FoodPro Preloader

Shema kuščarjev za začetne igle


Nakit z živalskimi kroglicami - obrti v obliki različnih živali in žuželk, katerih barva temelji na kontrastni harmoniji, so še vedno izjemno priljubljeni. Žična podlaga omogoča izdelku kakršno koli obliko, barvna harmonija steklenih kroglic pa je izjemno spektakularna. Če se želite naučiti, kako sami narediti nenavadne broške, je ta članek za vas. V njej bomo p

Nakit z živalskimi kroglicami - obrti v obliki različnih živali in žuželk, katerih barva temelji na kontrastni harmoniji, so še vedno izjemno priljubljeni. Žična podlaga omogoča izdelku kakršno koli obliko, barvna harmonija steklenih kroglic pa je izjemno spektakularna.

Če se želite naučiti, kako sami narediti nenavadne broške, je ta članek za vas. V njej bomo povedali, kako hitro in preprosto narediti kuščarja iz kroglic, predstavili bomo podrobne sheme dela in dali potrebna priporočila. Upamo, da bo naš nasvet koristen.

Kaj potrebujete za pripravo na živalske broške?

Če želite izpolniti kuščar, boste potrebovali:

  • kroglice dveh odtenkov zelene barve;
  • 2 črne kroglice za oči;
  • žica;
  • prazno za broške;
  • škarje.

Za izdelavo tega plovila ne potrebujete veliko kroglic, zato priporočamo nakup dražjih, visokokakovostnih čeških kroglic, pakiranih v majhne vrečke.

Kitajski kolegi so cenejši, vendar imajo pogosto heterogeno strukturo in se razlikujejo po obliki. Za eno majhno broško je bolje, da ne škrt na dobro stvari.

Kako začeti s kuščarsko brošo

Ko ste pripravili vse potrebno, nadaljujte z ustvarjanjem. Telo kuščarja se začne z vrvico, ki je narejeno iz štirih ali šestih vrstic. Začnemo s tremi kroglicami prve vrstice, vsakokrat poveča število kroglic za eno. Pri izdelavi zadnje vrste glave si morate urediti oči črnih kroglic, ki jih izberete na drugi in predzadnji vrstici. Pri delu na obrti z uporabo naslednje sheme kuščarjev iz kroglic.

Telo kuščarice je zgrajeno od deset do štirinajst vrst, odvisno od želene velikosti. Prve tri ali štiri vrstice vsebujejo po pet kroglic, naslednjih pet ali šest vrstic - vsak po sedem, nato pa dve vrsti - spet po pet. Pri končni delitvi debla je izdelana ena ali dve vrsti treh kroglic.

Rep kuščarja je sestavljen iz enakega števila vrstic kot trup. Vsak od njih je izdelan iz dveh kroglic, pri čemer oba konca delujoče žice prečkajo, da se med seboj srečata. Izdelava repa se zaključi tako, da se konci žice vstavita skozi eno vrvico in jo nato zavrtita. Preostali konci žice so skriti in rezani.

Pletene ude za naš kuščar

Shema dela na nogah je naslednja. Vzamemo kroglice temno zelene barve. Na žici strnemo 3 kroglice, ki odhajajo z roba 10 mm. Prosti konec zavrtimo zadnjo kroglico in preskočimo druga dva. Poleg tega ta konec upognemo in na njem položimo kroglice srednjega prsta. Isti princip drži zadnji prst.

Osnovo kuščarjevih šap naredimo najprej iz dveh kroglic, medtem ko konce žice preidemo drug drugemu, nato pa še tri. V zadnji fazi dela na stopalu se konci žice zvijajo. Po analogiji s prvim, so še trije enake noge.

Zaključna faza

Po izpolnitvi vseh potrebnih elementov nadaljujte z montažo izdelka. Pritrdite noge na telo (v diagramu kroglic, ki so označene s puščicami). Končni izdelek dobi valovito obliko, ki posnema telo kuščarja v gibanju. Aplikacija je pritrjena na prazno broško in uživajte v rezultatu. Dokončali smo tkanje kuščarjev.

Po želji lahko kompozicijo kompliciramo z uporabo več usklajevalnih odtenkov pri izdelavi telesa. Pomembno je spremljati ohranjanje simetrije slike. Zdaj poznate shemo krogle kuščar in jo lahko varno uporabite v svojem delu. Kreativni uspeh za vas!

Še ena možnost kuščarstva za začetnike

Ponujamo vam zelo preprosto shemo za ustvarjanje živalskih aplikacij. Tak majhen kuščar bo odličen pripomoček, kot je obesek za ključe za vaš telefon ali ključe. Priporočamo, da za ta izdelek delate z otrokom, zanimiva lekcija pa ga bo zagotovo pritegnila.

Za izdelavo majhnega kuščarja potrebujete kos tanke žice in majhno količino zelenih kroglic. Po želji lahko uporabite dodatne barve. Tako boste dobili bolj elegantne obrti. Delali bomo po naslednji shemi kuščarjev iz kroglic.

Tkanje se začne z glavo, pobira prve tri kroglice. Skozi dva izmed njih gremo skozi oba konca delujoče žice. Nadalje delamo po predstavljeni shemi, težave se ne bi smele pojaviti. Previdno preštejte število kroglic.

Upoštevajte, da je glava sestavljena iz 5 vrst, trup je sestavljen iz 8, rep pa je sestavljen iz 10. V zadnjih štirih vrstah je skupaj nanizan samo en krog. Na koncu žice popravimo in zavrtimo žico. Tukaj je naš mali kuščar iz kroglic. Tkalna shema je zelo preprosta in dostopna tudi otroku. Sodelujte v ustvarjalnosti skupaj in razvijajte talent vaših otrok. Uspehi!