala. Zdaj jih l

Pred časom, ko smo govorili o šalu, smo mislili na dolg kos tkanine, ovite okoli vratu, da ne bi prehladili mraz in ga ohranjali toplo. Vendar pa je zdaj moda skrbno "upoštevala" ta kos oblačil. Zato so se običajne šale odnesle v oddaljeni načrt, zamenjale pa so jih elegantne ščetke, snood, šal, pončo in mnoge druge vrste šala. Zdaj jih ljudje uporabljajo ne samo za toplo, ampak tudi za ustvarjanje zanimive podobe.

Vendar včasih potrebnega dela garderobe ni mogoče najti v asortimanu trgovine. In potem se nekatere ženske odločijo, da to storijo same. Zato v tem članku bralcu ponujamo podrobna navodila, kako vezati ovratnik.

Ključne funkcije izdelka

Zagotovo veliko ljudi ve, da je preprosto nemogoče začeti z izvajanjem katerekoli stvari, ne da bi preučili njene značilnosti. Konec koncev, komaj si predstavljamo, kaj je ovratnik, ga je težko sami plesti. Še posebej, če začetnik pletenec prevzame delo.

Torej, ovratnik za šal ali zamašek ali šal je dolg kos snovi, ki nima začetka in ne konca. In vse zato, ker ni običajen šal, ampak obročast. To pomeni, da so njegovi konci šivi. Izdelek se zato zavija en ali večkrat (odvisno od dolžine) in se nosi preko glave. Taka stvar nosite predvsem v hladnem obdobju. Navsezadnje, če želite, jim je enostavno, da pokrijejo glave, tako da tvorijo nekakšno kapuco. Prav zato je šal narejen iz grelne preje. Najpogosteje iz volne.

Fashionistas, ki jih zanima, kako vezati šal ovratnik, vedo, da je tak izdelek primeren ne samo za ženske, ampak tudi za moške. In to dokazuje vsestranskost tega oblačila. Snud se dobro ujema z različnimi stili oblačil. Na primer, z usnjeno jakno in obleko, s kavbojkami in spodnjico. S pravo izbiro boste lahko vaši podobi dali poseben čar in eleganco.

Najlažji šalček

Preučevani izdelek, tako kot druge vrste šala, je izjemen, saj za njegovo izvedbo ne potrebuje pretiranega znanja. Samo osnove pletenja je dovolj. Če začetnik ve, kako zaposliti, plesti, obraza in žuborenje, nato pa pravilno zapreti zanke, lahko varno nadaljujete snood s svojimi rokami.

Potrebna orodja in materiali:

 • dve igli z enim delovnim koncem (lahko vzamete in krožite);
 • preja želene barve, sestave, kakovosti.

Kako vezati ovratnik z iglami za pletenje?

 1. Vsaka igralka lahko sama določi širino in dolžino katerega koli izdelka. Edina stvar, če želite narediti šal cevi, morate plesti izdelek v krogu, z uporabo nogavice pletenje igle. Najprej preučimo preprost LIC.
 2. Torej, na napere zberemo pravo količino zank. S tem določite širino bodočega dodatka.
 3. Odstranimo prvo iglo za pletenje, pletemo vse ostale, razen zadnje, kot obrazne. Zadnje je žuborenje.
 4. Zdaj pojdite na naslednjo vrstico. Prvi je tudi odstranjen, ostalo smo plesti, kot žuborenje.
 5. Ponovite tretji in četrti korak, dokler ne dosežemo želene dolžine šala.
 6. Nato zaprite zanko in jih ne zategnite.
 7. Šivamo konce zadnje strani hrbta. Lahko rečemo, da zaključimo vprašanje, kako vezati ovratnik.

Vzorec šalnega jarma "gumi"

Dodatna oprema na naslednji način izgleda zelo zanimivo in izvirno:

 1. Zbiramo na napere pravo količino zank. Edino opozorilo - njihovo število mora nujno biti večkratnik treh + dveh robnih zank.
 2. Po pletenju v prvi vrsti. Odstranimo prvo zanko, pletemo naslednje tri kot obrazne, nato pa tri žuborenje. Ponavljajte do trenutka, ko je na levi iglo za pletenje ena zanka. Mi pletene, kot tudi Žuborenje.
 3. Pojdi v drugo vrstico. Najprej odstranimo in nato pletemo na sliki. Slednji je rob, pleten je kot žuborenje. Na ta način nadaljujemo do želene dolžine postelje.
 4. In to je druga različica šalnega ovratnika za začetnike.

Run dolgo platno ni težko, tudi za začetnike. No, in za šivanje konca končnega šala z napačne strani sploh ni težko.

Cevi za šal - navodila po korakih

Ta izdelek je lahko vezan tudi z gumijastim trakom. Toda vzorec se ne bo raztezal vodoravno, ampak navpično. Zato, za izvajanje tehnologije, bomo potrebovali pet nogavice pletenje igle - štiri glavne in eno dodatno. Vsaka igralka lahko izbere prejo po lastni presoji.

Torej, kako plesti šal ovratnik z iglami za pletenje?

 1. Najprej se morate odločiti, katero vrsto gumija boste uporabili za ustvarjanje slike. Najboljša možnost je 2 x 2, 3 x 3 in 4 x 4. Uporabite lahko 5 x 5 ali več, potem pa je bolj smiselno dodati vzorec s pletenicami ali pasom. O njihovi izvedbi bomo govorili nekoliko kasneje.
 2. Ko ste se ukvarjali z gumijastim trakom, naj povežete fragment vzorca s širino in višino deset centimetrov.
 3. Po štetju zanke in izračunu želene številke. V ta namen določimo širino postelje in dobljeno vrednost razdelimo na deset centimetrov. To število se pomnoži s številom zank v fragmentu. Skupno število označuje skupno število zank v zanki. V ponavljanju vzorca mora biti večkratnik ½ zank.
 4. Zbiramo jih in jih razdelimo v štiri glavne igle. Plesti izbrani vzorec, ki se giblje v krogu, vendar brez vezanja robov.
 5. Ko dosežete želeno višino cevi, zaprite zanko.

Snood s pasom

Če želite narediti res lep izdelek, ki bo izgledal drago, morate preučiti naslednjo tehnologijo. V njem je podrobno opisano, kako vezati ovratnik. Izvaja se lahko s premikanjem po dolžini in višini. Videz dodatne opreme se zaradi tega ne bo poslabšal, ampak se bo celo spremenil. Edina stvar je: da bi se povezali po zgoraj opisani tehnologiji, morate pripraviti tudi fragment vzorca in izračunati potrebno število zank. Za ostalo morate le slediti spodnjemu diagramu.

Sivi vzorec označen z žuborenjimi zankami. V tretji vrstici od začetka sledi prvi "pokrov". Po pletenju višine vzorca je treba ponoviti, dokler ni dosežena dolžina ali višina ovratnika.

To je celoten opis ovratnika, ki ga sestavljajo pasovi.

Openwork LIC

Naslednji šal izgleda neverjetno lep, vendar pa se bo njegova izvedba že nekaj časa morala loviti. Vendar pa bo zaradi podrobne sheme postopek potekal kot časovni mehanizem. Edino pojasnilo: za tak izdelek je bolje uporabiti tanjšo prejo. Na primer akril ali angora. Govori morajo izbrati, osredotočiti na vrsto spanja.

Ko so potrebna orodja in materiali pripravljeni, lahko nadaljujete s preučevanjem sheme šalnika.

Snood vezan z rokami

V zadnjem času so postali zelo priljubljeni volumski šali z velikanskimi zankami, ki jih preprosto ni mogoče narediti z iglami. Zato bralcu ponujamo, da si ogleda podroben videoposnetek, kjer si iglokaša deli svoje izkušnje o tem, kako vezati izdelek, ki ga proučujejo, na roke.

Ovratnik v enem obratu

Druga zanimiva ideja je prikazana na videu.

To je zelo preprosto. Konec koncev, druga rokodelka podrobno pove o vsakem koraku. Poleg tega je učenje tehnike pletenja videa veliko bolj priročno kot učenje lastnih osnov.

Torej, tukaj smo razstavili preproste in bolj zapletene mojstrske tečaje, ki vam bodo omogočili pletenje šalnega ovratnika na krožnih pletilnih igelah, nogavicah in drugih.

Polna krila za dekleta. S svojimi rokami posodabljamo garderobo male princese.Poštne znamke ZSSR. Zbiranje žigovSibirski kovanec: Skrivnosti in skrivnostiCrochet cvetje: mojstrski tečaj za začetnikeŠtirje načini za izdelavo uokvirjenega žepaUporabi si jabolčni obseg - opis in zanimive idejePoiščite podobno sliko ali Kako razviti otroka v igriIzdelava svetlih in lepih božičnih šopkov bonbonov z lastnimi rokami