FoodPro Preloader

Pletilni vzorci za otroke. Kako vezati telovnik, raglan, copate, tuniko in obleko za otroke


Pletenje je čudovit svet poln raznolikosti, v katerem lahko prikažete ne samo svoje spretnosti, ampak tudi svojo domišljijo. Vedno je nekaj za učenje. To omogoča, da se ne ustavite in nadaljujete, razvijate svojo sposobnost, da pripravite različne modele z neverjetnimi risbami. Lahko ne le rokavice ali klobuk, ampak tudi čudovito jakno, obleko in celo mehko igračo. Vse je

Pletenje je čudovit svet poln raznolikosti, v katerem lahko prikažete ne samo svoje spretnosti, ampak tudi svojo domišljijo. Vedno je nekaj za učenje. To omogoča, da se ne ustavite in nadaljujete, razvijate svojo sposobnost, da pripravite različne modele z neverjetnimi risbami. Lahko ne le rokavice ali klobuk, ampak tudi čudovito jakno, obleko in celo mehko igračo. Vse je odvisno od vaših želja in sposobnosti.

Najpomembnejši potrošniki pletenin so seveda otroci. Njihove matere in babice skušajo narediti najbolj izvirno obleko, pri čemer uporabijo vso svojo domišljijo. Vsaka mati želi, da njen otrok izgleda izvirno in lepo, hkrati pa je bil udoben in topel. Nekateri kupujejo drage predmete z blagovnimi znamkami, drugi pa se spomnijo osnov ročnega dela, da bi z lastnimi rokami ustvarili izvirne modele. V današnjem času so pletena otroška oblačila na vrhuncu mode. Najbolj priljubljene je mogoče obravnavati kot modele, ustvarjene s pomočjo igel. Obleke, klobuki, jopiči, tunike, sundresses - vse to lahko ustvarite z lastnimi rokami. Pletene stvari lahko poudarijo individualnost otroka, poleg tega so zelo praktične. In ko vaš otrok odrašča, se lahko izdelki popravijo.

Sheme za pletenje igle za otroke je mogoče najti v revijah na šivanje, izvedeti od znanih mojstrov ali prišli do sebe. Toda preden se lotite posla, se morate seznaniti z nekaterimi točkami ročnega dela, od katerih bo odvisna kakovost in trajanje uporabe končnega izdelka.

Nekatera pomembna pravila za izbiro preje

Če želite začeti, se odločite za slog - zima ali poletje bo stvar, obleka, jopica ali kaj drugega. Pomembno je, da izberete pravo prejo. Glavna stvar je, da upoštevamo njeno kakovost, zato je treba posebno pozornost nameniti sestavi niti. Pogosto se določen odstotek sintetičnih niti doda preji, tako da se oblačila ne raztegnejo in se dlje nosijo. Za dojenčke, ki nenehno vlečejo stvari v usta, jih žvečijo ali lizajo, so idealne niti iz viskoze, svile ali bombaža. Najboljša nit v zimski sezoni za majhne otroke je volna iz alpake ali merino volne. Če želite preveriti prejo na vsebino sintetike v njem, morate odrezati kos niti in jo požariti. Nit, ki vsebuje naravna vlakna, po sežganju pušča samo pepel, sintetična pa se pretvori v trdo žogo. Če je osnovna sestava sintetična, takšne preje ne uporabljajte za pletenje oblačil za otroka.

Idealno za otroke tanke niti

 • Bombaž Naravni material, ki je sestavljen iz 90% celuloze, omogoča koži dihanje. Oblačila iz njega se ne raztegnejo in se enostavno perejo. Bombaž je idealen za vse letne čase, vendar je treba upoštevati, da ima nizko stopnjo segrevanja. Zato je treba izdelke iz bombaža nositi v vročem vremenu, da bi ohranili hladen občutek. Lahko jih lepo kombiniramo z biseri ali drugimi okraski. Ta nit zlahka prinaša vzorce pletenja za otroke.
 • Akril . Sintetična preja, ki se včasih uporablja kot nadomestek za šest, ker zelo dobro zadržuje toploto. Toda za razliko od volne, akril ima številne prednosti: enostavnost nege, visoko trdnost in trajnost, dobro za barvanje. Končni izdelek iz te preje bo otroku dal toplino in udobje.
 • Viskoza „Rayon“, pletena sintetična preja. Zelo mehka, ustvari občutek hladu, prijetnega na otip. Ima številne pozitivne lastnosti: ne nabira statične elektrike, dobro absorbira znoj, ima dobre higienske lastnosti. In poleg tega, lepo za telo. Pletenje otrok s to prejo z vzorci pletenja z vzorci, ki jih najdete v revijah za iglo, ni težko.
 • Svila . Rafinirana naravna nit, ki se uporablja za elegantno obleko. Izdelki iz svile dobro ogrevajo, absorbirajo vlago, ne popuščajo deformacijam in so odlično pobarvani.

Debele strune, idealne za otroke

 • Alpaka volna Popolnoma ohranja toploto, bolj elastično kot bombaž. Uporablja se za pletenje izdelkov, ki se nosijo v hladnem vremenu. Barvane niti ne zbledijo. Pletilni klobuki za otroke z iglami za pletenje iz takšne preje bodo zanimivi ne samo za matere, ampak tudi za babice.
 • Kašmir Najbolj mehak in najtoplejši material, idealen za dojenčke. Preja ohranja svojo obliko dobro, vendar zahteva nežno in občutljivo pranje.
 • Merino volna . Izdelki so zelo lahki, topli in mehki. Ta volna je hipoalergena in se ne nabira, zato se uporablja pri izdelkih za pletenje za dojenčke in malčke do tri leta. Pletenje tunike za otroke z merino volno pletenje igle bo prinesla veliko užitka za iglo. Opozoriti je treba, da se izdelki iz tega materiala lahko perejo samo ročno.

Katere niti so prepovedane za otroke?

 • Poliamid je sintetični material.
 • Mohair je volna angorske koze. Izdelki iz te preje so topli, toda bodičasti, kar otroku povzroča neprijetnosti.
 • Niti z lurexom.
 • Mokra angora. To je kunčja volna, ki zaradi dlakavosti otroku povzroča neprijetnosti. Poleg tega, stvari iz angora molt.

Pomembnost izbire pravih igel za pletenje

Pred pletenjem je pomembno izbrati prave pletilne igle. Izbira njih in prava preja je ključ do kakovostnega izdelka. Igle se razlikujejo po debelini (od tega je odvisna gostota izdelka), materialu, iz katerega so izdelani, in vrstah (odvisno od izbire izdelka, ki ga nameravate plesti). Njihove velikosti se razlikujejo v debelini - od 1, 5 mm v premeru do 25 mm. Debelina naper je izbrana glede na debelino navoja. Pletilne igle morajo biti običajno nekoliko debelejše od preje.

Obstaja širok izbor igel za pletenje iz različnih materialov. Najpogosteje uporabljamo napere iz kovine. Jeklo, na primer, se ne upogiba in ne obarva platna. Najbolje se uporabljajo za proizvodnjo izdelkov iz naravnih vlaken, kot je npr. Aluminijaste nape so zelo lahke, roke jih ne naveličajo. Lahko pa se uporabljajo samo za temno prejo, saj se nit lahko umaže zaradi trenja.

Bamboo igle za pletenje so idealne za debelejše ali drsne vrste preje. Bambus je lahek in prožen material. Debelina takih napere ne sme biti tanjša od 3, 5 mm, saj se tanjši hitro zlomijo.

Rosewood pletilne igle so drage, vendar so užitek plesti. Trajne so pri skladiščenju in se po dolgotrajni uporabi ne upogibajo.

Odvisno od izbranega modela se napere razlikujejo po vrstah:

 • Navadna pletilna igla. Njihova standardna dolžina je 35-40 cm, vključno z dvema kompletoma za pletenje velikih stvari. Imajo en delovni konec in kroglo na drugem koncu, tako da izdelek ne zdrsne iz zank. Knitting igle za otroke obleke ni težko, če imate vsaj malo izkušenj. Navadna pletilna igla je kot nalašč za to. Izbrani so za pletenje in brez rokavov za otroke. Z navadnimi iglami za pletenje lahko še vedno povežete veliko zanimivih izdelkov ne samo za otroke, ampak tudi za odrasle.
 • Nogavice v kompletu pet kosov. Dolge so od 15 do 25 cm, v glavnem pa se uporabljajo za pletenje okoli majhnih stvari, na primer pletenje rokavic za otroke z iglami za pletenje ali nogavicami.
 • Krožne ali fleksibilne igle, ki so med seboj povezane z ribiško vrvico, omogočajo pletenje velikih predmetov v krogu in spreminjanje smeri. Dolžina igel mora biti nekoliko manjša od širine izdelka.

Dodatne naprave

 • Igla za prejo. Uporablja se za šivanje pletenih delov. Njeno uho mora biti dovolj široko, da lahko volnena nit preprosto preide.
 • Pomožne igle za pletenje. Uporabljajo se predvsem za odstranjevanje zank ali za pletenje pletenice. Ponavadi morajo biti nekoliko tanjši od delavcev.
 • Zatiči za pletenje se uporabljajo za odstranjevanje zank dela tkanine, ki se ne uporablja.

Nekatera pravila za iglo

Tehnika pletenje je sestavljena iz zank, ki so po drugi strani razdeljene na žuborenje in obraz. Zanke v shemi za sprednje vrstice je treba prebrati od desne proti levi, za žuborenje pa od leve proti desni. Za risanje in branje diagramov z uporabo legende zank.

 • Križ pomeni obrazno zanko.

 • Rombična ali pikčasta zanka.
 • Krog je rt.
 • Osenčeni trikotnik pomeni 2 zanki, ki sta pleteni skupaj z žuborsko zanko. Pletilni vzorci za otroke z iglami za pletenje se zlahka prikažejo s senčnim trikotnikom.
 • Odprt trikotnik s pravim kotom je 2 zankami, ki sta povezani z obrazno zanko.
 • Isti trikotnik, katerega desni kot je na levi, pomeni, da je treba odstraniti prvo zanko, drugo in tretjo pa povezati z obraznimi zankami, nastalo zanko pa potegniti skozi odstranjeno zanko.
 • Enoten trikotnik z neobarvanim trikotnikom zahteva, da kvalificirani delavci odstranijo eno zanko, da pletenje naslednjih dveh z obrazno zanko in raztezanje nastale zanke skozi odstranjeno zanko.
 • Prazna kvadratna zanka - podveze (na sprednji in žuborečni vrvi).

V skladu s temi preprostimi pravili lahko z lastnimi rokami ustvarite lepo in občutljivo obleko za malčke, modne in udobne male stvari za odrasle otroke, ekskluzivne in originalne obleke za najstnike.

Kako vezati telovnik?

Možno je uporabiti pri delu tako dva kot pet naper. Začnite bolje s preprostim vzorcem. To je najprimernejša možnost za začetne igle - pletenje za otroke, stare 3 leta, z iglami telovnika. Preden začnete, morate narediti vzorec modela. Za določitev velikosti spredaj in zadaj. To bo zelo olajšalo delovni proces. Sprednji in zadnji del jopiča se lahko plesti ločeno, nato pa oba dela šivata. Lahko delate tudi na igle. V tem primeru je treba šivati ​​le ramena.

Začnemo pletenje z nizom zahtevanega števila zank. Nato smo plesti nekaj centimetrov z gumijastim trakom. Če želite, ne more storiti. Potem gremo na raven spustne roke na kakršenkoli način. Če želite to narediti, lahko uporabite posebne vzorce pletenja za otroke. Pri vezavi rokavice je najpreprostejša možnost, da zapremo več stranskih zank na desni in levo naenkrat. Potem še naprej plesti naravnost. In lahko zapletete nalogo in postopoma odstranite zanko, s čimer naredite gladek prehod.

Iz roka za roko še naprej plesti naprej do vratu. Pri tem je treba upoštevati razliko v velikosti prednjega in zadnjega dela vratu. Na hrbtni strani smo pleteni skoraj do konca, tako da je majhna razdalja, kot v vzorcu. Glavno delo na vratu je na sprednji strani telovnika. Vratni izrez je lahko v obliki črke V, polkrožen ali raven.

Po izdelavi vratu šivajte dele. Vse - izdelek je pripravljen. Zdaj veste, da je pletenje telovnika za otroke z iglami lahko zelo zanimiva dejavnost. V tej obleki bo otrok topel in prijeten v vsakem vremenu.
Ampak, da bi otroka poslali na ulico v času hladne sezone, ni dovolj samo en prsnik ali pulover. Še vedno potrebujete klobuk in rokavice.

Pletene kapice in rokavice za otroka

To je ena najbolj zanimivih vrst dela. Pletenje kape za otroke z iglami ne zahteva veliko časa in truda. Takšna frizura je lahko s pompomi, z ušesi, v obliki živalskih brnjic ali pa preprosto pletena iz barvnih niti.

V bistvu, pletenje kape za otroke z iglami se zmanjša na krožno pletenje in postopno zmanjšanje zank proti koncu pletenja. Vendar pa obstajajo modeli, ki se ujemajo na nekoliko drugačen način. Na primer čelada ali pokrovček. V tem primeru je najbolje, da imate shemo za pletenje klobukov z iglami za otroke.

Z vezanjem klobuka se bomo ukvarjali z rokavicami. Zberite želeno število zank in enakomerno porazdelite v štiri napere. Začnimo pletenje rokavic za otroke z iglami za pletenje iz dlesni. Njegova dolžina je odvisna od velikosti otrokove ročice, vendar je bolje, da jo naredite dlje, da se rokavica ne odlepi. Nato gremo na sprednjo površino palca. Pod palcem pustite luknjo in zgrabite mali prst. Ko ga dosežemo, začnemo odstraniti zanko. Na koncu naj bi bilo kar nekaj zank, vendar je bila roka v rokah udobna. Po tem, ko so vezali celotno bazo, zbiramo zanke v krogu v luknji za palec. Sprednjo površino pletemo po dolžini prsta in postopoma odstranimo zanko do konca. Vse, rokavica je pripravljena. Drugi se podobno ujema.

Po vezanju rokavic in kapice lahko otroka varno pošljete na ulico. Zdaj zagotovo ne bo zamrznil, saj ga bodo stvari, povezane z ljubeznijo in skrbjo, ogrele.

Pletenje za otroke z iglicami Raglan

Posebnost tega sloga je najmanj šivov. Raglan je odrez rokavov oblačil, ko je rokav pleten z ramenskim delom sprednjega in zadnjega dela izdelka.

Vyazyvanie se začne z vrha. Da bi raglan dobro delal, morate natančno izračunati vrat. Izdelek je lahko z ovratnikom ali brez njega. Če z ovratnikom, najprej vežemo elastična vrata. Brezstopenjski jarki pletijo od vrat, z dodatkom v vsaki drugi vrsti, dokler ne zapre celotnega telesa od vratu do pazduhe. Poleg tega sta hrbtni in prednji del združeni v eno platno. Celoten proces poteka na krožnih iglih. Potem, če je v izdelku, smo plesti rokavi. Tako, da so brezšivne, morajo biti pletene na nogavicah za pletenje.

Ta tehnika se lahko uporablja za vezanje telovnika, tunike, sundressa, jakne ali obleke. Zaradi dejstva, da pletenje raglan pletenje za otroke začne od zgoraj, lahko preprosto posodobite stare modele: spremenite vzorec, dodamo nekaj dodatnih podrobnosti, odstranite ali dodate gumi. Žensko lahko celo obrnete v sundress tako, da zapustite celotno vrsto in jo izdelate na želeno dolžino. In če je vaša otroka najljubša bluza nenadoma postala kratka, jo lahko preprosto povežete in zavržete celotno serijo. To bo otroku omogočilo, da še naprej nosi svojo najljubšo stvar.

Tunika naredite sami

Zdaj bomo obravnavali modele za naše modne mojstre. Ena od stvari, ki mora biti prisotna v garderobi vsakega dekleta, je pletena dolga bluza brez rokavov. Pletenje tunika za otroke z iglami se začne, kot vsak drug izdelek, z vzorci. Najprej smo pleteni nazaj. Zbiramo potrebno število zank in pletimo tkanino. Pri delu s tem izdelkom lahko uporabljate različne vzorce pletenja za otroke. Na želeni dolžini postopoma odstranite zanko za roko. Pletenje več vrstic, izrezati vratni izrez na pol in zaključiti vsak ločeno. Nato zaprite zanko v vsaki drugi vrsti s strani zareza. Privežemo se do konca rame glede na vzorec in zapremo zanke.

Sprednji del tunike pletene na enak način kot hrbet. Samo V-vrat je globlji. Nastali deli se šivajo. Po želji se lahko reže za roke in vrat. Naša tunika je pripravljena.

Obleka in obleka za dojenčke

Glavne in seveda najbolj priljubljene obleke majhnih modnih mojstrov so prav ti izdelki. Pletenje za otroke obleke ali sundress začne z vrsto zank. Njihovo število je odvisno od tega, ali želite izdelek narediti naravnost ali sežgan. Če prvi, potem je vse preprosto, plesti neposredno platno - in vse. In če širše spodaj, potem bo treba postopoma zmanjšati zanke. Delo vam bo pomagalo izbrati vzorce pletenja za otroke. Delamo na sliki, ki jo imate radi pred roko. Potem pletemo vrat. Ne pozabite: vrat na sprednji strani je vedno večji kot na hrbtu. Po zapiranju zanke na rami šivajte prednji in zadnji del. Vzemimo rokav. Lahko je kratka ali dolga, trdna ali sešita. Običajno lahko izdelek pustite brez rokavov. Na primer, rokavi se ne prilegajo. Pletilne igle za otroke obleke ali drugega podobnega izdelka niso omejene na nobene okvire. Dodate lahko loparje, šivate loke, gumbe. Pletene jih dolge, kratke, ozke, široke. Pletenje sundress z igle za pletenje za otroke bo enostavno za vas, če vam dajejo svojo domišljijo. Nato lahko ustvarite tako čudovite modele, v katerih bo vaš otrok izgledal šarmantno.

Izdelujemo obutev

Ko pletenje otroške copate delo mora začeti s podplatom. Pletemo viskozno podvezico v obliki sledu. Njegova velikost je odvisna od velikosti stopala otroka. Nato vtisnemo vzdolž obrisa zanke in jo povežemo z obrazom. Naredimo robljenje, izberemo zanke v prvi vrsti. Za delovanje je potrebno obstoječe zanke razdeliti na sprednji in zadnji del. Spredaj smo najprej pleteni z angleško radirko, nato pa nadaljujemo z podvezico kot viskozna nogavica.

Dokončamo izdelavo sprednjega dela otroških copat. Naredite rob. S pleteninami zadnje strani podvezice bodimo ob straneh, po peti hodimo z angleško elastiko. Nato pojdite na žuborenje in naredite robljenje. Na koncu dela šivamo skupaj spredaj in zadaj. Vsi - naši copati so pripravljeni. Pri delu lahko uporabite večbarvno nit. Potem boste dobili svetle, originalne copate, ki jih bo vaš otrok zagotovo želel.

Pletilni copati za otroke z iglami: nekaj točk

Ročno izdelani copati bodo odlično darilo za vsak dopust. Ampak, da bi plesti copate z lastnimi rokami, morate vedeti nekaj točk: katere niti so popolne, kateri deli naj bi plesti najprej, koliko preje potrebujete, koliko zank morate narediti, da bi dobili zahtevano velikost. In to niso vsa vprašanja, ki se lahko pojavijo v procesu dela. Če torej prvič sodelujete v tem poslu, si vzemite enostavnejši model za začetek. Če se odločite za primerno prejo, morate upoštevati, da bo izgled copat odvisen predvsem od sestave niti in njihove debeline. Zato je bolje kupiti preje, ki bodo v sestavi vsebujejo velik delež volne. To bo zaradi odlične elastičnosti omogočilo udobje. Toda popolnoma volnene copate ne bi smele biti, saj se hitro obrabijo. Prisotnost umetne niti bo podaljšala življenjsko dobo izdelka.

Po branju tega članka poznaš nekatere vrste in pravila pletenja otroških oblačil. Toda najpomembnejša stvar, ko začnete plesti, ni strah eksperimentiranja. V svojem delu uporabite različne kombinacije slik, spremenite barve, dodajte podrobnosti o izdelku. Ne bojte se uporabiti vse svoje domišljije v procesu dela. Konec koncev, tudi če ste plesti na standardni način, lahko ustvarite model, ki ga nihče drug ni imel. Potopite se v svet igličnega dela, všeč vam bo ta dejavnost. Radi boste ustvarili vse nove in nove modele, v katerih bo vaš otrok izgledal svetlo, lepo in kar je najpomembnejše - edinstveno. Ne obupajte, če se nekaj ne bo zgodilo prvič. Poskusite znova in znova. Morate uspeti.