FoodPro Preloader

Kako narediti zanko z lastnimi rokami: vzorec, nasveti za izdelavo


Sling - odlična pomočnica za mlado mamo. Osvobodi roke in otrok hkrati čuti enako kot v rokah matere. Obeski so sešiti iz mehkih naravnih tkanin in so primerni tudi za novorojenčke, ki zagotavljajo fiziološko in varno nošenje. Kljub naraščajočemu številu proizvajalcev takšnih dodatkov, veliko matere raje ne kupi izdelka, ampak izdelek po meri. V tem član

Sling - odlična pomočnica za mlado mamo. Osvobodi roke in otrok hkrati čuti enako kot v rokah matere. Obeski so sešiti iz mehkih naravnih tkanin in so primerni tudi za novorojenčke, ki zagotavljajo fiziološko in varno nošenje. Kljub naraščajočemu številu proizvajalcev takšnih dodatkov, veliko matere raje ne kupi izdelka, ampak izdelek po meri. V tem članku boste spoznali značilnosti krojenja glavnih vrst zanke z lastnimi rokami.

Glavni tipi

Vrste zanke, jih je veliko. Toda najpogostejši so le nekateri od njih: zanke, zanke z obroči, majska zanka, zanko-nahrbtnik (hitra zanka). Vsaka mati, ki namerava šivati ​​takšen izdelek, seveda želi, da se prilega tako novorojenemu otroku kot otrokovemu tekaču. Sling nahrbtnik in hitra zanka za novorojenčke niso primerni, zato se njihova proizvodnja v tem pregledu ne upošteva.

Sling tkanina

Pomembno je, da se je zanka izkazala za univerzalno tako po velikosti kot po značilnostih tkanine. Za novorojenčka je idealen tako imenovani šal - tkanina dvojne diagonale, žakarda, diamanta in nekaterih drugih vrst tkanja. Ta snov vam omogoča, da pri nošenju najbolje absorbirate korake odraslega, idealno privabite otroka k staršem in prilagodite velikost izdelka določenemu otroku.

Toda šal tkanine v redni trgovini je zelo težko najti. Lahko ga kupite pri nekaterih proizvajalcih. Prav tako lahko kupite prej uporabljeno tkano zanko in ustvarite zanko z obročki. Ali priročno majsko zanko.

Seveda lahko šivate zanko za novorojenčka, ne samo iz tkanine. Lahko poberem katero koli ohlapno snov (na primer, lan, svila ali bombaž), ta možnost pa bo tudi univerzalna in vse sezone. Če želite nositi novorojenčka, si lahko šivate zanko iz pletenin, vendar se je treba zavedati, da se bo takšna tkanina sčasoma močno raztegnila in ne bo delala za nošenje starejšega otroka.

Prav tako lahko šivamo ogreto različico slinga - iz flisa. Pri izbiri tkanine je treba ravnati po svojih potrebah (nošenje doma ali na ulici, od rojstva do enega leta ali do 2-3), kot tudi podnebje v regiji prebivališča.

Izbira velikosti zanke

Preprosto je izrezati in šivati ​​takšne zanke z lastnimi rokami. Navsezadnje je to samo dolgo platno. Da bi bil šal univerzalen za otroke različnih starosti, mora biti njegova širina 70 cm (brez upoštevanja zavojev na robovih). Dolžina šala je odvisna od velikosti oblačil in višine matere.

Če je srednje višine (155-170 cm), je zahtevana dolžina zanke enaka velikosti obleke, deljene z 10. To pomeni, da mama s 46 velikostmi oblačil potrebuje šal dolžine 460-470 cm, kar ustreza 6 mednarodnim velikostim te zanke. Velikost zanke, predstavljena v tabeli. Velikosti 2-4 ustrezajo skrajšanim šalom, vendar so manj vsestranske.

Velikost

2

3

4

5

6

7

8

Dolžina, cm

270

320

370

420

470

520

570

Če je mati visoka, se morate osredotočiti na šal večje velikosti. Če je njegova višina nižja od 155, bo prejšnja velikost.

Krojenje šalke

Za šivanje te vrste zanke z lastnimi rokami je treba iz platna izrezati paralelogram z majhnimi posnetki (približno 30 cm) zahtevane dolžine in standardne širine. Izrežete lahko šal in drugo obliko (pravokotne, vretenaste).

Preden odprete, je bolje, da perilo operete, saj se med prvim pranjem skrči. Zdaj je ostalo le obdelovanje robov z dvojnim robom tkanine po celotnem obodu in nežno šivanje tega robnika na šivalnem stroju. Priporočljivo je, da na sredini in na dnu sredine naredite nalepko na sredini - šivajte svetle nalepke ali naredite vezenje. To je potrebno za enostavno in pravilno navijanje zanke.

Značilnosti krojaške zanke z obroči

Za šivanje takšne zanke z lastnimi rokami potrebujete kos tkanine in par obročev. Obročki so boljši za nakup posebnih: testirajo se na moč, hipoalergenost in gladkost. Najdete jih v prodaji pri proizvajalcih zanke ali v specializiranih prodajalnah. Najboljša izbira so obroči velikosti L z notranjim premerom 75 mm. Takšni deli so lahko iz aluminija ali plastike.

Obstaja veliko načinov, kako narediti obroček. Glavne razlike so v tistem delu, v katerem so sešiti obročki (zanko “ramena”). Lahko je nadaljevanje glavne tkanine ali pa se lahko ločeno loči, v ta del zanke pa se lahko vstavi tudi mehko tesnilo, da se olajša obremenitev staršev. Ustavimo se na najpreprostejšo različico - enojno rezano zanko z obroči.

Odlična možnost je šivanje takšne zanke iz šala, še toliko bolj, če z raztrganim šalom s časom postane nenavadno mehka. Iz izbrane tkanine morate izrezati pravokotnik dolžine 200 cm in širine 80 cm. Če ima mama zelo veliko velikost oblačil, se lahko dolžina poveča. Nato obdelajte 3 strani (2 dolgi in 1 kratki) na pisalnem stroju z robom.

Nato je treba surovi del skozi oba obroča in sešiti s črto s robom tkanine na glavni del zanke. Za zanesljivost je bolje narediti nekaj vrstic. Mnoge matere pred tem priporočajo, da ročno šivajo ali zatičejo nekaj gub na tkanino, tako da njegova širina ustreza premeru obročev. To je vse. Sling je pripravljen za uporabo!

Mai Sling: izdelovanje nasvetov

Majska zanka je pravokoten del, ki se imenuje hrbtni del zanke, v katerega so prišiti pasovi in ​​naramnice. Če se zašije za nošenje novorojenčka, je bolje uporabiti šal ali prej obrabljen šal.

Vzorec pasu May za velikost, ki je primerna za večino dojenčkov, vsebuje naslednje podrobnosti: 2 zadnja kosa, merita 42 × 52 cm, 2 pasova dolžine 65 cm in široka 20 cm, 2 naramnicami dolžine 200 cm in široke 25 cm. Ta dolžina trakov je primerna za mamo srednje višine in gradnje ter se lahko poveča ali zmanjša. Priporočljivo je, da se zgornji del s polkrožnim zgornjim delom odcepi, zato je primernejši za podporo otrokovega vratu.

S spodnjimi trakovi bolje začnite obdelovati. To storite tako, da jih s sornikom obrnite navzdol in šivate šive s treh strani, pri čemer pustite eno neobdelano kratko stran in jo nato zavrtite. Po tem obdelamo naramnice: šivamo s 3 šivi z robom, pri čemer eno kratko stran neobdelamo.

Na neobdelani strani morate položiti več krat za lažje šivanje v hrbet, tako da jih zavarujete z ročnim šivom. Ti elementi se običajno všijejo v hrbet pod kotom med vrhom in stranjo. Nato je treba odsekati dele hrbta z zunanjo stranjo navznoter in šivati ​​s 3 strani, pri čemer pustite stisnjeno dno hrbta in prostor za šivanje v trakovih.

Nato je treba hrbet obrniti, upogniti in likati šiv na mestih, kjer so sešili trakovi, nato pa izmenično vstaviti trakove v luknje na hrbtu in jih večkrat šivati ​​na stroju. Po tem pa ostane le šiv na spodnjem delu hrbta in majska zanka, ki je šivana skupaj, pripravljena.