FoodPro Preloader

Digitalni fotoaparat Nikon L840: specifikacije, ocene strank in strokovnjaki


Digitalni fotoaparat Nikon Coolpix L840 nadomešča model L830. In če njihov videz ni veliko drugačen, potem so se značilnosti novih izdelkov nekoliko izboljšale. To je psevdo zrcalna kamera s precej velikim optičnim zoomom in dostopno ceno. Kaj se lahko pohvali z Nikonom L840? Pregledi strokovnjakov in amaterjev, podrobne značilnosti, prednosti in slabosti modela - vse to boste našli v našem pregledu. Videz in

Digitalni fotoaparat Nikon Coolpix L840 nadomešča model L830. In če njihov videz ni veliko drugačen, potem so se značilnosti novih izdelkov nekoliko izboljšale. To je psevdo zrcalna kamera s precej velikim optičnim zoomom in dostopno ceno. Kaj se lahko pohvali z Nikonom L840? Pregledi strokovnjakov in amaterjev, podrobne značilnosti, prednosti in slabosti modela - vse to boste našli v našem pregledu.

Videz in uporabnost

Kompaktni fotoaparat Nikon Coolpix L840 v seriji proizvajalcev je vmes med navadnimi digitalnimi in zrcalnorefleksnimi fotoaparati. S slednjo ima le površinsko podobnost in od prvega je sprejela enostavnost uporabe.

Tudi glavni gumbi fotoaparata imajo takšno razporeditev, kot na digitalnih fotoaparatih, in velika torbica se udobno prilega roki. Gumirana obloga odpravlja zdrs, sprožilec in kolesce pa se udobno prilegata pod kazalcem.

Streljanje iz različnih zornih kotov ne bo povzročilo nevšečnosti, saj 3-palčni zaslon upogiba za 90 stopinj ali 85 stopinj navzdol. Ima visoko ločljivost - 921 tisoč točk - in zelo dober kot gledanja, kar vam omogoča natančno določanje kakovosti barvne reprodukcije in izpostavljenosti slike.

Spodaj na ohišju je reža za pritrditev stojala in skupni pokrov, ki omogoča dostop do baterij in pomnilniške kartice.

Nastavitve

Ni znanega kolesa z različnimi scenariji fotografiranja, zato morate za dostop do njih pritisniti gumb Scene na desni strani zaslona. Izbirate lahko med privzetimi načini, samodejnim načinom in 18 drugimi scenariji, vključno z načinom Panorama.

Ta gumb omogoča tudi dostop do 9 elektronskih filtrov.

Samodejni način je zelo podoben načinu v digitalnih fotoaparatih. Uporabnik lahko prilagodi ravnotežje beline, vrednost ISO in izbere točko izostritve z gumbom Menu (Meni).

V meniju boste našli tudi način zaporedja posnetkov, velikost okvirja in prilagoditev kakovosti.

Vendar je kompenzacija osvetlitve (kompenzacija osvetlitve) dodeljena tipki na desni strani izbirnika za nadzor nastavitev. Njegovo vrednost lahko spremenite v +/- 2 EV (po izklopu Nikona L840 se vrne v izvirnik).

Preostali deli izbirnika se uporabljajo takole:

  • vrh - nadzor bliskavice;
  • leva stran je časovnik za zakasnelo streljanje;
  • bottom - macrofocus (v samodejnem načinu).

Bliskavico morate odpreti ročno z gumbom, ki se nahaja tik pod prsti leve roke. To je zelo priročno, ker ste lahko prepričani, da ne bo delovalo ob napačnem času.

Na levi leči je vzvod za počasno povečavo. V bližini je gumb za nastavljanje okvirja pri delu z objektivi z dolgo žariščno razdaljo.

Tehnične specifikacije

Nikon L840 ni mogoče imenovati počasen. Vklopi in posname sliko v 1, 4 sekunde in se hitro osvetli. Fotoaparat nekoliko upočasni pri povečavi in ​​pri fotografiranju v temnih pogojih, vendar na splošno deluje hitro. Nekatere številke:

  • hitrost zaklopa - od 1/1500 - 1 sec, do 4 sekunde za snemanje v temi v načinu "Fireworks";
  • Največja ločljivost slike je 4608 x 3456 (velikost datoteke je približno 7 MB);
  • občutljivost matrice - 16 milijonov barv;
  • ISO območje - 125-1600, v samodejnem načinu - do 6400;
  • objektiv - NIKKOR, 12 elementov v 9 skupinah;
  • goriščna razdalja leče - 4, 0-152 mm;
  • zoom - optično 38-kratno, digitalno - 4-kratno, Dynamic Fine Zoom 76-krat.

Tukaj je tudi Nikon L840: priročnik, 4 baterije (alkalne), pokrov objektiva, kabel USB, trak za nošenje na rami in sama kamera.

Baterija

Moč je izjemno pomemben vidik za prenosno tehnologijo. Nikon Coolpix L840 napaja 4 AA baterije. Ta funkcija ima svoje prednosti in slabosti. Očitno je, da je baterije veliko lažje najti v izrednih razmerah kot zamenjati izgubljeno ali poškodovano baterijo ali jo polniti v terenskih pogojih. Toda njihova kakovost in število slik, ki jih lahko vzamete, je odvisno od njihove cene, in sčasoma bodo neizogibno izgubili svoje značilnosti. Torej bodo drage nikelj-kovinsko-hidridne baterije trajale dlje, z enim polnim polnjenjem pa bodo dobile približno 740 posnetkov, cenejše alkalne (ki prihajajo s fotoaparatom) - do 590 posnetkov.

Tudi zasnova baterijskega predala ni nekoliko premišljena, saj se lahko ob odpiranju preprosto zadosti spanja na tleh.

Brezžična povezava

Ta funkcija ni bila prisotna pri modelu L830 in je postala ena od prednosti Nikon Coolpix L840. Gumb, ki omogoča vklop Wi-Fi, je na vrhu, potem ko ga kliknete, se lahko preprosto povežete s pametnim telefonom ali tabličnim računalnikom in ga uporabite za nadzor fotoaparata (na mobilno napravo morate namestiti aplikacijo Nikon Wireless Mobile Utility).

Hitrost odziva kamere na ukaze je precej visoka, kot tudi razdalja, na kateri je možna interakcija (do 10 m). Komunikacijski protokol NFC je uporaben tudi za izmenjavo slik med napravami.

Kakovost fotografij in videoposnetkov

Ne pričakujte, da bo Nikon L840 dosegel enake rezultate kot SLR fotoaparat. Njegova matrika je identična tistim, ki so nameščeni na kompaktnih digitalnih fotoaparatih, vendar ne moremo reči, da deluje slabo s svojimi funkcijami.

Slike, posnete pri dobri dnevni svetlobi, so kakovostne in optimalne osvetlitve, če jih gledate v značilnih velikostih. Vendar pa se z močnim povečanjem skromne zmožnosti senzorja čutijo: na robovih objektov je močna zrnavost in zamegljenost.

Ta funkcija je še jasnejša pri fotografiranju oddaljenih predmetov ali pri uporabi povečave. Fotoaparat poskuša dvigniti občutljivost matrice, da kompenzira tresenje telesa in tako poveča stopnjo zamegljenosti.

Snemanje pri šibki svetlobi povzroča tudi veliko hrupa, kljub prisotnosti tehnologije za zmanjševanje hrupa. Opazno pesek se pojavlja že pri ISO 800, povečanje njegove najvišje vrednosti na 6400 pa je bolj marketinški podvig kot prednost, saj slike postanejo preveč nasičene, zrnate in mehke.

Toda sistem za preprečevanje vibracij ni le lepa črta v opisu. Za tako goriščno razdaljo objektiva je to preprosto potrebno in dramatično izboljša kakovost fotografije.

Fotoaparat se dobro ujema z makro fotografijo (minimalna razdalja do objekta je 1 cm) in fotografiranje ponoči. Za slednje sta dve dodatni nastavitvi - ročni način in stojalo.

Možnosti za snemanje videa so malo manj, vendar je rezultat še vedno precej dober. Fotoaparat lahko snema s kakovostjo do polne visoke ločljivosti (1920 x 1080 slikovnih pik) s stereo snemanjem zvoka. Optični zoom in optična stabilizacija slike sta na voljo tudi med uporabo načina Video.

Meni ima zanimivo možnost Short Movie Show, ki samodejno združuje kratke video posnetke v 30-sekundni film, z možnostjo nastavitve glasbe v ozadju in preprostih posebnih učinkov.

Vgrajen Photoshop

Pametni portret je funkcija, ki jo lahko odprete z gumbom Scene. "Pametni portret" vam omogoča, da samodejno poravnate ton kože in prikrijete očitne pomanjkljivosti, ublažite kontrast in nasičenost barv. Intenzivnost vsakega parametra se lahko zmanjša / poveča in z razumnim pristopom daje zelo dober učinek. Vendar je bolje, da teh nastavitev ne zlorabljate, sicer bo rezultat fotografiranja nenaraven.

Če želite takšne izboljšave uporabiti za že sprejeti okvir, ga morate izbrati v galeriji in pritisniti gumb Meni. Nato preklopite na funkcijo Glamour Retouch, kjer je še več možnosti: zmanjšanje brade ali povečanje velikosti oči, odstranjevanje mastnega sijaja na koži, rdeče oči in vrečke pod očmi, lahko tudi odtenejte ustnice, lica in trepalnice.

Če je vaš model pogledal neposredno v kamero in obraz zapolni skoraj ves prostor slike, potem program samodejno razlikuje značilnosti obraza in opravlja precej koristne spremembe. V vsakem primeru se lahko s to funkcijo preprosto zabavate.

Denar je pomemben

Koliko stane fotoaparat Nikon L840? Cena za to se giblje od 13-13, 5 tisoč rubljev. To je priljubljen in relativno nov model, zato ga je enostavno najti tako na internetu kot v običajnih trgovinah. V skladu s tem obstaja možnost, da poiščete boljšo ceno ali popust na opremo. Na minimum, boste potrebovali pomnilniško kartico (približno 1, 5 tisoč rubljev za 32 GB SD kartico) in polnilec za baterije (od 400 rubljev ali približno 1, 5 tisoč rubljev za komplet 4 baterij in napravo ).

Kaj kupci pravijo o kompaktnem fotoaparatu Nikon Coolpix L840?

Pregledi so večinoma pozitivni glede tega modela. Je izjemno enostaven za uporabo in celo s samodejnim uglaševanjem daje dober rezultat.

Vendar pa je veliko uporabnikov ugotovilo, da je slaba svetloba izziv, s katerim se Nikon L840 ne spopada vedno. Ocene trdijo, da bliskavica malo shrani situacijo, vendar ni vedno primerna za uporabo in močno vpliva na končni rezultat.

Mnenja so razdeljeni o uporabi baterij: nekdo meni, da je zelo priročno, in nekdo raje baterijo, ki je vključena v kompletu. Torej, tukaj je bolje, da se osredotočite na svoje preference in cilje, za katere kupite fotoaparat. Če ste prepričani, da boste vedno našli vtičnico v bližini, potem je morda bolj donosno, če kupite model z baterijo v kompletu, in če veliko potujete, bo paket baterij v vašem nahrbtniku zagotovil zmogljivost vašega fotoaparata.

Strokovnjaki za mnenje

Bolj prefinjeni poznavalci fotografske opreme najdejo druge pomanjkljivosti, ki na prvi pogled niso tako opazne.

Prvič, dimenzije. Kamera ima značilnosti, ki so zelo blizu običajnim digitalnim fotoaparatom, za katere je možen 68-kratni zoom, v primeru Nikona L840 pa boste nosili okoli majhno kamero, ki tehta nekaj več kot 0, 5 kg, kar ni zelo priročno.

Drugič, cena in konkurenca. Na trgu lahko z lahkoto najdete modele z enakimi lastnostmi, vendar cenejši ali z enako ceno, vendar z velikim zoomom in zaslonom na dotik.

Povzamemo

Nikon L840 je zelo spodoben univerzalni fotoaparat, ki združuje enostavnost uporabe in visoko kakovostne slike (če jih ni veliko za povečanje in ne za krape v malenkosti). Hitro se osredotoča, zagotavlja dobro reprodukcijo barv in izpostavljenost. Prijetno dopolnjevanje v obliki rotacijskega zaslona, ​​38-kratnega zoom-a in Wi-Fi izboljša le izkušnjo njegove uporabe.

Ampak, ob upoštevanju stroškov, velikosti in podobnih kazalcev modelov od konkurentov, lahko sklepamo: to opazno izgubi svojo privlačnost. Zato, da bi jasno razsodbo - za nakup ali se vzdržijo nakupa - je težko. O Nikonu L840 ne morete povedati nič slabega, vendar se izkaže, da ob natančnem pregledu ni veliko dobrega.