FoodPro Preloader

Kako šivati ​​vrečko z vrvmi? Vrečke za darila in zelišča to storite sami


Tkaninska vreča z vrvmi je najbolj vsestranski paket za skoraj vsako darilo, začenši z majhnim nakitom in konča s količinskimi sklopi več predmetov. Pri iskanju popolne torbe mnogi opažajo, da to ni lahka naloga. Ta barva ne ustreza, vzorec ne mara, potem ni primerne velikosti. Seveda tega ni mogoče pripisati tragedijam svetovnega merila, ampak kako lepo je predstaviti darilo, zasnovano točno tako, kot je bilo predvideno! Šivati

Tkaninska vreča z vrvmi je najbolj vsestranski paket za skoraj vsako darilo, začenši z majhnim nakitom in konča s količinskimi sklopi več predmetov.

Pri iskanju popolne torbe mnogi opažajo, da to ni lahka naloga. Ta barva ne ustreza, vzorec ne mara, potem ni primerne velikosti. Seveda tega ni mogoče pripisati tragedijam svetovnega merila, ampak kako lepo je predstaviti darilo, zasnovano točno tako, kot je bilo predvideno!

Šivati ​​ali ne šivati?

Kljub temu, da so spodaj opisane darilne vrečke sešite na šivalnem stroju, jih lahko izdelate brez takšne opreme. Vendar pa je treba narediti zelo majhne čiste šive, tako da izdelek ne izgleda neuredno.

Za tiste, ki si ne morejo predstavljati sebe z iglo v svojih rokah, obstaja tudi izhod. Lahko preprosto izrežejo krog iz tkanine (niti, na katerih se niti ne spijo na kosih), dajo darilo v središče, robovi se zberejo v kolač in jih pripnejo v lepo vrvico. Seveda tak paket ne bo več vreča.

Kaj potrebujete za šivanje

Za izdelavo embalaže za darila je treba pripraviti:

 1. Tkanina
 2. Niti barvne ali kontrastne (v skladu z načrti kvalificiranega delavca).
 3. Igla, škarje in trak.
 4. Lep kabel ali trak.
 5. Dekorativni elementi: apliki, kroglice, niti za vezenje in drugi materiali.

Vsak vzorec vreče je pravokoten. Dolžina strani je odvisna od velikosti izdelka. Izbrana tkanina za vrečke je zelo primerna za rezanje.

Če obrtnica potrebuje več enakih predmetov, lahko pospeši postopek z avtomatizacijo vsakega koraka. Na primer, potrebno je izrezati več pravokotnikov naenkrat, nato jih vse zmeljemo, šivati, likati in jim dobaviti čipke.

Če govorimo o izdelavi vezenih obešalnikov, potem morate skrbeti za dekor, še preden si šivate vrečko z vezmi. Vezenje se izvaja na rezanem pravokotniku, sicer pa bo to zelo neprijetno narediti kasneje.

Izbira materiala

Preden šivate vrečko s kravato, se morate odločiti za tkanino. Najbolj elegantna in najbolj primerna za embalažo je organza. Vendar pa je šivanje organza vrečk nekoliko težje kot iz drugih materialov (bombaž, lan, volna ali sintetika). Ta tkanina "plava" in nenehno vlije. To pomeni, da je treba vse šive najprej pazljivo brušiti in likati, šele nato pa jih stiti na pisalni stroj. Poleg tega je organza prosojna, tako da je treba vse robove skrbno obdelati s overlockom ali majhnim cik-cakom.

Če se kvalificirani delavec prestraši s takšnimi težavami, se lahko popolnoma obvladate s čudovito bombažno tkanino. Zdaj prodajalne prodajajo različne materiale z neverjetnimi barvami. Najboljša stvar je, da jih je mogoče kupiti v kosih po 30 cm, kar zadostuje za več vrečk enake ali različne velikosti.

Kako šivati ​​vrečko z vezmi: mojstrski razred po korakih

V tem in naslednjih odstavkih bo opisan postopek šivanja. Vsi koraki so opremljeni s fotografijami, zato jih bo težko zmedeti tudi začetnik.

 1. Najprej morate prečrtati pravokotnik po obodu.
 2. Nato jo morate zložiti na pol (ali združiti dva enaka pravokotnika, če ne morete izrezati enega velikega) in ga šivati ​​ob straneh. V primeru, ko sta dva dela združena, se trije strani sešijejo: stranske stene in dno.

  Opravljanje te faze, morate upoštevati, da se črta konča na razdalji 5-6 cm od roba.

 3. Overlocked, vendar unstitched robovi tuck navznoter in gladko navzdol z železo. Da ne bi deformirali tkanine, lahko najprej položite na vrata.

4. Nato je rob prepognjen in pritrjen na en kos vrečke. Kako je to storjeno, je prikazano spodaj.

Pozor: mnogi kvalificirani delavci nenamerno naredijo šiv na dveh podrobnostih hkrati. Nato je treba rasparivat, tako da morate takoj upogniti en rob.

Na zadnji stopnji vstavite trak skozi luknje. To je celotna zgodba o tem, kako šivati ​​vrečko z vrvmi.

Izdelava nizov

V takem primeru, ko obrtnica ni mogla najti ustrezne barve ali strukture traku, bi morala sama šivati.

Če želite to narediti, izrežite trak širine treh centimetrov (dolžina je odvisna od velikosti vrečke). Zaporedje nadaljnjega dela:

 1. Obrnite se navzgor in obrobite robove. Zložiti jo je treba vsaj za en centimeter, linijo pa položiti zelo blizu roba.
 2. Naprej, trak tkanine prepognjen na pol in likanje železa.

 3. Z razgrnitvijo lahko vidite jasno linijo prekrivanja. Oba robova se zložita v središče in se v takem stanju gladijo navzdol. Če je to težko narediti in trak nenehno obračate, lahko šivate šive in odstranite tkanino po likanju.

 4. Gredico zložimo vzdolž zložene gube in jo zašijemo. Tukaj boste morali poskusiti tudi šivati ​​čim bližje robu.

To je pripravljeno za risanje. Nahajala se je v darilne vrečke in na koncih so izdelane vozle.

To je neobvezno, vendar odpravlja izgubo traku. Opozoriti je treba, da je šivanje organza nizko težko in nehvaležno. Organza torbe so najbolje okrašene s trgovskimi trakovi.

Izdelava torchokov za aromatična zelišča

Opisana metoda šivanja vreč je odlična za izdelavo zeliščnih kompozicij. Kljub dejstvu, da specializirane trgovine ponujajo ogromno sintetičnih sladil, ki odbijajo moljce in druge žuželke, mnoge gospodinje raje uporabljajo okolju prijazne izdelke.

Šivajo vrečke za travo z lastnimi rokami in v njih položijo posebno mešanico več vrst zelišč. Najpogosteje uporabljene kombinacije so sivka, meta, timijan, rožmarin, klinček, cimet in cedrov čipi. V tem primeru ne zdrobljeni materiali delujejo bolje, ampak semena, stebla in listi. Na veselje številnih deklet in žensk je treba vrečke za domačo uporabo nameniti veliko manj pozornosti kot zavijanje daril. Tukaj lahko uporabite ostanke tkanine, iz katerih ne morete šivati ​​nobenega večjega izdelka. Strune so lahko navadne trpežne niti. Glede na to, da nihče ne bo pogledal v notranjost, se šivi ne bodo obdelali s overlock.

Praktičnost in lepota

Vreče za zelišča (z lastnimi rokami, ki so narejene izključno iz naravnih tkanin) so položene na police omar ali obešene na obešalniki. Občasno jih je treba zmečkati, da sprostijo eterična olja in obnovijo vonj. Menijo, da je ta sklop dovolj za celo sezono, to je zložljiva zimska oblačila za shranjevanje, se ne morete bati za njeno varnost.

Kako okrasite torbochki za zelišča

Vse, kar je tukaj, je odvisno samo od domišljije in spretnosti kvalificiranega delavca. Najverjetneje bodo le ti in njeni družinski člani videli te predmete, zato jim je všeč dekor.

Seveda teh izdelkov ne morete okrasiti, pustite jih v najbolj naravni obliki.

Za tiste, ki jih zanima satenski šiv, bodo koristne miniaturne oblike, ki se nahajajo spodaj.

Prizadevanje za lepoto, ne pozabite na praktičnost: šivi in ​​strune morajo biti trajni. V nasprotnem primeru bo trajalo zelo dolgo časa, da izberete iz oblačil razpršene suhe liste.

Ladje z bučkami naredite sami korak za korakom. Obrt iz bučkeObrti iz vej: najboljše ideje ecodecoraRag lutke: podroben opis proizvodnjeNodularni batik: izvedbena tehnika, mojstrski tečaj za začetnikeDekoracija in barvanje poročnih očal naredite samiTelovnik za pse: vzorec, konice za šivanje. Oblačila za pseKako narediti škatlo z lastnimi rokami: fotografija, mojstrski razredŽenski plašč: vzorec. Vzorec ženskega zimskega plašča