FoodPro Preloader

Kako narediti choker tattoo z lastnimi rokami


Ime "choker" iz angleščine prevaja kot "davitelj". To se takoj osredotoča na njegove značilnosti. Ta kos nakita bi moral tesno prilegati vratu. Imenuje se tudi „tattoo choker“, saj z razdalje okrog vratu izgleda kot šiv. Priljubljena dekoracija 90. let Pred dvajsetimi leti priljubljenost tega preprostega nakita ni poznala meja. V vsaki

Ime "choker" iz angleščine prevaja kot "davitelj". To se takoj osredotoča na njegove značilnosti. Ta kos nakita bi moral tesno prilegati vratu. Imenuje se tudi „tattoo choker“, saj z razdalje okrog vratu izgleda kot šiv.

Priljubljena dekoracija 90. let

Pred dvajsetimi leti priljubljenost tega preprostega nakita ni poznala meja. V vsaki trgovini lahko najdete komplete ovratnika, zapestnice in prstan. Chokers so bili črni, beli, mavrični barvi in ​​včasih celo sijali v temi. Takšno nakit bi lahko osvojili v zabaviščnem parku ali atrakciji na plaži. Ženske moda so jih nosile ne glede na vreme in z vsako garderobo. Mnogi so celo vedeli, kako iz lastne ribiške vrvice narediti lastno tetovažo. Ker ustvarjanje choker ne traja veliko časa in ne zahteva prizadevanja, obrtniki lahko veliko tak nakit v enem dnevu, in včasih celo sprejeti naročila od deklet, da bi ta priljubljen nakit.

Kaj morate narediti tatoo choker storiti sami

Ta naloga ne bo zahtevala posebnih veščin. Tudi tisti, ki še nikoli niso delali igle, bodo zagotovo dobili dober rezultat. Za izdelavo tattoo choker z lastnimi rokami ne potrebujete posebnih naprav ali redkih materialov. Potrebujemo le ribiško vrvico želene barve in debeline, ter pisarniško ščipalo, da jo med delom zapnemo.

Če je ribiška vrvica tanka, lahko tkate v dveh ali treh nitih. To vam omogoča, da združite različne barve in izdelek bo bolj občutljiv. Včasih namesto ribiške vrvice uporabljate druge, podobne materiale: elastično vrvico, žico iz slušalk, gumijasto nit. Različice debeline in strukture podlage za tkanje omogočajo doseganje različnih rezultatov.

Po želji lahko uporabite kroglice ali obeske za dekoracijo našega domačega chokerja.

Kako si naredite tattoo choker

Torej ste že pripravili vse, kar potrebujete. Zdaj lahko začnete ustvarjalni proces ustvarjanja originalnega nakita.

 • Najprej je treba izmeriti 2–2, 5 metra ribiške vrvice, prepogniti jo na polovico in en konec pritrditi s pisarniškim zatičem. Če ta stvar ni bila blizu, nič strašnega. Ni pomembno, kako popravljate rob, glavna stvar je, da imate na koncu le majhen obroč ribiške vrvice.
 • Nato začnemo tkati čokolado za tetoviranje. Uporabljena shema je zelo preprosta. Načelo tkanja je prikazano na sliki.

 • Iz enega konca ribiške vrvice naredimo zanko in v to zanko prenesemo drugi konec, nato pa ponovimo postopek, tokrat ustvarimo obroč z drugega konca ribiške linije in v njej opravimo prvi, prosti rob.
 • Če je treba tetoviranje choker okrašena z biseri, jih morate navojem skozi črto, medtem ko je zanke.
 • Obesek je pritrjen na enak način. Med tkanjem je potrebno zelo previdno preizkusiti ogrinjalo, da bi obesek pritrdili na pravem mestu, saj se obesek v končni obliki ne bo prosto gibal okoli nakita.
 • Ko končate, morate pazljivo zavariti robove ribiške vrvice, da preprečite razpustitev našega izdelka. To je najbolje storiti s posebnimi kroglicami za stiskanje, ki se prodajajo v trgovini za ustvarjalnost. Takšna krogla se položi na proste konce ribiške vrvice in sploščen. Ta pritrditev izgleda estetsko in trdno fiksira dekoracije iz cvetenja.
 • Če ni mogoče kupiti objemke kroglice, lahko trdno kravato ribiško vrvico ali spajka, taline robovi na ogenj. Takšno choker bo treba nositi čez glavo.
 • Mnogo jih zanima, kako narediti čokolado za tetoviranje z zaponko. To je povsem enostavno. V specializiranih prodajalnah je velik izbor pritrdilnih elementov, ki so pritrjeni na vsak rob izdelka in nato povezani s kavljem ali vponko.

Ali je primerno, da v našem času nosimo čokolado za tetoviranje

Naučili smo se, kako s svojimi rokami narediti čokolado za tetoviranje iz navadne ribiške vrvice. Izkazalo se je, da je to precej enostavno. Toda, ali je vredno preživeti čas na takih ročnih delih, če so časi popularnosti chokerjev že dolgo minuli? Ali je primerno, da ga nosite zdaj?

Seveda pa tisti, ki se držijo klasičnega sloga oblačil, ne bodo mogli nositi takšne dekoracije. Na uradnih srečanjih ali v formalnem delovnem okolju bo tudi izven mesta. Preprosto grdo, videti je choker na lastnike kratek, tesen vrat.

Vendar pa obstaja veliko možnosti, ko choker ni samo dopusten, ampak bo odličen dodatek k podobi. Oboževalci prostega sloga in priložnostnega stila bodo cenili takšne dekoracije. Tudi ta dodatna oprema bi morala biti precej za ljubitelje ročne izdelave. Čudovita bikerska dekleta in predstavniki različnih neformalnih gibanj so videti popolni.

Zabavne obrti za odrasle in otroke

Tudi če vam ta nakit ne bo všeč ali ne ustreza slogu, bodo otroci in mladostniki cenili domačo dekoracijo. Lahko pripeljete do procesa otroka in mu pokažete, kako narediti tattoo choker. Radovedni otroci so vedno zainteresirani, da delajo nekaj z lastnimi rokami. Proces tkanja jim bo prinesel pravi užitek. In mlade modne z veseljem bodo nosile svoj ročno izdelan, zapleten nakit.

Vojaška oprema naredi sam iz odpadnega materiala. VzorciNaredi si sam paradižnik: zanimive idejeVzorec klobučevine je osnova za najljubšo igro ali dekorMojster razred kako narediti lotus origamiObleka v grškem slogu z lastnimi rokami. Ekspresna možnostKonopljina vrv ali ChuniObrt iz zgoščenk. Kaj narediti za CD-jeTkanje iz vrbe za začetnike korak za korakom: tehnologija, mojstrski tečaj, sheme, zanimive ideje in priporočila