FoodPro Preloader

Čudovita kava obrti


Nekateri ljudje obožujejo kavo ne le zaradi prijetnega vonja in grenkega okusa, ampak tudi zaradi lepe ovalne zrnate strukture, iz katere lahko izdelate najbolj nenavadne in zanimive izdelke iz kave. Identični zaobljeni elementi z majhno razpoko v sredini se prilegajo v vse figure, dekor slik ali fotografij, od katerih umetniki sestavljajo edinstvene slike.

Nekateri ljudje obožujejo kavo ne le zaradi prijetnega vonja in grenkega okusa, ampak tudi zaradi lepe ovalne zrnate strukture, iz katere lahko izdelate najbolj nenavadne in zanimive izdelke iz kave. Identični zaobljeni elementi z majhno razpoko v sredini se prilegajo v vse figure, dekor slik ali fotografij, od katerih umetniki sestavljajo edinstvene slike. Zrna za delo, lahko uporabite tako ocvrte kot zelene, izmenične večbarvne dele med seboj.

Kavo lahko pobarvamo z barvo iz pločevink. Združite z drugimi naravnimi materiali - žitarice, fižol, stožci, listi. Lahko okrasite dela z satenastimi trakovi in ​​raševico, čipke in loki, da šopke cvetja, sredi katerih so obložene s semeni.

V tem članku bomo pogledali več izvirnih možnosti za izdelavo lastnih rok iz kavnih zrn s postopnimi navodili. Vzorci, predstavljeni na fotografijah, bodo bralcu pomagali bolje razumeti, kako naj bi izgledalo končno delo.

Kuhinjski dekor

Včasih po prazničnem prazniku lastniki stanovanj ostanejo s steklenicami nenavadne oblike. Škoda je, da jih izpustimo, vendar ne vedo, kje bi ga lahko postavili. Mi vam lahko damo praktične nasvete: naredite okrasitev in okrasite kuhinjsko polico ali mizo v jedilnici z ročno kavo. Tudi sama bo predmet interierja, v takšni improvizirani vazi pa lahko postavite šopek suhega cvetja ali klasičkov.

Fotografije teh steklenic, premislite previdno. Najprej morate dobro obdelati površino posode, tako da ni sledi etikete. Potem lahko delujete na različne načine. Če je steklenica popolnoma prekrita z dekorativnimi elementi, potem je ne morete niti barvati, če je steklena površina celo delno vidna, je bolje barvati jo z akrilno barvo na zunanji ali notranji strani z uporabo barve. Za notranjo barvanje vlijte malo barve in zavrtite steklenico počasi v vseh smereh, tako da je celotno steklo prekrito z želeno barvo. Takšno steklenico osušimo na glavo.

Kos kavnih zrn je kombiniran s konopljasto vrvjo, ki je zavita z glavnim delom konstrukcije. Okrog središča lahko ovijte čipkasto tkanino ali obleko. Čudovit cvet, narejen iz tkanine, pritrjene v sredini, je lep.

Svečnik

Za majhno svečo lahko vadite izdelavo preprostih kavnih izdelkov iz okroglega svečnika. Za podlago lahko kupite peno "bagel" v šivalni trgovini. Spodnji del je izravnan z ostrim rezilom, tako da je plovilo točno na mizi. Nato nanesite plast PVA lepila in izmenično pritrdite zrna pražene kave. Da ne bi bilo preveč temno, lahko še dodatno razredčite rjavo barvno shemo s svetlimi cimetovimi palicami in belimi kroglicami umetnih biserov.

Pri izdelavi svečnikov morate upoštevati varnostne predpise, tako da izdelek ni prekrit z barvo ali lakom, tako da ni nevarnosti požara iz požara sveče.

Dišeči Valentine

Na Valentinovo, ki se vsako leto praznuje v številnih državah po svetu, obstaja tradicija, da si srce za vašo sorodno dušo daruje, da svoje občutke sporočite vaši ljubljeni ali ljubljeni osebi. Lahko, seveda, darovati banalno kartico nakupa v obliki srca, vendar dekle ni verjetno, da bo takšen znak pozornosti, ampak če poskusite in ročno izdelane kave (glej sliko spodaj), potem spomin na nenavaden pozdrav bo dolgo v srcu ljubimca .

Kako narediti srce

Kot podlago lahko izberete poln material. To je lahko sestavljen iz vlaknene plošče, debelega valovitega kartona, srca iz tanke plošče iz penaste plastike. Edina zahteva je, da mora biti tesen in ne upognjen v rokah. Nadaljnje obrti zlepljene z opustitvijo z vseh strani. Na sprednjem delu srca sta pod kotom pritrjena dva naravna čipkasta trakova in majhen rjavi satenasti lok s tankim trakom. Eden od kotičkov Valentina je prilepljen na kavna zrna. Na tkanini pritrjeni v rednih presledkih pol kroglice. Po obodu plovila kave, prilepljene z zrnom lepilnega pištole. Po želji lahko izvrtino za vrv ali trak izvrtamo s šilo na zgornji zarezi, tako da se srce obesi na steno.

Ročna obrt "Pokal kave"

V hiši so vedno skodelice in krožniki, ki niso več primerni za pitje čaja. To so izdelki z majhnimi drobci ali razpokami. Takšne izdelke lahko preprosto vrnete ven in ne dobite ničesar v zameno, vendar je bolj zanimivo ustvariti izvirno kavo s svojimi rokami, ki bodo okrasile notranjost jedilnice, kuhinje ali dnevne sobe. Za dokončanje dela bodo potrebni naslednji materiali: krožnik; skodelico; pražena zrna kave; palčke cimeta; vrv iz konoplje ali vrvica; suha limona - 2 kosa; PVA lepilo in pištolo za lepilo.

Začnejo s postopkom lepljenja celotne površine skodelice in krožnika s konopljino vrvjo. Na lončarstvo na robu je nanesena kapljica pištole za lepljenje, na katero se nanaša konec vrvice. Nato uporabimo PVA lepilo, ki ga nanesemo s čopičem na gladko površino in takoj prekrijemo z vrvmi. Nahaja se tesno navoj na nit, tako da skodelica sama ne pazi. Tudi ovijte ročaj. Ko je vse delo končano, postavite skodelico na krožnik, tako da je ročaj na vrhu, in okrasite z ostalimi podrobnostmi. Iz kavnih zrn posnemajo razlito tekočino, ki naj bi teče iz skodelice na krožniku. Podobno izdelajte spodnji del plošče in osrednji trak ročaja. Poleg skodelice se na pištolo za lepilo pritrdi cimetove palčke in posušene limonine ali pomarančne rezine. Plovilo se bo harmonično uvrstilo v prostor okrašeno z naravnimi materiali.

Topiary za kavno zrno

Umetni leseni obrtniki so se naučili izdelovati iz različnih materialov. Upoštevajte vzorec na spodnji fotografiji. Verjetno je bilo tako čarobno denarno drevo, ki je zraslo iz petih zlatnikov, ki jih je Pinokio zasadil na polju čudežev v deželi bedakov. Izkazalo se je, da je bilo potrebno le posaditi v majhno posodo, ki jo sedaj poskušamo narediti.

V članku se prebere mojstrski razred obrti kave v obliki nenavadne topiarije.

Učenje, da naredimo drevo

Kupimo majhno peno in kovinsko zadrgo v že znani trgovini šivalnih pripomočkov. Prav tako boste morali oblikovati lonček za podnožje in debelo žico za dekoracijo stebla. Za prileganje predmetov bodoči topiary, nakup PVA lepila in pištolo za lepilo. Oblačenje lahko naredite vse, če želite. V naši različici je to par palčk cimeta in krpice, ki so vezani z naravno konopljino vrvjo.

Začnite delati svoje roke s kavo z vrha žoge. Na površini pene nekateri mojstri navijejo niti in jih prilepijo s prtički, tako da krogla ni tako gladka. Če pa uporabite pištolo za lepilo, lahko to fazo dela izpustite. Najprej pritrdite odpakirano zadrgo, napolnite jo s kovanci. Nato nastala nadmorska višina poravna navitje vseh kosov. Obod krogle je zlepljen z dvojnim slojem zrn. Prvi je centralno razrezan. In druga je nasprotna. Od spodaj potiskajo luknjo vzdolž premera palice za majhno steblo.

Palica je tesno ovita s konopljino vrvjo s PVA lepilom. Da bo žica večja, jo lahko dodatno ovijete s krpo ali prtičkom. Da bi jedro imelo precej težko konstrukcijo, je potrebno pritrditi njegov spodnji rob v ometni mešanici. Olajšajte. V ločeni skledi morate mešati prašek iz mavca in hladno vodo ter doseči konsistenco debele kreme. Medtem ko raztopina ni zamrznjena, jo morate vlijte v lonec, vendar ne do vrha in vstavite steblo drevesa. Po utrjevanju bo omet trdno držal plovilo, njegova površina pa se lahko skrije pod mehko tkanino in z nasipom kovancev in kavnih zrn.

Dekorativni mlin

Če se odločite, da boste svoje stanovanje uredili udobno, potem ne morete brez različnih prijetnih stvari. Pravzaprav bo tak mlin pogledal v stanovanje, v pisarno in v šolski razred, prva nagrada pa bo podeljena kapitanu na obrtni razstavi.

Tako lepoto naredite iz odpadnega materiala. Hiša je plastična posoda iz petih litrov iz vode, oblečena s tanko vrvjo konoplje po obodu. Na vratu je pritrjen kartonski stožec. Nato je treba prilepiti kavno zrno. Vendar pa so rezila mlina, ki so izdelana iz japonskih suši palic, najprej pritrjena.

Vse obrti so postavljene na obliko okrogle plošče. Še vedno je treba ustvariti majhne dele - šivanje vrečke za kavna zrna, lepilo okoli obodne ograje, vrata, lahko naredite okna in "rastlin" grmovje ali cvetje v bližini hiše.

Stenska slika "Cvet"

Pravokotnik iz vlaknene plošče ali kartona se prilepi z ozadjem naravne snovi. Na vzorcu - vrečke. Nato na pištolo za lepljenje najprej pritrdite fižol finega fižola, ki služi kot poudarjena svetla točka na sliki. Preostali del cvetja se razprostre iz praženih zrn kave.

Majhni dekorativni elementi so sešiti na vogale tkanine, na primer, loki s kroglicami v sredini ali majhen obliž podobne tkanine. Tukaj se vsak gospodar sam odloči. Po tem, ko je slika vstavljena v lesen okvir in pritrdite zanko na hrbtni strani. Da bi zrna kave izgledala sijoča ​​in svetla, jih morate pokriti z akrilnim lakom.

Smešni jež

Igrača, sestavljena iz naravnih materialov, se lahko uporablja za dodatno dekoracijo kuhinje ali jedilnice. Presenetite goste s sadnim krožnikom, v katerem je nepričakovan gost iz pravljičnega gozda. Telesna prostornina živali je ustvarjena iz zvite krogle iz sintetične obloge, papirja, tkanine ali bombažne volne, ovite z nitmi od repa do ozkega gobca.

Pokazalo bi se, da gre za precej tesen snop, na katerega se kasneje zalepi kavna zrna, ki služijo kot igle. Pritrdite jih s končnim delom s pištolo za lepilo. Lahko okrasite figurica prebivalca naših gozdov z zvezdico badiana, kravato vrv. Glavni pogoj je prisotnost v dekor le naravnih sestavin.

Oblikovanje ur

Delo na okrasju ur je preprosto, vendar zahteva ločeno pripravo. Navsezadnje je nekaj zrn poslikanih z zlato barvo. Elemente razporedite v plasti, razporejene v poševnem pogledu, najprej levo, nato desno. Poskusite zagotoviti, da bodo robovi vsake od njih tesno povezani s sosednjim elementom.

Zanimivo bo gledati v kateri bo vsaka plast drugačne barve. Prva je na primer rjava zrna, druga barva, tretja je zelena kava.

Predstavljajte si in uveljavite pridobljeno znanje!

Kako narediti lestenec iz niti z lastnimi rokami: mojstrski razredS svojimi rokami naredimo magnet na hladilniku.  Tri zanimive možnosti za to dodatno opremoMartinichka to naredite sami iz prejeKako vezati klobuk za novorojenčka.  Navodila in nasvetiCrochet letna bluza - elegantna in udobnaMojstrski tečaj, kako narediti origami 8. marca z lastnimi rokamiIzbira obleke za jesenske počitnice: Lesovičkina nošaKako hitro in enostavno šivati ​​krilo z elastiko?