FoodPro Preloader

Mojstrski tečaj za starše z otroki: obrti na temo "Poletje"


Delo z obrtmi je odličen način, da vzamete otroka, ga gojite v ljubezni do lepote, pozornega odnosa do sveta okoli sebe, razvijate motorične sposobnosti, natančnost gibov, spretnost prstov. Zato, dragi starši, starejši bratje in sestre, ko je bila svobodna minuta, pokličite svoje otroke in jih skupaj z njimi! Aplik

Delo z obrtmi je odličen način, da vzamete otroka, ga gojite v ljubezni do lepote, pozornega odnosa do sveta okoli sebe, razvijate motorične sposobnosti, natančnost gibov, spretnost prstov. Zato, dragi starši, starejši bratje in sestre, ko je bila svobodna minuta, pokličite svoje otroke in jih skupaj z njimi!

Aplikacija "poletna pokrajina"

Najlažji tip obrti na temo "Poletje" - aplikacija. Potrebujemo za njene sklope barvnega papirja, navadnega pisarniškega lepila, čistega platnenega blaga (vpijte dodatne kapljice lepila), škarij, preprostega svinčnika in radirke. In seveda malo domišljije. Za začetek vprašajte otroka: »Kaj je poletje?« Poslušajte, o katerih temah bo začel govoriti, kakšna združenja se pojavijo v njegovem umu. Zato izberite ploskev svoje slike. Ena izmed najbolj preprostih in priljubljenih možnosti za obrt na temo "Poletje" je krajinska slika. Vzemite list z albumi in skupaj s svojim otrokom skicirajte shemo pokrajine: kje bo. Na primer, v zgornjem levem kotu ali blizu njega je sonce z žarki, nato je nekaj čudno oblikovanih oblakov. Izkazalo se je, da je to nebo. Spodnji del lista obrti na temo "Poletje" naj predstavlja trato z zeleno travo in pestrim cvetjem. Ali samo nekaj cvetov, cvetoče grmičevje itd. Veliko drevo, katerega krošnja doseže modro nebo. Izrežite majhne rdeče in rumene kroge - to so jabolka, jih prilepite na sliko. Dodaten zanimiv element aplikacije-obrti na temo "Poletje" bo hiša pod jablano. Tukaj imate tako zanimivo in srčno pokrajino v rustikalnem slogu. Okvirite ga in obesite na steno. Vaš otroški prostor bo bolj udoben in vaše razmerje bo toplejše.

Sonce, morje in čoln

Morska krajina je še ena svetla in preprosta izvedba z zgledom barvne aplikacije. Takšna ploskev je idealna tudi za obrt na temo »Zdravo, poletje!«, Ker so starši najpogosteje v tem letnem času otroke odpeljali na jug, da bi se sončili in plavali. Ali pa pojdite do najbližjega rezervoarja. Takšna potovanja so vedno vesela za otroke, dolgo pričakovana in polna najbolj živih vtisov. Torej, spet vzamemo svinčnik z gumijastim trakom, ponovno označimo krogle neba in tokrat - morje. Sonce - rumena ali oranžna, žarki - menjava obeh barv. Nebo je modro ali modro. Ne pozabite na nekaj oblakov in galebov. Prav tako so izrezani iz belega papirja v obliki latinske črke V. Zalepimo morje od svetlo modrega papirja, ločene valove od zgoraj - od zelene. Jagnjeta - iz belega. In dokončanje vaše morske fantazije v obliki obrti na poletni temi, seveda, jadrnice. In zlati trak obale na dnu lista. Vau, kajne? Vstavite okvir na polico za knjige in občudujte skupno delo!

Zdravo, gozd!

Uporaba v gozdovih je še ena poletna zgodba. Izrežite temno zelene silhuete trikotnikov božičnih dreves različnih velikosti. Med njimi lepimo drevesa s kodrastimi krošnjami, z zeleno svetlejšo nianso. Ne pozabite na travo, cvetje in jagode. Lahko prikažete nizko grmovje z lučmi jagodičja, zabavno družino gob. Ali pa preprosto ustvarite aplikacijo s šopkom cvetja, vejico s češnjami ali češnjami, rdečimi paradižniki in živahnimi zelenimi kumaricami, okrašenimi metulji.

Glavna stvar je, da bo poletje zaživelo v vaših delih in z veseljem ga boste spoznali.

Ladje z bučkami naredite sami korak za korakom.  Obrt iz bučkeObrti iz vej: najboljše ideje ecodecoraRag lutke: podroben opis proizvodnjeNodularni batik: izvedbena tehnika, mojstrski tečaj za začetnikeDekoracija in barvanje poročnih očal naredite samiTelovnik za pse: vzorec, konice za šivanje.  Oblačila za pseKako narediti škatlo z lastnimi rokami: fotografija, mojstrski razredŽenski plašč: vzorec.  Vzorec ženskega zimskega plašča