FoodPro Preloader

Kako narediti sultanine z lastnimi rokami? Več različnih možnosti


Na prazničnih prireditvah v vrtcu in šoli pogosto potrebujemo sultanine. Uporabljajo se lahko tudi za dekoriranje prostorov za novo leto ali za otroške zabave doma. Kaj je sultan? To je kup svetlih črt, povezanih skupaj. Če jih je treba držati v roki, je ta snop pritrjen na palico ali pa so robovi vezani z vrvico, vrvico, scotch trakom. Član

Na prazničnih prireditvah v vrtcu in šoli pogosto potrebujemo sultanine. Uporabljajo se lahko tudi za dekoriranje prostorov za novo leto ali za otroške zabave doma. Kaj je sultan? To je kup svetlih črt, povezanih skupaj. Če jih je treba držati v roki, je ta snop pritrjen na palico ali pa so robovi vezani z vrvico, vrvico, scotch trakom. Članek bo podrobno preučil, kako narediti sultanine z lastnimi rokami iz različnih materialov.

Tape snop

Sultani iz satenastih trakov so lepi. Trakovi so lahko enobarvni, lahko pa so različne barve. To je odvisno od tega, za kaj so. Če otrok pleše Kalinkuy ples na matinej, potem rdeči sultani narediti, če sončni žarki ples, je rumena ali svetlo oranžna. Če želite, da je otrok primeren za držanje izdelka v rokah, preden naredite sultanine z lastnimi rokami, morate dvigniti majhno okroglo palico (iz stare zastave ali odrezati drevesno vejo, v skrajnih primerih lahko vedno uporabite svinčnik).

Da se snop obdrži skupaj, se lahko trakovi zašijejo z nitmi ali prilepijo na trak okoli palice. Držalo je ovito z barvnim trakom. Vse, kar lahko greš na počitnice.

Božični sultanin

Če potrebujete veličastne sijoče svečke za novoletne počitnice, vam bomo podrobno povedali, kako narediti sultane iz dežja z lastnimi rokami. Možno je, da se uporablja dež tako monofoni, kot tudi večbarvni. Če dekle pleše ples snežinke, potem je bolje, da naredimo srebrno sultanino, če je to ples Petruški, potem lahko naredimo tudi barvne. Tovrstni briljantni izdelki so boljši, da jih naredimo bujne, saj bo polprazen žarek videti žalosten. Prodani so tudi tanki in deževni trakovi. To je priročno, saj bo to lažje narediti sami.

Povprečna dolžina izdelka je približno 20 cm, dež pa se razprostira na mizi v enakih črtah, katerih dolžina je 40-42 cm, nato pa najdemo sredino segmentov in vezamo žarek z debelim koncem, tanko vrvjo ali dežjem. Potem dvignemo žarek sredi navzgor, robovi pa se poravnajo. Da bi jih otrok držal v roki, morate večkrat zaviti viski okoli vozla. Če se dež hkrati premakne izven mesta, se lahko robovi obrežejo s škarjami, tako da se odrezajo dodatni trakovi. Ker veste, kako narediti sultane dežja z lastnimi rokami, jih lahko okrasite s svetlimi tramovi in ​​skupinsko sobo v vrtcu ali šolski učilnici, obešete jih na ribiško vrvico pod stropom ali na šolsko tablo.

Uporabljamo torbe

Zelo bujne sultanine lahko izdelamo iz plastičnih vrečk, na primer za jesensko matinejo. Ravno v jeseni v vrtcu glasbeni delavci pogosto prevzamejo vlogo dežja in oblakov, zlasti v mlajših skupinah. Za take plese je treba storiti bujne prosojne svežnje. O tem, kako narediti sultanije iz paketov z lastnimi rokami, bomo nadalje razpravljali. Najprej morate kupiti dva paketa najbolj enostavnih paketov brez belega in svetlo modrega vzorca.

Če imajo peresa, jih je treba takoj odrezati, ne da bi razpakirali embalažo. Nato škarje razrežejo več paketov (6-7) modre barve s trakovi in ​​toliko belih. Vendar ne do konca. Na koncu zapustijo celoten trak, ki ga je po zarezi treba zaviti v tesen valj in vezati z navojem. Potem je rob, nad katerim bo otrok držal sultana, prekrit z belim trakom. Če pakete postavite tako, da se barve izmenjujejo, dobite lep barvni šopek.

Izdelki iz papirja

Nato razmislite, kako narediti sultanine z lastnimi rokami iz papirja. Če želite to narediti, je bolje, da kupite vrsto papirja iz valovitega papirja v trgovinah s pisalnimi materiali. Treba jih je razširiti in prepogniti na polovico. Če je papir prevelik, ga ločeno razrežite v pravokotnike želene širine. Preden naredite sultanine z lastnimi rokami, morate rezati "rezance" na robovih s škarjami. Rez ni potrebno do konca. Nato odprete papir.

Izkazalo se mora točno tako kot na fotografiji. Razviti trak papirja je zložen z zvitkom, središče pa je povezano z vrvico. Potem povežemo obe strani z dna skupaj, in okoli vozla povežemo še eno nit. Izkaže se snop z zanko na vrhu. Takšen papirni sultan lahko obesite na zanko na vrvico, da okrasite prostor za počitnice ali obešate veliko sultanin na ribiško vrvico nad stropom. Izkaže se lepa večbarvna veličastna venec.

Felt Sultanas

Ženske zdaj v svojih ročnih delih pogosto uporabljajo čutne rjuhe. Imajo svetle in nasičene barve. Material je enostaven za uporabo. Lahko se razreže, prilepi, poveže. Preden naredite sultanino s svojimi rokami iz klobučevine, morate kupiti nekaj listov v trgovinah s šivalnimi pripomočki.

Postopek se nato ponovi na modelu izdelave papirnatih sultanov. Če potrebujete snop izrezanih trakov za držanje, uporabite plastične palice za balone. To je priročno, izgledajo lepo. Če je palica dolga, jo lahko razrežemo na pol.

Božiček

Dekleta za počitnice radi oblačijo v princese, čarovnike in vile. Za takšen novoletni kostum vam bomo svetovali, kako z lastnimi rokami narediti sultanine iz bleščic. Tinsel je posrebrene ali pozlačene niti, ki okrasijo božično drevo za novo leto. Za vile, lahko naredite čarobno palico okrašeno z zvezdico in tinsel zbranih v sultan.

Za takšen predmet ne potrebuje velike pompe, kot običajen sultan. Tukaj lahko vzamete nekaj niti, vendar več. Pritrdite na rob dolge palice in jo okrasite, na primer, z barvno kartonsko zvezdo. Ko se palica maha, bodo žebljičke navdušeno lepo poletele v zrak in se razsvetlele od svetlobe luči.

Mickey Mouse kostum: korak za korakom navodilaModna nagubana krila - atribut osnovne garderobe vsake ženskeKako izdelati lesen stroj za vašega otrokaFrosty vzorec na oknu to storite samiKako narediti kostume žabe to storite samiKako šivati ​​kostum gnoma z lastnimi rokamiOsupljiv božični kostum za dekleta "Asterisk"Kako narediti čebelni kostum za otroško matinejo