FoodPro Preloader

Lepa kanzashi-snežinka: kako narediti začetnika


Priprava na novoletne počitnice je vedno razburljivo: morate kupiti darila, okrasite sobo. Zelo izvirna različica - kanzashi-snežinka. To je narejeno enostavno in izgleda kot čudovit spominek. Ta izdelek lahko preoblikuje notranjost ali uporabo kot darilo, dodatke k njej. Božični snežinka kanzashi Kot je razvidno iz fotografij, predstavljenih v članku, ti izdelki izgledajo zelo lepo in spektakularno. Za nji

Priprava na novoletne počitnice je vedno razburljivo: morate kupiti darila, okrasite sobo. Zelo izvirna različica - kanzashi-snežinka. To je narejeno enostavno in izgleda kot čudovit spominek. Ta izdelek lahko preoblikuje notranjost ali uporabo kot darilo, dodatke k njej.

Božični snežinka kanzashi

Kot je razvidno iz fotografij, predstavljenih v članku, ti izdelki izgledajo zelo lepo in spektakularno. Za njihovo izdelavo potrebujete le satenske trakove ali tkanine. Zaradi tridimenzionalne strukture je igra svetlobe in sence v elementih kanzashi-snežinke tako lepa. Vsi deli so varno pritrjeni, tako da vam ni treba vsako leto predelati dekorja, tako kot pri papirnih okraskih, ki se zlomijo in hitro postanejo neuporabni. Druga prednost takšnih obrti je enostavnost izdelave, saj je izdelava teh izdelkov težja od papirnih. Lahko okrasite z dekorjem saten trakovi okno, božično drevo, novoletni kostum, in celo izdelavo girlande.

Kaj je potrebno?

Snežinka kanzashi je treba opraviti previdno in dosledno, zato je najbolje najti vse, kar potrebujete vnaprej. Med delom vas ne sme motiti iskanje manjkajočih materialov. Pripravite naslednje:

 • Satenasti trakovi različnih širin (od 5 mm za okraševanje okvirja do 5 cm za izdelavo velikih predmetov).
 • Tkanina primerne kakovosti, barve in teksture (kapar, organza).
 • Škarje
 • Vžigalnik, sveča, tekme.
 • Pinceta-sponka (za lažje delovanje).
 • Igla z navojem.
 • Termogun.
 • Karton.
 • Žica.
 • Dekor (kroglice, kroglice, bleščice, na primer v obliki snežink).
 • Pletenica ali okrasna vrvica za izdelavo vzmetenja (po izbiri).

Seznam je predstavljen v največji možni meri. V minimalnem setu lahko delate s trakovi, škarjami, vžigalnikom in pinceto.

Kako zložiti en cvetni list

Kako je narejena kanzashijeva snežinka? Mojstrski razred bo naučil, kako sestaviti preproste praznine za njegovo ustvarjanje.

Delo:

 1. Trak ali drugo pripravljeno tkanino razrežite na kvadrate.
 2. Rezine obdelajte nad plamenom sveče ali cigaretnim vžigalnikom.
 3. Zložite kvadrat na pol in nato še dvakrat na pol. Plasti lahko zlepite s termogunom, jih šivate z nitmi ali pa s pomočjo vžigalnika ogrejte mesto priklopa in jih s pinceto dobro stisnite, da se deli varovalke.
 4. Obrežite spodnji vogal nastale gredice, tako da bo dobil videz cvetnega lista, ki izgleda kot prstan.
 5. Po dokončanju številnih takšnih podrobnosti lahko izdelate elemente žarkov za snežinke in centre zahtevanega števila delov.

Kako narediti dvojni cvetni list

Da bi lepe kanzashi snežinke (fotografija spodaj), morate narediti dvojno cvetnih listov.

Tehnologija je naslednja:

 1. Kot je za eno, cut trak v kvadratov. Možno je izdelati dvojni element iz enakega in iz pripravkov, ki so različni po velikosti. V prvem primeru je potrebno odrezati dodatno dno cvetnih listov. Bolje je izbrati različne barve in celo teksture. Tako bo bolj učinkovito.
 2. Oba kvadrata zložite ločeno na trikotnike.
 3. Ponovno ponovite prejšnji korak.
 4. Postavite en trikotnik na drugega (manjši na večji).
 5. Izvedite tretji dodatek obeh praznih listov skupaj.
 6. Povežite kot en kos z vžigalnikom, navojem ali vročim lepilom.

Snowflake-kanzashi: mojstrski tečaj

Če ste obvladali metodo izdelave enostavnih elementov (enojni ali dvojni), lahko začnete ustvarjati lep dekor za zimo. Da bi dobili enako lepo kanzashi snežinke (slika spodaj), preprosto združite izdelane dele v različnih različicah.

Za izdelavo centrov za snežinke lahko naredite element, sestavljen iz večjih dvojnih cvetnih listov z manjšimi enojnimi ali podobnimi dvojnimi slepimi lepili, ki so prilepljene na sredini. Poleg tega je možno okrasiti sredino vsakega cvetnega lista z vstavljanjem in pritrjevanjem biserne oblike v obliki kapljice. Možnosti enostavno ustvariti ogromen znesek. Vse je odvisno od vaše domišljije, vztrajnosti in želje.

Montaža snežinke se izvaja na dva načina:

 1. Brez okvirja.
 2. Na osnovi žice in kartona.

Druga metoda je primerna za velike izdelke z dolgimi žarki.

Majhne snežinke lahko naredimo po prvi metodi. V različici brez okvirja se snežinka s tehniko kanzashi preprosto sestavi z lepljenjem elementov skupaj. Sprva zberejo pripravke iz večih cvetnih listov, nato pa med seboj veliko podrobnosti.

Zgradite snežinke na okvirju

Če se odločite za delo z okvirjem, bo zaporedje:

 1. Ko je potrebno število cvetnih listov pripravljeno, izrežite kartonski krog okoli premera snežinke, da zaprete sklepe delov. Isti krog, samo večjega premera, je iz tkanine.
 2. Na tkanino položite kartonski papir in povlecite robove tkanine vzdolž notranjega oboda kartonskega kroga.
 3. Izrežite iz žičnih kosov za žarke (3 velike in enake majhne). Velikost je enaka premeru snežinke (po tem, ko je žica prepolovljena).
 4. Žico ovijte z valovitim papirjem (ali jo zamenjajte s tkivom). Razmažite z lepilom.
 5. Na žice zlepite ozke satenske trakove ustrezne barve (na zadnji strani bodo).
 6. Odrežite žarke na dve.
 7. Nadaljujte z gradnjo. Zberite sredino snežinke, na primer, iz 6 cvetnih listov. Lepilo zlepite na okroglo kartonasto in tkanino.
  Pripravljene dele žarkov zlepite na žični okvir.
 8. Zalepite vse žarke v krog na zadnji strani snežinke. To je mogoče dokončati, če pa hočete ostrejšo hrbtno stran, naredite drugi krog tkanine in jo zlepite z zgornjo plastjo. Z njim je lahko pritrditi magnet. Krog je lahko tudi v notranjosti kartona.
 9. Spremenite sprednjo stran: okrasite z biseri, če želite, obdelajte vogale vsakega elementa z bleščečim gelom.

Tako je kanzashi-snežinka lep dekor, ki ga je enostavno izdelati in za to obstaja veliko možnosti.

Mickey Mouse kostum: korak za korakom navodilaModna nagubana krila - atribut osnovne garderobe vsake ženskeKako izdelati lesen stroj za vašega otrokaFrosty vzorec na oknu to storite samiKako narediti kostume žabe to storite samiKako šivati ​​kostum gnoma z lastnimi rokamiOsupljiv božični kostum za dekleta "Asterisk"Kako narediti čebelni kostum za otroško matinejo