FoodPro Preloader

Vrtnice: shema. Tkanje vrtnic iz kroglic: mojstrski razred


Tradicionalni dodatek skoraj vsakemu darilu za lepo polovico človeštva je cvetje. Nežna, krhka, neprekosljiva, kot vsaka ženska, dvignejo duhove, razveseljujejo oči in pritegnejo pozornost. To je samo škoda, ko lep šopek bledi naslednji dan, izgubi svoj čar. Umetna alternativa Ne glede na to, kako so prefinjeni cvetličarji, bo tudi najbolj prefinjen šopek navdušil lastnika največ teden dni. Zato so za

Tradicionalni dodatek skoraj vsakemu darilu za lepo polovico človeštva je cvetje. Nežna, krhka, neprekosljiva, kot vsaka ženska, dvignejo duhove, razveseljujejo oči in pritegnejo pozornost. To je samo škoda, ko lep šopek bledi naslednji dan, izgubi svoj čar.

Umetna alternativa

Ne glede na to, kako so prefinjeni cvetličarji, bo tudi najbolj prefinjen šopek navdušil lastnika največ teden dni. Zato so začeli iskati alternativo živahnim barvam, ki jih ustvarjajo iz različnih materialov. Papirne rože, aplikacije, vezenje - najpogostejše vrste obrti kot darilo. Ampak čim bližje originalu so bile rože iz kroglic. Zaradi velikosti uporabljenega materiala, različnih tehnik tkanja so izdelki tako realistični, da jih je včasih zelo težko razlikovati od pravega cvetja.

Masters of beadwork so razvili različne tehnike, prišli so do različnih barvnih shem kroglic. Rose v teh dogodkih je precej pogosta. Ni čudno, ker je zasluženo smatrala kraljico cvetja.

Materiali za delo

Kaj je potrebno za izdelavo vrtnice iz kroglic? Tkalne sheme, kroglice (vsaj dve barvi, vendar je mogoče več), žica za tkanje, škarje ali klešče. Tak preprost nabor bo pomagal ustvariti pravi čudež kroglice, ki bo zagotovo postal najboljše darilo in bo navdušil svojega lastnika za zelo dolgo časa.

Za udobje nabor kroglic, lahko uporabite majhno, plitvo posodo. Primerno je, da zrna materiala nalijemo v njej, s čimer preprečimo raztros. Na splošno mora biti delovno območje šivalk dobro osvetljeno, stabilno in udobno za delo.

Osnove tkanja

Če skrbno preučite mojstrske tečaje, predstavljene v posebnih kroglicah, postane jasno, da obstaja več načinov za ustvarjanje vrtnic. Vzorec kroglic, tudi najbolj prefinjene, v vsakem primeru postane jasen, če skrbno delate na njegovem dekodiranju.

Torej obstaja vzporedna shema tkanja rožnatega buda, mojstrskega razreda, katerega izdelava bo predstavljena spodaj (tudi najpreprostejša za začetnike kot vsi ostali). Ta tehnika temelji na osnovnem znanju na tem področju, zato delo na izdelku ne zahteva veliko časa in truda.

Druga shema rožnatega rožnega cvetja temelji na francoski metodi. Imenuje se tudi krožna. Ta tehnika je nekoliko bolj zapletena, saj ne bo vsaka začetna igla prvič razumela ustvarjanja delov cvetja. Toda zaradi več poskusov se bo pojavila praznina za bodočo rose, ki bo nedvomno nekoliko elegantnejša od prejšnje.

Obstajajo tudi tehnike, ki so zelo podobne francoskemu tkanju, vse pa zahtevajo podrobnejšo študijo in premislek.

Ustvarjanje cvetnih listov

Da bi začeli delati na ustvarjanju vrtnice (shema kroglic je predstavljena zgoraj), je potrebno pripraviti materiale. Tako, da je bilo vse pri roki, ni ustavilo dela in ni tvegalo razpada, bolje je takoj začeti delati na stabilni površini.

Za cvet z vrtnicami je potrebno žico prerezati približno 70-80 cm (ker imamo majhne cvetne lističe). Na sredini žice strune 1 kroglice. Nato pokličite 2 kroglice in jih navijte skozi 2 konca žice, privijte do prvega. To je tisto, kar pride na samem začetku.

Po tem koraku vsaka vrstica zahteva povečanje števila kroglic (4, 6, 8, 10 itd.). Torej morate opraviti 9 vrstic in vtipkati na zadnjih 16 kroglic. Po tem na vsakem koncu žice morate klicati 9-11 kroglic in jih raztezati skozi prvo. Po katerem se konci žice trdno zvijajo. Izgleda takole:

Na koncu imamo zaključen cvetni list. Za majhno vrtnico potrebujete približno 4 cvetne liste po zgornji shemi, 5 cvetnih listov, v katerih je ena vrstica več (to pomeni, da se zadnja vrstica konča s 18 pivi). Večji želite dobiti izdelek, bolj večje cvetnih listov morate tkati.

Po tej metodi je priporočljivo vezati majhne cvetlične popke, od katerih bodo popolnoma oblikovane košare ali majhni šopki.

Izdelava listov

Vzporedni listi so izdelani tudi z metodo vzporednega tkanja, zdaj pa se obravnava shema kroglic. Če želite to narediti, morate narediti 8 vrstic, število kroglic, v katerih - 1, 3, 4, 5, 4, 3, 2 in 1, v vsakem vrstnem redu. V skladu s to shemo so se tkale čašice, ki so pritrjene neposredno pod cvetnimi listi. Število čašev se giblje od 3 ali več, odvisno od velikosti kali.

Malo drugačen od sepals neposredno rose listov. Shema kroglic teh delov je podobna metodi tkanja, kos pa je sestavljen iz 11 vrstic. V nadaljevanju je prikazana shema za povečanje števila kroglic v vrsticah: 1, 2, 3, 4, 5, 7, 9, 8, 7, 5, 3.

Sestavljanje izdelka

Torej so vsi deli pripravljeni, lahko začnete sestavljati vrtnice iz kroglic. Sheme, kot je razvidno iz fotografij po korakih, so zelo preproste in dostopne za začetnike.

Za sredico popka morate vzeti dva najmanjša cvetna lista in jih s pomočjo okrogle flomastre upognite skoraj na polovico. Nato jih morate vstaviti drug v drugega.

Po tem morajo biti vsi drugi cvetni listi tesno naviti na glavno steblo, da naredijo brstiček. Zadnji listi, če velikost dovoljuje, se lahko lepo obokajo.

Rožnate rožice, morate takoj pritrdite sepals, enakomerno porazdelitev jih spodaj. Po tem, malo spodnjih listov so pritrjeni vzdolž stebla. Nadalje lahko izdelek zavijemo v niti zelene barve (npr. Z nitko) ali florističnega papirja. Vse, roza iz kroglic, katere vzorce tkanja smo pregledali, je pripravljeno.

Zaključek

Kot lahko vidite, je ustvarjanje cvetov iz kroglic preprosta in zelo razburljiva vaja. Poleg tega so obrti zelo dragoceni, saj so poleg trdega dela vložili tudi čas, dušo in navdih. Zaradi majhnih naporov in nepomembnih stroškov se lahko rodi lepa vrtnica iz kroglic. Tkalne sheme, kot ste že videli, so precej preproste in berljive. Zato ste lahko prepričani, da bo vaše darilo najbolj nepričakovano, zanimivo in edinstveno.

Kako narediti užitne šolske potrebščine: recepti in razkošnostiOsupljive slike, ki jih zlahka zamenjate s PhotoshopomShahl Engelna: shema in opis.  Pletenje s šalom iz škarjLjudje so se odločili, da bodo ustvarili najljubše otroške fotografije, rezultat pa je bil zelo smešen.Kako sušiti pomaranče za dekor.  Zanimive ideje o uporabi posušenih citrusovCrochet lekcije: jaknaSpregovorimo o tem, kako kvačkati krpico z raztegnjenimi zankamiKvačkane čevlje: shema in opis pletenja