FoodPro Preloader

Cvetlični lončki z lastnimi rokami: kako narediti in lepo urejeni?


Notranji in vrtni cvetovi so veselje in ponos hostese, zato so lonci in lonci za sobne rastline vedno v povpraševanju. S tem izdelkom so police preprosto napolnjene. Za rastline v zaprtih prostorih in vrtovih je več kot sto sort lončevin. Verjetno ni bilo več okenske police, na kateri ne bi živeli nobeni trgovski lončki. Ampa

Notranji in vrtni cvetovi so veselje in ponos hostese, zato so lonci in lonci za sobne rastline vedno v povpraševanju. S tem izdelkom so police preprosto napolnjene. Za rastline v zaprtih prostorih in vrtovih je več kot sto sort lončevin. Verjetno ni bilo več okenske police, na kateri ne bi živeli nobeni trgovski lončki. Ampak domače posode iz odpadnega materiala še naprej mirno sobivajo z kupljenimi.

Tako pogosto se zgodi, da iz različnih razlogov nenadoma potrebujete lonec za novega zelenega hišnega ljubljenčka, vendar ga ni. Ali kaljenje je dalo korenine, vendar je zaradi različnih okoliščin nemogoče najti mu "zavetje". Ali morda imate radi vse nenavadno? Potem je ta članek tudi primeren za vas.

Danes bomo razmislili o tem, kako s svojimi rokami narediti cvetlične lončke.

Lonci za dojenčke

Za zelo majhne rastline, posejane s semeni, pripravljenimi za sajenje v vrtni gredici v prihodnosti, lahko ustvarite mini lončke iz jajčne lupine. Vprašanje presajanja v takšno posodo se ne upošteva, saj zadostuje, da se seme eno seme v vsako lupino (predhodno napolnjeno s tlemi). Lupina, ki se v kaseto razporedi za jajca, v kateri se prodajajo. Sčasoma bo rastlina začela rasti in se razvijati, in ko doseže pravo velikost, jo lahko varno posadite na vrtu ali v drugem večjem cvetličnem loncu.

In še naprej razmišljamo o zamislih lončkov. S svojimi rokami iz odpadnega materiala jih lahko preprosto izdelate v skladu z našimi navodili.

Za različne sukulente

Običajna keramična skodelica s shcherbinko ali ročajem je pripravljena lonček za sočno rastlino. Kot se zaveda vsak vrtnar, imajo kaktusi, privezniki in Gaster zelo majhne korenine. Nadzemni del takih zelenih hišnih ljubljenčkov je običajno težek, saj se listi in stebla kopičijo v veliki količini vlage, ki je potrebna za preživetje v sušnih razmerah. Zato lahko sočna rastlina, posajena v svetlobnem loncu, zaradi teže listov sčasoma obrne svojo "hišo". Da bi se temu izognili, posadite takšne rastline samo v težkih loncih. Če ne boste imeli poškodovanih keramičnih vrčkov, temveč želite narediti takšne cvetlične lončke z lastnimi rokami, vam nihče ne bo prepovedal uporabe običajnih, celih in celo novih keramičnih skodelic.

Stekleni konzerve florariums

Zdaj postaja modno saditi rastline v florariju. To je stekleni lonček (običajno akvarij ali lahko), napolnjen z mešanico zemlje, peskom in dekorativnimi kamni.

Faze priprave steklene posode

 • Vzemite navadno posodo, njena velikost je odvisna od števila in velikosti rastlin, ki jih želite posaditi.
 • Operite mojo pločevinko in posušite, polirajte stene.
 • Nalijte v njo mešanico zemlje (ali peska).
 • Tla naj bi zavzemala največ tretjino bank. Ne pozabite, da se bo zemlja umirila, zato najprej izpolnite malo več.
 • Zdaj z roko potisnemo rastlino v kozarec, pokopamo jo zelo previdno, nato posadimo drugo in tretjo. Ponavadi, ne več kot tri se dajo v kozarec, ne pozabite, da bodo rastline rastejo, zato ne "Strpati" jih tesno, daje svobodo.
 • Po sajenju rahlo nalijte pločevinko, razpršite stene z vodo iz notranjosti in jih posušite.

Kako narediti cvetlične lončke iz plastičnih steklenic z lastnimi rokami

Zelo poceni material in vedno na voljo - to so plastenke različnih zmogljivosti. Za vzorce pritlikavcev so 0, 5-litrske posode popolne. Za večje vrste lahko uporabite steklenico s 5 litri. V takšnih lončkih se na primer nahajajo pelargonije. Te rože so precej nezahtevne in hitre rasti.

Fotografije cvetličnih lončkov z lastnimi rokami iz plastičnih steklenic, glej spodaj.

Zdaj pa si bomo podrobneje ogledali, kako ustvariti tako lepo posodo za obrat:

 • Vzemimo plastično steklenico, izrežemo višino, ki jo potrebujete, najverjetneje bo to tretji del celotne posode.
 • Potem - pomemben korak, če imate staro železo, segrevate in rahlo, za delček sekunde, pritisnite plastično posodo na vroči podplat železa z rezom. To bo pomagalo prirezati zarezo, ki ostane po razrezu steklenice.
 • Pokrijte površino lončka z akrilno barvo. Priporočljivo je, da uporabite barve iz pločevink. Potem bodo vaši cvetlični lončki bolj natančni.
 • Čakamo, da se barva posuši.
 • Nato lahko narišete vodoravne svetle črte okoli celotnega lonca.

Če vas navaden cvetlični lonček, izdelan iz plastičnih stekleničk, izdelan z lastnimi rokami, ni navdušil, poskusite izrezati ušesa živali (na primer mačje, enostavno izrežemo). Obdelajte robove z ogrevano spajkalnikom. Barve barve skladno s svojimi idejami o tej živali. Narišite oči in gobec. Sedaj presadite rože. Milo se je zgodilo, kajne?

Nato pogledamo, kako narediti dobre cvetlične lončke z lastnimi rokami iz plastičnih vedric, v katerih ste kupili majonezo.

Drugo življenje plastičnih vedra

Za prevajanje ideje boste potrebovali:

 • Mavčni povoj.
 • Voda
 • Mozaično lepilo.
 • Fugirna masa.
 • In kar je najpomembneje, plastično posodo iz sladoleda ali majoneze.
 • Dekorativni elementi (kamenčki, kamenčki, školjke, kroglice, mozaik).

Navodilo:

 1. Da bi okrasili cvetlični lonec z lastnimi rokami, pripravite vedro, vnaprej preluknjajte drenažne luknje z vročim šilom ali žebljem.
 2. Odstranite ročaj iz žlice. Za nekaj sekund namočite košček ometnega traku v vodo, ga obrnite na vedro neposredno pod obroč in ga potisnite v praznine. Ta operacija bo pomagala zapreti nepotrebna območja tam in hkrati gladila zgornji del našega prihodnjega lonca. Pustite prazno suho.
 3. Zdaj pa ga celo navlažite in ovijte v več plasti. V procesu odvijanja povoj ravni in ga gladko, daje gladko in lepo površino vašega plastičnega vedra. Pustite obdelovanec na dan za popolno sušenje.
 4. Dan kasneje lahko začnete okrasiti lonec. Damo ga z mozaik lepilom, lepilnimi dekorativnimi elementi. V takem izdelku si lahko privoščite veliko okraskov.
 5. Ko je lonček okrašen, počakajte, da se lepilo posuši, najverjetneje približno en dan.
 6. Na vrh lupin in kamenčkov nanesite malto za ploščice, ki bo popeljal vse razpoke in zgradbi dal trdnjavo in plemstvo.
 7. Po 10 minutah temeljito sperite fugirno maso z dekorativno gobo z vlažno gobo.
 8. In še enkrat, počakajte, da mine dan. Po enem dnevu v loncu lahko posadite cvet.

Na enak način lahko okrasite vsak zabojnik, tudi plastična skodelica lahko postane spodoben lonec za zelenega otroka.

Rastlinske rože, zelene in sočne

Tin pločevinke se lahko prav tako spremenijo v cvetlične lončke. S svojimi rokami se lahko pobarvajo od zunaj pločevinke ali ovijejo jutino vrvico na površino, ki je bila predhodno premazana z lepilom. Namesto vrvice za navijanje, uporabite trakove, vrvi, pletenice - rezultat bo vseeno odličen!

Pločevinke lahko pobarvamo s čopičem - uporabimo grah različnih barv, trakov, cvetov. Narišite vse, kar vam ponuja vaša domišljija. Naj bo vaš lonček pločevinastih pločevink edinstven in presenetljiv v svoji lepoti in singularnosti.

Mimogrede, si oglejte pločevinke iz pod darilni čaj in kavo, kot tudi bonboni in darilni piškoti. Njihove oblike so kvadratne, ovalne in okrogle. Takšne kozarce lahko uporabite tudi za preseljevanje vaših zelenih hišnih ljubljenčkov. In ni potrebno slikati teh bank. Značilno je, da imajo te kositrne darilne embalaže lepe vzorce.

Oglejte si, kako srčkane lahko naredite cvetlične lončke s temi rokami iz teh pločevink (glej sliko spodaj).

In prav gotovo lonci z rahlim zmečkanjem pločevink ne bodo ostali neopaženi. Samo prosim, ne pretiravajte! Jar je zdrobljen na dveh ali treh mestih - nič več, tako da je videti slikovito, in ne kot posoda s smetnjakom.

Žlica - v poslu!

S svojimi rokami lahko ustvarite cvetlični lonec, tako da na zunanji površini posode pobarvate. Za boljšo barvo s sijajno akrilno barvo, bo lonec sijaj in elegantna. Svetle barve so primerne za cvetje s podobno barvno kombinacijo, in če nameravate posaditi okrasno listopadno rastlino, potem žlico barvajte v bolj nevtralne barve: sivo, svetlo modro, belo.

Zmogljivost posode se izbere ob upoštevanju, kako velika bo naprava v njej živela. Ni treba, da okrasite tako vedro, če pa res želite, da je "bolj zabavno", potem lahko narišete velik grah iste barve ali več.

Kako okrasite cvetlične lončke

Ko je v hiši in na vrtu že dovolj cvetličnih lončk vseh oblik in velikosti, se lahko zgodi, da želite le malo obnoviti in spremeniti prostor. Kot nikoli doslej, morajo biti cvetlični lončki okrašeni tukaj. S svojimi rokami jih lahko naredite edinstvene. Tam je kraj za divjega fantazijskega oblikovalca. Obliko lonca za odrasle lahko posodobite na številne nenavadne in poceni načine.

Tekstilni izdelki za cvetličarstvo

V istih lončkih na okenskih policah so rože, ki jim ni več všeč njihov slog, ali ste želeli nekaj svežega? Odlično!

 • Zagotovo v gospodinjstvu obstajajo lepi kosi tkanine, ki ostanejo pri šivanju poletnih cvetličnih zaves ali prtov. V tem primeru jih uporabite. Vzemite kos krpe, označite širino, dolžino, po merjenju lončkov. Lonce prevlecite s PVA lepilom in ovijte s svetlo tkanino. Kmalu se bo lepilo presahnilo, zdaj pa ima vaš cvet novo lonec. Ne želite, da bi se umazali prvotni lonci lepilo ali žal, da pokvari zadevo? Obstaja tudi izhod iz tega: preprosto zavijte lonec z materialom in ga zavežite z vrvmi, prameni ali trakovi.
 • Da bi okrasili cvetlične lončke z lastnimi rokami, lahko uporabite pletenje. Ali lahko pletiš? Če lahko, potem je to samo način. In če niste seznanjeni s to vrsto ročnega dela, je čas za učenje. Še posebej, in modeli, za katere ste vezal oblačila, že čakajo na to. Kravato platno v obliki šala z vsakim vzorcem (odvisno od vaše sposobnosti). Povežite robove platna v obroč in povlecite lonce. Toplo pleteno dekor bo dalo udobje vašemu dekorju. Barvo preje lahko izberete glede na vaše želje: svetlo, pastelno, temno, nevtralno. Pletene bolje z velikimi igle za pletenje (ali kvačkanje) - tako da bo oblikovanje še bolj opazno in privlačno.

Lonček za kavo

Prav tako lahko okrasite cvetlične lončke z obrtjo s pomočjo kavnih zrn. Prilepite cela zrna kave na cvetlični lonček s pištolo za lepilo. To delo zahteva natančnost. Za kavna zrna ležijo gladko, dekor je treba opraviti v sproščenem vzdušju, brez naglice. Za zaključek okusa kave pokrijte lonce z jasnim lakom v eni ali dveh plasteh.

Ni meja fantazije

Cvetlične lončke z lastnimi rokami lahko izdelamo iz najbolj običajne ponev, iz starega lončka, iz neparnega čevlja (to je možnost za lonce na prostem). Za to je primeren tudi stari železni kotliček.

Sprostitev domišljije v prostem letu je koristno zapomniti nekaj pravil:

 • Sadilnik, ki ste ga izumili, mora upoštevati potrebe rastline v zalivanju, globini zmogljivosti in velikosti.
 • Dekorativni elementi ne bi smeli "utopiti" rastline, ki rastejo v takšnem loncu s svojo svetlostjo.
Mickey Mouse kostum: korak za korakom navodilaModna nagubana krila - atribut osnovne garderobe vsake ženskeKako izdelati lesen stroj za vašega otrokaFrosty vzorec na oknu to storite samiKako narediti kostume žabe to storite samiKako šivati ​​kostum gnoma z lastnimi rokamiOsupljiv božični kostum za dekleta "Asterisk"Kako narediti čebelni kostum za otroško matinejo