FoodPro Preloader

Modularni origami: mojstrski tečaj za začetnike


Modularni origami je ustvarjanje tridimenzionalnih skulptur iz majhnih trikotnih modulov. Za njihovo izdelavo lahko uporabite navaden ali bel papir A-4 ali poseben papir za tovrstno ustvarjalnost. Lahko ga kupite v pisarniških trgovinah v domači obrti, prav tako pa se tam prodajajo že pripravljeni kompleti z večbarvnimi moduli in sistemi za njihovo montažo. V t

Modularni origami je ustvarjanje tridimenzionalnih skulptur iz majhnih trikotnih modulov. Za njihovo izdelavo lahko uporabite navaden ali bel papir A-4 ali poseben papir za tovrstno ustvarjalnost. Lahko ga kupite v pisarniških trgovinah v domači obrti, prav tako pa se tam prodajajo že pripravljeni kompleti z večbarvnimi moduli in sistemi za njihovo montažo.

V tem članku si bomo ogledali, kako narediti modularni origami za začetnike, kako iz trikotnika obrniti trikotni modul z dvema vogaloma in žepoma, zaradi česar so sestavljene različne konfiguracije in strukture. Zanimivo je, da se naučite, kako zbrati najpreprostejši origami, kje začeti delati, kako narediti obrti sami korak za korakom.

Kako sestaviti modul

Velik, pravokoten list papirja A-4 se večkrat prepogne, dokler ne ostane majhen pravokotnik ustrezne velikosti. Nato se na vseh pregibih prereže list. Zdaj prihaja trdo delo zlaganja vsake majhne podrobnosti modularnega kota. To je najbolj priročno, če pogledate spodnjo fotografijo, kjer je prikazano delo po korakih.

Obdelovan del je upognjen na pol, tako da je pregib dobljen od zgoraj. Nato so njeni vogali združeni na sredinski črti. Papir se prevrne na drugo stran. Spodaj si lahko ogledate viseče trakove preveč papirja. Njihovi zunanji vogali so prepognjeni navznoter, preden se združijo v ravno podlago trikotnega dela. Nato upognite preostale dele trakov. Ostaja samo, da prepognemo detajl na pol, tako da so odprti žepi zunaj. To je osnovna enota modularnega origamija. Z izdelavo desetine ali stotine kosov za obrt, lahko začnete izboljševati svoje spretnosti pri pripravi številk živali, ptic, zelenjave ali cvetja. Najprej se morate naučiti, kako sestaviti module skupaj, tako da tvorijo dolge elemente, trikotnike ali obroče.

Kako sestaviti trikotni del

Module povežite na naslednji način:

  • postavite žepa obeh delov, vogali tretjega vstavite v bližnje luknje enega in drugega modula, s čimer jih povežete skupaj;
  • četrti del se nanaša na prva dva in se ponovno fiksira z modulom druge vrstice.

Ko je dosežena zahtevana širina traku, jo dvignite v vrsticah. Če želite narediti trikotnik, v vsaki naslednji vrstici zmanjšajte module na straneh. Ekstremni deli delov so ohlapni.

Ta podatek lahko poveljnik uporablja pri izdelavi cvetnih listov ali krila ptic. Razmislite, kako lahko ustvarite rezino lubenice, saj veste tako osnovno tehniko sestavljanja modularnega origamija.

Rezina lubenice

Za delo boste morali izdelati module zelenega, belega, črnega in rdečega papirja. Začnite izdelovati plovila z zeleno lupino, ki zbira prve štiri vrste želene dolžine. Iz tretje vrstice se začne zmanjševanje števila zelenih delov. Na zunanjih vogalih ni modulov.

V peti vrstici so beli elementi, ki jih pritrdimo z rdečimi detajli. Ne pozabite v vsaki vrstici zapustiti nepokrite skrajne vogale, s čimer se zmanjša število modulov in ustvari modularni origami trikotne oblike.

Po drugi vrsti rdečih delov se vstavijo črni »kamni«. Lokacija je lahko poljubna: simetrična in ne. Zgornji del se konča le z rdečo. Delo je preprosto, a svetlo in izvirno.

Ribe

To je enostavno, da modularni origami trikotne ribe za začetnike, kot v vzorcu spodaj v članku.

Če se osamljeni koti ne držijo ob strani, uporabite drugačno tehniko za izvedbo dela. Vzamemo 1 modul in vstavimo njegove vogale v ekstremne žepe elementov 2 in 3. V notranjosti so neuporabljeni robovi. Tretja vrstica poteka na enak način. Najprej so na obeh straneh na ekstremnih trikotnikih en modul naenkrat, nato pa dodatni modul na notranjih elementih. Tako delujejo, dokler ni dosežena zahtevana velikost telesa rib. Stranske lamele so narejene z namestitvijo delov drug na drugega, tako da vstavita oba vogala v dva žepa spodnjega elementa. Ostaja, da naredimo rep, ki deluje na podoben način. Mojstrski tečaj modularnega origamija in fotografija dokončanega dela vam bo pomagal z lahkoto sestaviti plovilo.

Kako narediti kroge

Pogosto obrti zahtevajo okrogle podstavke, številne živali ali ptice pa imajo podobno sestavo delov, zato morate biti sposobni izdelovati obročke modulov. S povezovanjem modulov na ravno linijo ste že seznanjeni. Za oblikovanje kroga je dolg trak nežno upognjen, v drugi vrsti pa se med seboj kombinirajo podrobnosti ekstremnih modulov.

Nadalje se nadaljuje krožno dvigovanje številke.

Modularni origami "Cvetje"

Prekriti material lahko pritrdimo na ta vzorec rože, kjer uporabimo tehniko krožnega povezovanja modulov in trikotno razporeditev detajlov. Začnite z montažo zelenih modulov, najprej povečajte širino trikotnika in nato - zmanjšajte. Rezultat so diamanti. Za cvet boste potrebovali 6 takih podrobnosti, ki se med seboj nanašajo z enakimi robovi in ​​so med seboj povezane z več moduli. Osnova za modularni origami "Cvetje" je pripravljena.

Podobno delo je treba opraviti z rožnatimi elementi, le sestavljeni rombi se nanesejo drug ob drugem in zapolnijo trikotne praznine od spodaj, kar ustvarja trdno platno. Ko je spodnja podlaga dobila ravno črto, se obrtni del previdno postavi na končni del, stranice pa se medsebojno povežejo. Nastalo cvet se prilega središču zelenega dela.

Rumeno jedro je sestavljeno iz več rumenih vrstic in se preprosto vstavi v notranjost med cvetovi vrtnic. Mojstrski razred modularnega origamija dokazuje, da je izdelava cvetja zabavna in enostavna.

Moduli srca

Kot izvirno darilo za Valentinovo lahko naredite lepo srce za svojega ljubljenega. Uporabljajo ne le rdeče ali rožnate module, ampak tudi ročno delo z dodatkom belega traku.

Moduli so sestavljeni po opisani metodi za trikotne dele, vendar le 3 do 4 tanke vrste levo in desno. Na vrhu dolge proge so povezane z upogibanjem. Ločeno pa se v obrt vstavi majhno belo in rdeče srce. Pritrdite ga s samo nekaj elementi nad in pod središčem.

Modularni origami "Doggie"

Zelo enostavno je sestaviti tako majhno igračo iz črno-belih modulov. Kako sestaviti krožne dele iz modulov, že veste, ne bomo ponovili.

Beli elementi razporejajo trebuh in obraz zveri, poudarjajo rahlo zmanjšanje območja vratu in med očmi od zgoraj. Na zgornji tleh na nasprotnih straneh se razporedijo trikotniki ušes. Ostaja, da se plovilo dopolni z očmi in izrezanim nosom iz papirja.

Članek na vzorcih predstavlja različice najpreprostejših modularnih origami za obrtnike, ki šele začenjajo obvladovati tovrstno ustvarjalnost. Delajte z nami in vse vam bo uspelo!