FoodPro Preloader

Kako šivati ​​metulj okoli vratu: zaporedje del


Pogosto se zgodi, da je družina povabljena na uradni dogodek, vendar mož nima kravate ali pa je ne želi nositi. V tem primeru ga lahko zamenja metulj. In to lahko storite sami. Preden zašijete metulja okoli vratu, morate vsekakor izbrati primerno tkanino in različne dodatke: podlogo, kavljem za pritrditev. Za

Pogosto se zgodi, da je družina povabljena na uradni dogodek, vendar mož nima kravate ali pa je ne želi nositi. V tem primeru ga lahko zamenja metulj. In to lahko storite sami. Preden zašijete metulja okoli vratu, morate vsekakor izbrati primerno tkanino in različne dodatke: podlogo, kavljem za pritrditev.

Za delo potrebujete osnovno tkanino (saten ali drugo), niti primernega odtenka, kredo ali tanko milo za označevanje materiala, vzorec in nožice, s katerimi bo pritrjen. Seveda boste potrebovali šivalni stroj, čeprav je to mogoče ročno, čeprav je treba postopek zelo skrbno opraviti.

Ker je težko šivati ​​metulj okoli vratu, boste porabili le pol dneva. Med izbiro tkanine je treba dati prednost debelim materialom. Sicer metulj ne bo imel svoje oblike. Brez podloge ne bi smeli niti začeti z delom. V tem primeru je flizelin zelo primeren. Lahko je črna ali bela, odvisno od izbrane osnovne tkanine.

Ker je metulj okoli vratu zelo enostaven, posebna znanja ne bodo potrebna. Ampak še vedno ne pozabite na nekatere odtenke: gladka linija, likalni material. Zdaj je vredno sprejeti kravato merilo od osebe, za katero je namenjena. Določite tudi velikost metulja. Če ne veste, kako sami ustvariti vzorce, poiščite ustrezno možnost za specializirane vire.

Pred šivanjem metulja okoli vratu naredite vzorec na glavni in podložni tkanini. Zdaj izrežite rezan vzorec na zadnji strani osnovnega materiala in narišite konturo s kredo. Med rezanjem delov izdelka morate upoštevati majhno vdolbino, ki jo je treba nato pometi. Nadomestilo je običajno do 0, 5 cm, seveda pa morate narediti dva dela bodočega metulja, ki bosta zašita skupaj.

Preden si šivate metulj z lastnimi rokami, je potrebno na glavno tkanino pritrditi netkano tkanino. Seveda je treba vse dele likati. Glavna proga mora potekati vzdolž robov izdelka, nato pa je treba slepi robček obrniti in ga obrobiti na straneh. Po tem je treba kravato znova likati. Nato morate metulj pritrditi na trak tkanine, s katerim bo vezan okoli vratu.

Opozoriti je treba, da je treba dovoljenje rezati čim bližje šivu, tako da ne pokvari oblike izdelka. Med inverzijo bodite pozorni tudi na vogale. Odstranite basting pred končnim šivanjem. Da so vogali gladki, ostri in gladki, jih morate »potisniti« s krtačo od znotraj. Med tem postopkom bodite čim bolj previdni, da ne bi zlomili šiva.

Upoštevajte, da morate med likanjem upoštevati obseg izdelka, ki ga potrebujete. Na primer, če bi morala biti ravna, pritisnite močno železo. Da bi pritrdili metulja na vrat, lahko uporabite ne le trak tkanine, temveč tudi posebne plastične drsnike.

To so vsa navodila za šivanje moškega metulja. Če ste vse naredili lepo, potem bi morali imeti zelo kakovostno in lepo kravato.

Mickey Mouse kostum: korak za korakom navodilaModna nagubana krila - atribut osnovne garderobe vsake ženskeKako izdelati lesen stroj za vašega otrokaFrosty vzorec na oknu to storite samiKako narediti kostume žabe to storite samiKako šivati ​​kostum gnoma z lastnimi rokamiOsupljiv božični kostum za dekleta "Asterisk"Kako narediti čebelni kostum za otroško matinejo