FoodPro Preloader

Tehnika dodelave robov platna. Kako plesti? V članku vam bomo povedali!


"Pitch" je zanimiv način oblikovanja roba katerega koli izdelka. Opravlja več pomembnih funkcij. Prvič, korak "smola" preprečuje raztezanje in deformacijo izdelka. Rob platna, zasnovan v tej tehniki, dobro ohranja svojo obliko. Drugič, stopnja koraka se uporablja v dekorativne namene. Daj

"Pitch" je zanimiv način oblikovanja roba katerega koli izdelka. Opravlja več pomembnih funkcij. Prvič, korak "smola" preprečuje raztezanje in deformacijo izdelka. Rob platna, zasnovan v tej tehniki, dobro ohranja svojo obliko. Drugič, stopnja koraka se uporablja v dekorativne namene. Daje volumen in lepo zaokroževanje na rob, s čimer se oplemeniti vse s tem povezane stvari. Platno, okrašeno s takšno vezavo, izgleda zelo lepo in privlačno. In tretjič, »rachy korak« je nepogrešljiv pri izdelavi elementov »friform«, na primer različnih listov, barv ali spiral. V tem članku bomo opisali več različnih načinov izvajanja elementa »smola«. Kako jo plesti, bomo dokazali z uporabo fotografij. Upamo, da bo naš članek uporaben za ženske, ki se bodo spoznavale s kavljem. Torej, pojdi na delo.

Originalna tehnika kvačkanja "smola"

S tem okrasnim čarovnikom za vezanje uspešno izdelamo rokave, dno izdelka in vrat. Pogosto se vzorec "smola" uporablja za okrasitev klobukov. Še posebej je priročno uporabljati, kadar so vrstice z dodatki ali zmanjšanji "stopile" robove. Zanimivo je kvačkanje tehnika "smola" izgleda, ko okrasitev odeje, blazine, posteljna pregrinjala. Prav tako je pomembno, da je primeren za dekoracijo izdelkov, ne le kvačkanih, temveč tudi pleten s pletenjem. Rob je mogoče okrasiti z "navadnim korakom" z nitjo, ki se uporablja za izdelavo samega izdelka, ali pa izberete kontrast. Vezava tkanine, ki jo opravi preja druge barve, omogoča, da ji dajo posebno lepoto in svetlost. Taka stvar bo zagotovo pritegnila pozornost. Obstaja več metod za izvajanje elementa koraka koraka. Kako jo plesti, bomo povedali še naprej. Pravzaprav je to tehniko preprosto izvajati, glavna stvar je, da se dovolj vadite.

"Rachy korak": kako plesti? Metoda številka 1

Ne glede na način izvedbe, ki ga izbere igralka, korak "korak" vedno ustreza "nazaj" ali, drugače, "od leve proti desni". Na diagramih je označen kot križ z valovito črto na vrhu. Če želite izvedeti, kako opraviti "smola", boste potrebovali kakršno koli pletenje nit in kavelj, ki ustreza velikosti. Uporabili smo prejo Pekhorkove "Otroške novosti" (z gostoto 200 m / 50 g) in kljuko št. 3.

Razmislite o prvem načinu izvajanja elementa smole. Kako plesti? Najprej izvedite majhen kvadratni vzorec. Izdelamo začetno zanko in verigo zračnih zank dolžine 7 cm. Preskočimo tri VP, ki so potrebni za dviganje. Prva vrsta pletenine s kvačkanjem. Druga vrstica se bo začela s tremi zračnimi zankami. Izvedite ga po analogiji s prvim. Tretjo vrsto pletenja vzorca bomo začeli tudi s tremi VP-ji in jo povezati s kvačkami. Tako se izvede korak stopenjskega elementa: diagram to popolnoma ponazarja. Naredimo eno VP za dvigovanje. Ne da bi obračali pletenje, bomo v zanko podstavka s sprednje strani vstavili kljuko na napačno stran. Potegnite nit. Na kljuko imamo dve zanki, ki ju je treba plesti. To je to, en element "koraka koraka" je pripravljen! Po analogiji izvajamo celotno serijo, ki uvaja kavelj v naslednjo zanko, ki se nahaja od prejšnje na desno. To je tako lep zaključek, ki bi ga morali dobiti. Zdaj veste, kako kvačkati igrišče.

Izdelava zanimivega odseka roba vzorca: metoda številka 2

Da bi spoznali, kako izvesti še eno spremembo »bodičastega koraka«, bomo ponovno uporabili naš vzorec. Raztopite zadnjo vrstico (na prvi način) in naredite eno zračno zanko. Sedaj vtaknite kljuko pod zanko podnožja, eno na desni. Potegnite nit. Dve zanki imaš na kljuki. Morali bi se združiti. Zdaj naredi dva podpredsednika. Znova vnesite kavelj pod dve polovici zanke osnovnega stebra. Enake korake ponovite do konca vrstice. Fotografija prikazuje vzorec izvedbe "koraka koraka" v metodi št. 2. Kot lahko vidite, je snop nekoliko večji in obsežnejši od prvega.

Veličastna "korak za korakom": metoda številka 3

Za dekoracijo nekaterih izdelkov, na primer tople zimske obleke, je ta tehnika popolna. Od bujnih stebrov, ki se prilegajo v nasprotno smer, nastanejo bujni koraki. Da bi izvedeli, kako izvajati ta element, vzemite vzorec in raztopite zadnjo vrsto, pleteno v metodi "korak za korakom". Izvedite eno dvigalno zanko in na kavelj položite en kavelj. V spodnjo zanko na desni vnesite svoje delovno orodje. Zgrabi in potegni nit. Nato ponovite ta postopek dvakrat. Zdaj zgrabite nit in pletite na eni vrsti vse zanke, ki so na kljuki. Popravite bujni stolpec enega VI. Za dokončanje drugega elementa preskočite eno zanko osnovne enote. Privežite vrsto "koraka" po analogiji s prvim elementom.

Učenje pletenja "korak korak": metoda številka 4

Ta način izvajanja jermenov je zanimiv, ker se napačna stran ne razlikuje od aversa. Ta "korak korak" se uporablja, kadar je potrebno urediti obojestranski izdelek, kot je preproga, čep ali vroč stojalo. Pojdimo na četrti korak "punch" elementa, kako ga plesti, vzemite naš vzorec za trening in naredite en VI za dviganje. Imate tri zanke na kavlju, nato jih v enem koraku privijte in element z zračno zanko dokončajte tako, da ponovite ta vzorec.

Upamo, da vam je naš članek koristil. Veseli bomo, če se boste z našimi nasveti naučili izvajati na različne načine lepe in izvirne trakove koraka "smola".

Pletena škatla: uporaba, samoproizvodnjaRep trak: kaj je, kako se uporabljaŠablona je nepogrešljivo orodje pri notranji opremi.Sklopka za roke: mojstrski razred in vzorciSlavni fotograf Nigel Barker: kariera, osebno življenje, deloKvačkani vzorci: izvirne ideje, opis fotografije, nasvetiNajboljše igre za dve osebiPletene palčke z iglami za pletenje - ustvarjajo lepoto z vzorci ali vzorci