FoodPro Preloader

Tehnika Shibori - dekoracije za začetnike. Opis po korakih, glavni razred in funkcije


Veliko zanimivih in nenavadnih vrst ročnega dela prihaja iz drugih držav. na primer, tehnika shibori. Dekoracije za začetnike in strokovnjake na tem področju ustvarjalnosti so zelo zanimive in neverjetno lepe. Šarmantna zmeda Zaradi dejstva, da so številne edinstvene vrste ročnih del prišle k nam iz drugih držav in kultur, ki so minile stoletja izboljšav in razvoja, pogosto zamenjamo njihova imena, izraze in značilnosti. Zdaj se e

Veliko zanimivih in nenavadnih vrst ročnega dela prihaja iz drugih držav. na primer, tehnika shibori. Dekoracije za začetnike in strokovnjake na tem področju ustvarjalnosti so zelo zanimive in neverjetno lepe.

Šarmantna zmeda

Zaradi dejstva, da so številne edinstvene vrste ročnih del prišle k nam iz drugih držav in kultur, ki so minile stoletja izboljšav in razvoja, pogosto zamenjamo njihova imena, izraze in značilnosti. Zdaj se enako dogaja s šibori. Za sodobno iglo Shibori je izdelava nakita s svilenimi trakovi, pobarvana v določeno tehniko, kroglice in kroglice. Toda v resnici, shibori, ali, če vseeno govorimo pravilno, sibori je prav tehnika batika - metoda barvanja tistih trakov iz naravne svile, ki se nato uporabljajo pri izdelavi nakita. Malo zmede v smislu, vendar večina igralk, ki niso v stiku z japonsko umetnostjo barvanja tkanin z metodo Sibori, menijo, da je shibori umetnost ustvarjanja nakita s trakovi.

Kaj potrebujete za shibori nakit?

Nakit lahko ustvarite na več načinov, eno izmed teh področij pa je tehnika Shibori. Nakit za začetnike, ki se želijo naučiti te vrste ustvarjalnosti, vam omogočajo, da se potopite v svet šiborijev, pravijo, s svojo glavo. Dejansko se na prvi pogled zdi, da v takem delu ni nič težko - kupite material in ustvarite, kot želite. Vendar pa moramo začeti z dejstvom, da je ročno izdelan shibor nakit najboljša kreacija svilenih trakov in dekorativnih predmetov zanje, ročno izbranih z nitmi in iglami. Zato bo delo zahtevalo veliko materialov:

 • trakovi shibori;
 • kroglice in kroglice;
 • dekorativni elementi - kaboti, medaljoni, obeski;
 • dodatki za nakit - bail, pritrdilni elementi, manšete, nastavitve in drugo.
 • iz pravega usnja ali semiša kot žilave strani;
 • lepilo, pregledno in zanesljivo;
 • nit, ki se ujema, in fino iglo.

Še en element, ki se pogosto uporablja pri izdelavi nakita s trakovi za shibori, je soutache.

Cena ustvarjalnosti

Tisti, ki se resnično ukvarjajo z ustvarjalnostjo, kakršnokoli ročno delo, si prizadevajo za izdelavo in popolnost, vedo, koliko je to drago zadovoljstvo. In ne gre za čas, ampak za stroške vseh materialov in orodij, potrebnih za ustvarjanje lepote. Kakršno koli ročno delo je drag poklic, tehnika šibori pa ni nobena izjema. Nakit za začetnike shiboristov najprej pomeni denarne stroške. Navsezadnje je svileni trak sam po sebi drag material. Naravna najfinejša svila, narezana na tanke trakove, ročno oblikovana s posebno spojino, ki omogoča, da trak zadrži svojo obliko, nato pa ročno poslikano - zaradi česar je trak res poldragi material. Poleg tega so vsi dodatki in dekor uporabljeni visoko kakovostno, pogosto s plemenitimi premazi, cabochoni - poldragi ali dragi kamni, kroglice, kroglice uglednih proizvajalcev po primerni ceni. Tudi za notranjost nakita morate uporabiti naravno usnje ali semiš, v skrajnih primerih - visoko kakovostno umetno usnje, ki prav tako ni poceni. Torej je drago - japonska tehnika shibori. Nakit za začetnike ni izjema.

Večji, lepši

Tehnika Shibori, vključno z nakitom za začetnike, zahteva lestvico. Zakaj? Vsa lepota izvirnega materiala - trak bo viden le, če je trak sam naslikan, poslikan s šibori, zguban v majhne gube, obrobljen z biseri in kroglicami, dopolnjen s sušenjskimi potmi in kabošonom. Zato je to iglo - dekoracija v tehniki shibori - precej velika v primerjavi z umetnostjo nakita, na primer. Izdelava takih izdelkov vam omogoča, da zavijete fantazije, saj je trak Sibori sam po sebi edinstven material, ki preprosto zahteva, da mu pomagamo sprostiti ves svoj neverjetni potencial.

Kje začeti?

Vsaka ustvarjalnost se začne z idejo, pravi vsak gospodar. Tudi če ideja zamenja smer v procesu dela, mora biti začetna zamisel dovolj jasna, kar je najbolje na papirju. Skica - je osnova za kakršno koli ročno delo. Brez izjeme in tehnike shibori. Nakit za začetnike, korak za korakom naredil že od samega začetka, bo kljub neizkušenosti mojstra lep in edinstven. In začetek je papirna skica. Treba je predvideti vse, kolikor je to mogoče - dimenzije vseh glavnih elementov, njihovo medsebojno lego, prehodi in zavoji traku, njegovo pritrditev in odpiranje. Zato je treba skico izdelati v polni velikosti, neposredno na kos papirja, kjer se vse komponente prihodnje mojstrovine. Poleg tega se lahko skica popravi, če se med delom pojavijo nove ideje in v skladu s tem bo lažje narediti lepo delo.

Mali rezultati - kakovost rezultatov

Celoten proces izdelave nakita v tehniki "shibori" je omejen na več glavnih faz:

 • ustvarjanje skice;
 • nameščanje in pritrjevanje na osnovi ribon-sibori, kabochoni, osnovni dekorativni elementi;
 • polnjenje izdelka s sutešem, kroglicami in kroglicami;
 • dekoracija trakov (če je potrebno);
 • napravo na napačni strani in vpenjalno napravo;
 • dekoracija robov dekoracije.

Vsak mojstrski tečaj o izdelavi shibori nakita bo vključeval te faze dela. Vsak od njih zahteva natančnost, saj so Sibori trakovi, cabochoni dragi materiali, ki so pritrjeni na podlago, bodisi z lepilom ali nitko. Toda svila je tanka tkanina, mesto vboda na njem bo opazno, če je nit odstranjena. Pol-dragoceni kaboti morajo biti zlepljeni na mestu, tudi če se nastavitve uporabljajo za pritrditev. Kaj naj rečemo o delu z biseri ali soutache, ko so majhni šivi osnova za kakovostno delo. Torej je vsa tehnika shibori zelo občutljiva in mučna.

Edinstvenost - prednost

Nedvomno vam lahko vsaka vrsta ročnega dela ustvari edinstvene izdelke. Toda nekatere vrste ustvarjalnosti omogočajo kopiranje, na primer, istega pletenja ali vezenja, nekatere pa ne. In za slednje se uporablja izdelava nakita v tehniki Shibori. Sam trak je edinstven - izvorni material za tovrstno ustvarjalnost. Nobenih dveh enakih kosov traku, ne samo ročno, ampak tudi s pomočjo tehnologije. Če pogledate delo izkušenih obrtnikov-shiboristov, ki ustvarjajo nakit, namesto samih svilenih tkanin, potem bodo seznanjeni izdelki različni drug od drugega, na primer, uhani - bodo podobni, vendar nikoli popolnoma identični. Konec koncev, ta vrsta ustvarjalnosti ne dopušča kopiranja, je preprosto nemogoče a priori.

Dekoracije v tehniki shibori dajejo vsakemu lastniku občutek njihovega edinstvenega šarma - edinstvena barva traku in visokokakovostni dekorativni elementi naredijo vsak izdelek pravo mojstrovino.

Mickey Mouse kostum: korak za korakom navodilaModna nagubana krila - atribut osnovne garderobe vsake ženskeKako izdelati lesen stroj za vašega otrokaFrosty vzorec na oknu to storite samiKako narediti kostume žabe to storite samiKako šivati ​​kostum gnoma z lastnimi rokamiOsupljiv božični kostum za dekleta "Asterisk"Kako narediti čebelni kostum za otroško matinejo